[]

Ucak biletine aktarma ekletme

Selamlar,

Paris-Istanbul gidis/donus biletim var; donuse Izmir ayagini da ekletmeye karar verdim yani Izmir-Istanbul-Paris seklinde donmeyi planliyorum.

Bu Izmir - Istanbul biletini alsam ben; sonra Izmir'de check-inde dogrudan desem valizi vs. Paris'te almak istiyorum diye; olur mu? Yoksa bu bileti aktarmali yapmak icin ayri bi islem mi yapmak lazim?

Bosuna Istanbul'da tekrardan valizle muhattap olmak istemiyorum, bi de Istanbul'a varis ile kalkis arasinda iki saat olacak -ki normade cok bile- fakat bilet baglantili olmazsa olasi bi aksilikte sonraki ucusum yanabilir o yuzden aktarmaliya cevirmek lazim.

Bilgisi olanlar yardimci olabilir sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

 
izmir-istanbul ucusunu ayni (ya da partner) havayolu ile yapiyorsan olur tabi, izmir'de bavulu verirken bavulu paris'e kadar baglamalarini istersin, bunun uzerine bankodaki eleman baglayamazsa soyler zaten...


  • disq  (28.11.12 10:20:43) 
havayoluna telefon edip aktarmalıya çevirtin.

sadece ikinci bir bilet alırsanız izmir'de bagajınızı paris'e gidecek şekilde veremezsiniz. bankodaki elemanın öyle bir şey yapması mümkün değil. ayrıca bir gecikme olursa uçuşunuzun 2. ayağını kaçırırsınız, sizin için bekletmezler. iki saat zaten biraz sakat bir süre.
  • slackerbitch  (28.11.12 11:31:23 ~ 11:32:06) 
evet ben de slackerbitch'in dedigini demek istedim, once aktarmaliya cevirmen gerek, senin onu zaten yapacagini varsaymis soylememisim, pardon.

aktarmaliya cevirmenin bir faydasi da, paris ucagini rotar vb. elinde olmayan sartlardan kacirirsan, sonraki ucusa biletini verirler. (hatta yurtdisinda basima gelen bir olayda, havaalaninda malligimdan kendim kacirdigim ucak icin bile bilet kesmislerdi sonraki ucaga. tabi istanbul'da bunu yapmiyor olabilirler)
  • disq  (28.11.12 22:33:02 ~ 22:35:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.