[]

PKK niye okul yakıyor?

Bunu anlamakta güçlük çekiyorum, mantıkı cevapları bekliyorum. Amaç halk eğitim almasın geri kalsın mı, yoksa zaten ana dilde eğitim verilmiyor mu, yoksa farklı nedenler de var mı?

Bir de sizce bölge halkı bu tip olayları destekliyor mu?


 
yalan yahu ne pkk'nın okul yakması? pkk'nın işi gücü yok okul mu yakacak? biraz kafayı kullanalım. bu tarz olaylar, pkk'yı karalamak için devlet tarafından yapılıyor.


  • schwarzfahrer  (23.11.12 08:43:34) 
onu yapanlar pkk'yı destekleyen ama emir komuta zincirinde olmayan ergenler. eğer dediğiniz gibi sistemik bişey olsaydı yani isteselerdi ortada okul bırakmazlardı. şehrin ortasında silahlarla çevirme yapan bir grup savunmasız okulları mı yakamıyacak.


  • dokunmakalbime  (23.11.12 08:46:10) 
Biraz karışık yazıyorum.
Doğma büyüme (17 yaşına kadar) Diyarbakır’lı olarak, benim zamanımda böyle bir destek söz konusu değildi. Olan da büyük çoğunlukla mecburiyetten, hayatını kaybetme, ailesinin başına bir şey gelme korkusu yüzündendi.
Bu tip olayların daha derin hedefleri vardır tabii ki ama temel de amaç halka korku salmak. Terörist'ten herhangi bir değere saygı göstermesini bekleyemezsiniz. Sonuçta çocuğunu kaçırıyor, herhangi bir sebep için adam öldürüyor. Senin işin senin için ne kadar normalse, her sabah kalkıp işe gitmek, çalışmak vs., onlar için de bu tür işler bu kadar normal. Okul yakmak, seni üzüyor, yahu nasıl olabilir, hangi insan okul yakar diyorsun belki, ama onlar bunu yapıyorlar, bazıları severek, isteyerek, ama eminim bazıları da senin gibi düşünse de zorunluluktan yapıyorlar. Ama sonuçta adamlar/kadınlar bu şekilde hayatta kalabiliyorlar. Onların işi bu. Bunları yaşadıklarımı, gördüklerimi dikkate alarak söyleyebiliyorum.
1990'larda da kepenk kapatma vardı. 10'lu yaşlardaydım. Hatırlıyorum, gazete sattırmazlardı, mecburen polis kantininden siyah poşet içinde alırdık. Düşünebiliyor musun, gazete almak ölümüne yol açabilirdi. Şimdileri çok bilmiyorum, ama bildiğim bir şey varsa o da hiçbir esnafın korku olmasa böyle bir şey yapmayacağıdır. Adam para kazanmaya çalışıyor, böyle bir şey yapar mı hiç? Tanıdıklarımdan bilirim, o zaman da öyleydi, şu an da halen öyle, büyük çoğunluğu korku ve endişe yüzünden kepenk kapatmak zorunda kalıyorlar. Yandaki kapatıyor, e sen de kapat istersen diyorlar, ya da sessiz bir baskı oluyor. Halk, heryerde olduğu gibi ekmeğinin peşinde. Yani demek istediğim, destek olduğunu zannetmiyorum, ya da şimdi için konuşmak gerekirse olmadığına inanmak istiyorum.
Buralarda yaşayanlar hep iki kuvvet arasında hırpalandılar, kendimi bildim bileli öyle, bunun Türk olmak veya olmamakla ilgisi yok, zira Türk olarak biz de çok hırpalandık, diğerleri gibi. Şimdi biraz değişti tabii. O zamanlar misal yürüyüş yapma gibi birşey kimsenin aklına gelemezdi, elebaşlarının adını böyle kullanacaksın, hele ki meclise gelsin diyeceksin!
Özetle iş bulma umudu olmayınca, başka diğer faktörlerin de etkisi ile kimisi düşüncede, kimisi diğer usullerle teröristlerin ekmeğine yağ sürer konuma gelebiliyorlar.
Büyüklerim anlatır, eskilerde ermenisi, hristiyanı, türk, kürt, vs, hepsi bir arada yaşıyorlarmış, ne hale getirdiler.

Şu an yazdıklarımın dar çerçeveli olduğunu kabul ediyorum. En nihayetinde sabah işe başlamadan böyle bir başlık görüp, kısa zaman için birşeyler yazayım istedim. Bunlar sana sadece veri olsun, umarım başka yorumlar, daha başka yönleri ifade eder, aydınlanmana katkı sağlar.
  • puc  (23.11.12 08:54:14 ~ 08:59:31) 
genel olarak kürt çocuklarının devletin tedrisatından geçmesi onlar için bir sorun. özellikle ilk öğretim. ilk öğretim çocuklara temel bilgilerin verilmesinin yanında bütün devletler için toplum mühendisliği çalışmasıdır. sonuç itibariyle kürt çocuklarının vatan sevgisi, devlet sevgisi, polise, askere saygı veya atatürk sevgisi etrafında şekillendirilmesi pkk nın en son isteyeceği şeylerdir. genel de halkın politik desteği olsa da bu tarz eylemlere tepkili oldukları söylenebilir. yakarak eylem yapmak, orta çağ avrupasıdır, madımaktır, maraştır, yahudi kamplarıdır. bence hiç bir halk ta karşılığı yoktur.


  • kaleci makabayasi  (23.11.12 09:01:06) 
kürt çocuklarının vatan sevgisi, askere saygı vs. si ilköğretimde şekilleniyor denmiş de, çoğunun alakası yokmuş yani böyle şeylerle, arkadaşım mardinde öğretmen, andımız okunurken çocuklar kürdüm diye başlıyormuş, nöbetçi öğretmen yazılı broş gibi bir şeyin üzerinde türk bayrağı varmış onu takıyorlar nöbetçi olunca öğretmenler, çocuk geliyormuş hocaaa yanlış bayrak takmışsın hocaa diyormuş, bu mu verilen vatan sevgisi de. bence tamamen dikkat çekmek amaçlı yakıyorlar.


  • ekaterina  (23.11.12 09:19:51) 
amaç her türlü terör faaliyeti, ve varlığını hissettirmek, ee istanbuldada araçlar kundaklanıyor mesela? tanımadığın bir insanın aracını yakman sana ne fayda sağlarsa bu okul yakma olaylarıda onu sağlıyor.

ben buradayım diyorlar işte.
  • killerbee  (23.11.12 09:43:30 ~ 09:43:56) 
müfredatın asimiliasyona yardım ettiğini düşündükleri için yakıyorlar.


  • reverse engineer  (23.11.12 10:38:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.