[]

gitar klavye tekniği

son derece saçma gelebilir bu soru, çeşitli forumlarda da başlıklarını ve hayli detaylı tartışmalarını gördüm ancak yine de sonuç olarak merak ettiğim, gitar klavyesinde serçe parmağın "içine çekilmesi" durumu var, joe satriani'den pek çok ustaya kadar böyle çalanlar var. ama bazı yerlerde, ve bunun eğitimini almış arkadaşım da diyor ki çalarken serçe parmağın içine çekilmesi kolaylık sağlayabilir ancak hız açısından o parmağın havada tuşlamaya yakın durması daha faydalıdır. faydalı mıdır? yoksa bi zararı dokunmaz mı?

ben içine katlıyorum çünkü böylesi çok daha kolay sağlıyor 3parmakla çalarken ve serçe parmak zor hükmedilen bi parmak olduğu için kimi yerlerde açmak adına sıkıntı yaşıyorum, eklemsel olarak yüzükle birbirlerine çok bağlılar çünkü.


 
genelde gitar çalmaya ilk başlarken öğretilen bir şeydir bu, bütün parmaklar klavyeye olabilecek en yakın mesafede durur. bu hız ve klavye üzerinde rahatça gezinmek açısından çok fayda sağlar.

ama bluesda filan serçe parmağı doğru düzgün kullanmıyor bile çoğu gitarist, icra edeceğin tarzla da ilgili. klasik çalacam diyosan, serçe parmağını olabildiğince dahil etmesin mesela olaya...
  • ruhibirbanyo  (24.11.12 01:18:03 ~ 01:18:21) 
cevap basit. tekniğinden ötürü serçeyi sık sık kullanıyorsan klavyenin üstünde tutarsın, ama çok tercih etmiyorsan gizlersin. ben gizliyorum ama artık refleks olmuş. ister istemez o parmağın kıvrılıyor. ama serçe parmakla basmak istesem hemen yerinden fırlıyor. öyle de garip durumlar var.


  • periphery  (24.11.12 01:20:02) 
sanırım açık durması ve öyle alışmaya çalışmam en mantıklısı çünkü o parmağın açılıp tuşa uzanması hızlı tonlarda büyük sıkıntı yaratır heralde.


  • tempor  (24.11.12 01:20:25) 
işte benim de sorunum o, yüzüğü bastığım an kıvrılmaya çabalıyo ve bu beyinle falan ilgili değil tamamen eklemsel ib durum, yüzük parmağıyla birbirlerine bağlılar sanki, zamanla açılır diye düşünüyorum parmak egzersizlerinden sonra ama şu an çaldığım her note isyeaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnn.


  • tempor  (24.11.12 01:21:44) 
çalarken bunları düşünürsen çalamazsın. o senin el yapına bağlı bir şey ve egzersiz yaptıkça sen nasıl rahat ediyorsan kendiliğinden oturur.


  • r_u_h  (24.11.12 02:08:09) 
power akorda bile serçe parmağı kullanmaya alışmış biri olarak diyorum ki kafana göre takıl hafız. ama solo çalarken serçe parmağın açık olması çok büyük fayda sağlar.


  • the thing that should be  (24.11.12 09:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.