[]

kolonyadaki alkol kör eder veya zehirler mi?

selamlar,

şimdik olay şu. börek yapıcam, ancak hazır yufkayı nemlendirmem lazım. direk ıslarsam hamur olur. Bu nedenle sprey şeklinde su sıkmam lazım.

Ancak şu an evde sprey şeklinde su sıkabileceğim, bi tek eski bi kolonya şişesi var. Şimdik bu şişeyi güzelce yıkasam, spreyini epeyce sıkıp temizlesem, yinede içinde kalabilme ihtimali olan çok çok eser miktardaki kolonya bir tehlike teşkil eder mi?

DÜZELTME:
ürün rebul lavanta kolonyası,
içerik:
alkol, parfüm, benzyl alcohol, benzyl benzoate, coumarin, citronellol, limonone, linaool , deiyonize su. yazıyor üzerinde.

 
İçeriğine bakman lazım. Bazı kolonya markaları saydığın durumları önlemek için etil alkole kolonya yapıyor. Ama kolonyaların çoğu metil alkolden yapılır ve metil alkol kör eder, öldürür...


  • bigbaddawg  (27.11.12 20:31:00 ~ 20:31:34) 
Küçükken kolonya içtiğimi hatırlıyorum ve hala sağlamım, buna dayanaraktan bir şey olmaz diyorum :)


  • Haldamir  (27.11.12 20:31:58) 
adamlar içiyor onu güzel kardeşim. gönül rahatlığıyla kullan spreyi. ayrıca anadolu da yufkalar elle ıslatılır. kaseye su koyup elini içine daldırıyorsun sonrasında elinde kalan su damlacıklarını yufkanın üzerine doğru sallıyorsun.


  • islergucler  (27.11.12 20:32:48 ~ 20:33:11) 
elinizi suyun altına tutup elinizle yufkanın üstüne suyu serpebilirsiniz. ben hep öyle yapıyorum hamurlaşmıyor da. yani bu kadar uğraşmanıza gerek yok gibi.


  • allie  (27.11.12 20:33:06) 
O şişede kolonya kalmamıştır, ki hadi var diyelim bunu da yufkaya sıktın bu yufka fırında pişerken alkol kalmaz ki. Olay alkol değil ama tadını etkileyebilir az da olsa.


  • lpgli tosbaga  (27.11.12 20:33:15) 
Riski toptan ortadan kaldırmak için bir kaseye su doldurup, içine parmakları batırıp öyle de su fıslatabilirsiniz. Birisinin yüzüne su serper gibi işte.


  • Savina Y.  (27.11.12 20:33:23) 
metil alkolden ise öldürür bile.


  • lathspell  (27.11.12 20:42:02) 
16 yaşındayken 1 bardak dolusu kolonyayı su diye kafama dikmiştim, yarısını içmiş bulundum, boğazım ve midem çok fena yanmıştı ama hiç bir şey olmamıştı.


  • dapda  (27.11.12 23:18:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.