[]

iran kedisi - tek oda

arkadaşlar merhaba, iyi gece.
ben kedi almak istiyorum, daha önce kedi besledim ama o zaman evimiz neyin büyüktü. şimdi tek göz odada beslemek istiyorum. yaklaşık 25 m2. ev arkadaşlarımın durumu nasıl karşılayacaklarını bilmediğimden kendi odamda bakmak istiyorum. sizce nasıl olur?



 
hayvana eziyet olmaz mı 25 m2? bir de bence ne olursa olsun ev arkadaşlarının fikri alınmalı. odaya kapatmakla olacak iş değil, mutlaka etkileneceklerdir.


  • styx  (22.11.12 02:08:58) 
kediye yazık.


  • seriouslysleepy  (22.11.12 02:11:01) 
arkadaş çok sıkıldım yalnız yaşamaktan. en fazla salonu da verebilirim. durum vahim :(


  • bedbed  (22.11.12 02:12:28) 
balık alabilirsin ama sana arkadaşlık edemez :)


  • arşivci  (22.11.12 02:22:49) 
normal ev bile yetmiyor hayvana.her gün geldiğinde onu sıkıntıdan sürekli uyur halde bulunca mutlu olmazsın daha çok üzülür durursun haberin olsun.


  • aşksız prens  (22.11.12 02:49:58) 
kedi yasli degilse cok problemli olur.


  • tdl  (22.11.12 07:22:34) 
kedi mutsuz olur, siz de kahrolursunuz hepten. gecici yuva olmak istersiniz belki.

tedavisi devam eden kedilerden evinizde misafir edebilir, iyilesince kalici yuvaya gonderebilirsiniz. bunun icin belediyelerin gecici bakimevleri veya stklarla iletisime gecebilirsiniz.

ornegin yedikule hayvan barinagi ve haysev ile iletisime gecebilirsiniz.
  • elxa  (22.11.12 07:45:35) 
Sen sıkıldın diye, ona eziyet etmemelisin. Çok mutsuz olacak, sonra odadan kaçmaya çalışacak ve bunu takıntı haline getirecek, bunalıma girip oraya buraya çiş yapacak belki de ve sen bu sefer ondan, yalnızlıktan sıkıldığından daha çok sıkılıp onu postalayacaksın. Postalayacak yer bulmakta zorlanacaksın, pisi ortada kalacak vs. Anlıyorum aslında seni de ama bence alma. bak ben büyük bir evde kalyorum ve küçüklüğümden beri kedilerle büyüdüm ve belki komik ama evde kedi olmaması bana tuhaf geliyor. Ama bu ev 4ncü katta, bahçesi yok, ben işe gidip geliyorum vs. diye kıyamadığımdan almıyorum içim gitse de. Hayvanlar dostumuz olabilmeli kölemiz değil.


  • zuppa  (22.11.12 07:54:27) 
bence de sıkıldın diye kediye eziyet etmemelisin. 7 gün 24 saat kendini o tek göz odada hiç dışarı çıkmadan düşün, bunu başka bir canlıya yapmak ister misin? bence de ev arayan kedilere geçici yuva fikri mantıklı, özellikle iyileşme sürecindelerse tek odada yaşayabilirler. ama en başta ev arkadaşlarıyla konuşmak lazım tek oda bile olsa.


  • slackerbitch  (22.11.12 11:49:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.