[]

kadınlar ve glbt bireyler

Merhaba arkadaşlar;

Sosyoloji-Tolumsal cinsiyet çalışmaları yüksek lisansı çerçevesinde niteliksel yöntemle bir araştırma yapacağım ve bir konu belirlemem gerekiyor. Aklımda bazı sorunlar mevcut ama son kararı vermek için sizin tecrübelerinize ihtiyacım var.
Bir kadın ya da LGBT bireyi olarak toplumda karşılaştığınız ve değişmesini öncelikli istediğiniz en büyük sorun nedir?

çok teşekkür ederim..

 
transeksuel/travesti bireylere yonelık hak ihlallerınden bahsedebılırsın. artık kufurun aşağılamanın bıle otesınde hem polıslerce hem de esnaf ve komsular tarafından cıddı engellemelerle karsılasıyorlar en basıtınden. bunun için kaos gl ve lambdaıstanbul gibi dayanısma derneklerınden yardım da rıca edebılırsın.
en büyük sorun nedir demişsin ona da cevabım şu: farklılıklardan korkmak. ınsanlar çok çirkin.

  • öptüm sezen  (20.11.12 13:45:43 ~ 13:46:30) 
kadın olarak: kadına laf atmanın, sokakta peşine takılmanın normal karşılanması. sokağa çıktığımda ve hatta bazen çıkmadığımda bile kendimi güvende hissetmemek, sürekli taciz/tecavüz/saldırı korkusu. "orospu çocuğu, amk" gibi kadını aşağılayıcı ifadelerin burası da dahil olmak üzere anlamına dikkat etmeden, noktalama işareti niyetine kullanılması; insanların bu ifadelerin neden kadını aşağılayıcı nitelikte olduğunu kavramaktan dahi yoksun oluşu. bekaret ve namus takıntısı. kürtaj, cinsel hayat gibi kadının vücuduna dair konularda erkeklerin ahkam kesmesi. kadın cinselliğinin tabu oluşu ve buna rağmen kadının cinsel obje olarak görülmesi.

lgbt toplumunun bir üyesi olarak: şiddet kullanarak ifade edilsin ya da edilmesin, homofobi. "ibne" kelimesinin küfür olarak kullanımı.

bu ikisinin özeti olarak benim en çok sinirime dokunan nokta konuşma dili.

ben de yüksek lisansımı toplumsal cinsiyet çalışmaları'nda yaptım, konu kafanda netleşince yardımcı olabileceksem olmak isterim.
  • slackerbitch  (20.11.12 13:53:53 ~ 13:57:49) 
surdan bir sey cikar mi aceba?

(bkz: kadınların hayatları zordur)
  • compadrito  (20.11.12 14:52:51) 
çok konuyla alakalı değil gibi ama olsun okumakta fayda var.
teşekkür derim.

  • omonia  (20.11.12 14:58:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.