[]

Rapidshare linklerinin yasallığı (internet hukuku üzerine bilgi sahibi insanlara!)

şimdi diyelim bir forum olsun ismi adresi lazım değil.. bu forumda bir üye tarafından bir filmin veya bir kitabın(pdf) yani telif hakkı korunan bir eserin rapid linkleri yayınlanıyor olsun..

rapidshare bir sorun, bir şikayet falan olduğunda bu tür linkleri zaten kaldırıyor diye bu linklere yasal diyebilir miyiz?

bir de diyelim bir yaptırımı olsa bu kimi ilgilendirir?
a) sadece rapidshare'i
b) rapid'e atan kişiyi
c) foruma ekleyen kişiyi (üyeyi)
d) forumu yöneten kişileri
e) forumun gerçek sahibini (tam anlatamadım ama proboards kullananlar bilirler)

sonuç olarak bir forumumuz olsa, üyelerin bu foruma atıyorum prison break linkleri veya kitapların pdf dosyalarının linklerini koymalarında sakınca var mıdır?

 
yasal degil, henuz ihbar edilmemıs oluyor.

rapid i ilgilendirmıyor sanırım, icerigi denetlemıyorlar vs diye bi durumdan yırtıyorlar. kapatılma davası da gundemde sanırım.

rapid e atan kisiyi baglar, linki vereni baglar, linki yayınlayan siteyi baglar, sitenin sahibini, yonetimini baglar.

prison berak de sorun olmaz zira tv de yyaınlanıyor public zaten. kitap mp3 vs sorun olur.
  • bryan fury  (24.12.08 06:45:27) 
rapidshare yasal bir hosting sitesi olduğunu ve kullanıcılarının dosyalarının kendilerini bağlamadığını iddia ediyor her hangi bir dava durumunda. haklılar da. eğer yasadışı içerik olan her host kapatılırsa işimiz var.


  • ali87  (24.12.08 07:04:50) 
e) site sahibi sorumludur.

bryan fury; prison break public degildir. o ve diger tüm diziler bir yayin anlasmasina bagli olarak tek yerden ya da anlasma yaptigi diger televizyon kanallarindan yayinlanir.

not: vakti zamaninda avrupa yakasi'ndan kisa kesitleri alip youtube'da yayinlamis, sonuc olarak ATV tarafindan youtube'a sikayet edilerek üyeligi ve videolari silinmis bir kullanici.
  • trimpot  (24.12.08 08:53:50) 
rapidshare'in arşivini (sunucusunu, yani içinde barındırdığı ne varsa işte) dizinlememesinin ve kullanıcılara açmamasının sebebide budur zaten.
yani biz linkleri sadece bize verenlerden öğreniyoruz, yoksa rapide giripte atıyorum "prison break" diye aratma yapamıyoruz.

  • etna  (24.12.08 10:03:28) 
Peki burada yani ekşiduyuruda birisi film/mp3/program linki talep etti diyelim. Linkleri buradan verebiliyor muyuz? Eğer veremiyosak ve linkleri isteyen bir sözlük yazarı değilse irtibat nasıl olabilmekte?


  • iustitia omnibus  (24.12.08 13:25:53 ~ 13:45:30) 
@iustitia omnibus
çok gerekmedikçe bu tür şeyler buradan yapılmaz.. yani prison break son bölümü arıyorum diye yazarsan seni afaroz ederler.. niye? çünkü gugıl'a pirızın bireyk rapid falan yazsan gayet kolay bulursun..
ama çok aradığın ve gerçekten bulamadığın veya paylaşmak istediğin şeyleri dışarıya kapalı duyuru şeklinde açıp yapman mümkün..
  • p shadow  (24.12.08 17:15:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.