[]

Reflü ve İçki

Reflümün olduğunu öğrendim. Reflünün seviyelerini bilmiyorum fakat hastalıktan dolayı midemden çıkan asit/gaz boğazımı tahriş ettiğinden 1 yıl gibi süre boyunca kuru öksürük sahibiydim.

Yediklerime, içtiklerime dikkat etmem gerekiyor. Konu içkiye gelince nasıl davranacağımı bilmiyorum. Zaten bira insanı değildim, arkadaşlarımın zorlamasıyla içiyordum. Direkt viski, votka gidince biraz 'götü kalkık la' geyiği çeviriyorlar üzerimden. Birayı da nedendir bilmem öncesinde başka bir şey içmeden (tekila sonrası çok iyi gidiyor) tek başına içemiyorum pek.

Her neyse, biranın alkol oranı düşük olduğundan çakır keyif olabilmem için iki 50'lik devirmem gerekiyor. Bu da yüksek oranda sıvı alımı demek ki biranın reflü sahibi bir insana iyi gitmeyeceğini varsayıyorum. Bu yüzden az içki, yüksek alkol türündeki içkileri tercih etmem benim için daha iyi olacak mıdır? Ya da votka ve viski gibi içecekler ağır geleceğinden midemi daha mı kötü etkiler?

 
yüksek alkollü sıvılar tüketmen reflün açısından iyi olmayacaktır diye düşünüyorum, zira önemli olan sadece tükettiğin sıvı miktarı değil onun asitlik durumudur da diye biliyorum. mümkünse sık dişini 1 yıl çok az iç.


  • gochebe  (20.11.12 19:14:57) 
ben içmeden önce reflü hapı alıyorum panpa sorun çıkmadı iki yıldır


  • eksimtrak  (20.11.12 19:15:28) 
kola gibi gazlı içeceklerle karıştırmadıkça alkolün reflüme bir etkisi olduğuna denk gelmedim şu ana kadar. her şekilde yanınızda rennie bulundurursanız bir sorun olmaz bence.


  • slackerbitch  (20.11.12 19:16:43) 
eksimtrak hangi hapı alıyorsun peki?
Ben sabahları bir kez yemekten yarım saat kadar önce midemi düzenlesin diye nexium alıyorum. Düzenim böyle. Bunu içkiden önce de kullanmam uygun olur mu? Bu doktor bilgisi gerektiriyor biliyorum tabii de belki şanslıyımdır da aranızdan biri öyledir.

  • mewthree  (20.11.12 19:23:41) 
Öncelikle doktor değilim doktora git.

Reflü başladığı veya başlayacağını anladığım anda lansor alıyorum bi tane geçiyor.

Son olarak doktora git.
  • layer26  (20.11.12 19:31:24) 
Teşekkür ediyorum hepinize. Tedavi görüyorum şu anda -nexium kullanıyor olmam- fakat kontrole daha var. Kontrol öncesi bilgi edinmek istemiştim, herkese tekrar teşekkür ediyorum.


  • mewthree  (20.11.12 19:37:41) 
Asit sorunu olanlarin fermenta olmayan ickilere yonelmesi onerilir. Buna en bilindik ornek rakidir. Ben bu sayede kendisine alismis ve zamanla sevmistim :)


  • freefroglet  (20.11.12 19:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.