[]

Hiç tanımadığı insanlarla buluşmaya tanışmaya giden zirve insanları

Tamamen objektif olarak bakıyorum ama bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Şimdi gerek burada gerek sözlükte hayatında hiç yanından bile geçmemiş insanlarla buluşmaya/tanışmaya gidiyorlar.

Üstelik soğuk yağmur da kesmiyor. Yani şimdi herhangi bir ortamda okulda, şirkette, müşteri ziyaretlerinde, arkadaşlarınızla beraber olunan bir ortamda, aile ve bayram gezmelerinde vs. tanımadığınız insanlarla tanışabilirsiniz, bu çok normal ve bunu çok iyi yapan insanlarda gerçekten sosyal becerileri yüksek insanlardır. Bunu anlayabilirim.

Fakat başka hiç bir amaç olmaksızın bir insan bir şehirden bir başka şehire tanımadığı insanlarla buluşmaya neden gider? Bunu yapmaya ihtiyaç duydukları şey ne olabilir acaba? Geçen yaz yine burada beşiktaş'ta bir parkta piknik zirvesi duyurusu vardı. Bazı ablalar geceden sarma yapıyorlardı.

Bu bana hep ilginç ve anormal bir durum olarak geliyor. Belki de anormal düşüncelere sahip olan kişi de ben olabilirim. Sadece anlamaya çalışıyorum. mesala bu zirveye giden ablalara soruyorum; Otobüste veya yolda birisi gelip "-merhaba ben burak tanışalım mı?" dese çantayı kafasına geçirirsiniz. Aynı burak piknik zirvesinde "-merhaba burak tanışabilir miyiz?" dese tebessüm eder tanışırsınız değil mi? ama burak aynı burak?

Birisi bana bu durumu izah etsin lütfen :)

 
ben de aksine otobuste tanıssa normal karsılarım da, tanısmak amacıyla zirveye gelenler anormal geliyor.
burak aynı burak.

  • heyamo  (22.11.12 22:28:20) 
otobüste ya da yolda tanışmak isteyen kişi, sapık olmasa da, büyük ihtimal, metrobüste uyuyan kıza aşık olan adamdır.

zirvelere gidenler, duygusal anlamda bir şeyler paylaşmaya gitmiyorlar. orta eş seçip, minik odalarda da sevişilmiyor. amaç sosyalleşip, birkaç saat güzel vakit geçirmek. hal böyle olunca da böbreğin riske girmiyor.

2 sene önceki zirve Hilton'da yapılmıştı. fuar havasındaydı mesela.
  • han20  (22.11.12 22:30:22) 
Birlikte zaman geçirdikleri, aynı platformu paylaştıkları insanlarla eğlenceli vakit geçirmek derdindeler. Ortak bir paydada buluşuyolar yani. Verdiğin örnek anlamsız çünkü ortam farklı nihayetinde. Otobüsle zirveyi bir tutup hadi mantığını açıklayın demek?


  • kırmızıkalem  (22.11.12 22:32:32) 
bu insanlar tamamen rastgele secilmis insanlar degil ki, burda ya da sozlukte bir paylasimlari var, az cok biliyolar birbirileri hakkinda biseyler.

yeni bir insan tanimis oluyorsun neticede, genelde guzel bir sey bu.
  • nawres  (22.11.12 22:34:01) 
tabi ki otobüsteki burak kafasına çanta yer niye çünkü bir fikri yok.
tabi ki piknikteki burak kafasına çanta yemez niye çünkü bir fikri var.

burak aynı burak değil mantık hatası var. ne yapacak piknikte o kadar kişi içinde tecavüzmü edecek ama zaten öncede msjlar ile tanışılıyor konuşuluyor cep numaraları veriliyor tanıyorsun yani.
  • zenigt  (22.11.12 22:35:39) 
öncelikle burada insanlar yazışıyor, biraz da olsa tanışıyorlar ve zirve yoluyla yüzyüze görüyüp daha fazla çevre yapıyorlar.
asosyal bi ortamda takılıp bunu sosyalliğe çeviriyoruz daha güzeli olabilir mi?
sokakta yürürken adamın biri gelip tanışmak isterse bunun tek nedeni seni beğenmiş olmasıdır. benim cevabım da benim onu beğenip beğenmememle verilebilir. zirvelerde ise arkadaşlıklar kuruluyor.
  • neira  (22.11.12 22:56:48) 
1- Sosyallesme sürecinde yalnizca resmi degerler degil gayri resmi degerlerde normlarda bireylere aktarilir.
2- Sosyallesme yalnizca resmi gruplar degil resmi olmayan gruplar tarfindan da yürütülürler.
3- Sosyallesme sürecinde bireylerin nasil ögrendiginden ziyade ne ögrendigi önemlidir.
4- Sosyallesme yalnizca belirli kisi ya da gruplara özgü birsey degildir. Geneldir.
  • jamswety  (22.11.12 23:33:55) 
geyik oluyor, güzel oluyor, olmazsa da çıkıp gitme opsiyonun her zaman var, yani kimse seni zorla tutmuyor orada. farklı şehire gidince farklı şehir görmüş oluyorsun, couchsurfing tarzı bi olay yapıyorsun mümkün olursa, değişik vakit geçiriyorsun. bence çok normal bir şey bu.

sandığın gibi otobüste selam deyince de insanın kafasına çanta geçirmiyor kimse. çevreni değiştir derim. en azından benim başıma geçirmediler, en fazla kibarca ehöm öhöm diyorlar.
  • roket adam  (23.11.12 00:40:03) 
sözlükte bir başlık vardı "alakasız ikili bulmak" veya benzeri bir şey..
o konuda çok başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ederim. bir beş sene sonra biraz daha farklı çalışmalar çıkar belki.. ha gayret..

  • holy diver  (23.11.12 12:54:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.