[]

Neden Filistin değil de Gazze ?

Selam arkadaşlar. Gerek Tayyip Erdoğan olsun, gerek basın olsun İsrail'in muhatabı Gazze gibi davranıp konuşuyorlar. Filistin adını neden pek ağızlarına almıyorlar ? Dikkatimi çekti sorayım dedim.




 
filistini tanıyan ülkeler az olduğu için olabilir mi ? bende bilmediğimden ortaya bi soru atayım dedim ?

turkish.irib.ir
  • selma  (21.11.12 13:05:03) 
Filistin'in şu anki haritasına bakarsan ülke ikiye ayrılmış durumda. O nedenle Gazze'de ayrı bir yönetim kurulmak zorunda kalındı. Bundan deniyor olabilir.


  • sinematematikci  (21.11.12 13:05:17) 
gazze filistinin hamas tabanının güçlü olduğu kısmı.

edit: en.wikipedia.org

bu ayrılma ve savaş sonucunda o zamana kadar kudüs işgal altındaki başkent kabul edilirken ve filistin hükümeti ramallahta (batı şeria) toplanırken sonrasında hamas hükümeti gazzeye taşıdı yönetimi. yani öyle tek bir filistin direnişi yok, ittifaklar var.

FKÖ görece seküler, solcu bir örgütken hamas müslüman kardeşler çatısı altında selefi bir örgüt ve zamanında bizzat israil tarafından beslendi filistin kurtuluş örgütüne karşı. Şimdi suriyede olan durum gibi. Bir suriye muhalefeti vardı ama az din sosluydu özgür suriye ordusu atıldı ortaya selefi soslu. ama suriyede suriye ulusal konseyi din sosuna bulandı da tasfiye edilmedi tamamıyla.
  • lpgli tosbaga  (21.11.12 13:06:35 ~ 13:21:47) 
sanırsam diğeri de batı şeria peki haritadan baktım gazze küçücük bir yer hamas ne kadar güçlü ki? israil ordusu bu kadar güçlüyken?


  • allstar  (21.11.12 13:16:16) 
İsrail şu an hamasın köküne kibrit suyu ekebilecek güce sahip. Ama neden yapsın ki? 2006 öncesi filistin batıda cılız da olsa bir desteğe sahipti hamas iktidara geldi batıyla ilişkileri sıfırlandı. el fetih daha ılımlı politikalar yürütüyordu israil karşıtlığı değil filistin devletini kurma öncelikliydi ama hamasın söylemi israili yok edene kadar durmak yok şeklinde. Şimdi filistin siyasi arenada hiç olmadığı kadar yalnız.


  • lpgli tosbaga  (21.11.12 13:25:04) 
Hamas ile benzer inanç ve dünya görüşü içinde olmalarından kaynaklandığına inanıyorum bu durumun. Tosbağa'nın da dediği gibi Hamas'ın bu tutumu Filistin'i yanlızlaştırıyor.


  • pangea  (21.11.12 14:31:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.