[]

çamlıcaya yapılacak olan cami

selamlar,

biliyorum, mevzu uzadı lakin merak ediyorum. bu caminin yapılma amacı ne? amacın ibadet olduğunu düşünen var mı gerçekten?

gövde gösterisi mi? halkın tepkisi nasıl? eksiduyuru, eksisözlüğün tepkisini biliyorum da dini bütün insanlar ne diyor bu konuya?

 
hea gövde gösterisi işte. başka ne olacak.


  • baldur  (17.11.12 20:11:21) 
"O kadar müslümanız ki, yani ancak bu kadar bu kadar olabilirdi!" şovundan başka bir şey değil. Hedef kitlesi belli.


  • gulru  (17.11.12 20:14:53 ~ 20:15:28) 
ben dini bütün bi insan olarak çamlıca'nın "çamlıca erkek lisesi" yle anılmasından zaten çok rahatsızdım, çamlıcamızda güzel şeyler de oluyor bence, bu cami de çamlıcamızın nuru olacaktır diye düşünüyorum. hatta çamlıca'daki emlak fiyatlarında güzel bi hareketlenme oldu şimdiden, yani vatana millete de katma değer sağlanıyor, bununla ilgili çamlıca belediye başkanı ersin özbükey'in açıklamaları çokçadır çeşitli platformlarda.

ayrıca çamlıca tepesine yapılmasının en büyük nimetlerinden biri, istanbula halen abdestsiz ağızlarıyla konstantinapol diyen turistlerin yüzüne bir şamar gibi inecek olmasıdır, onlara her boğaz sefasında bir burukluk zerkedecektir.
  • hope ender  (17.11.12 20:20:52) 
simdi olay hatirladigim kadariyla soyle gelisti;
basbakan anadolunun bir sehrinde yapilmis yine boyle dev bir camiyi cok begeniyor gezisi sirasinda. 'bunun aynisini istanbul'da yapalim' diyor. bu is icin dusunulup bulunan yer de camlica tepesi cunku istanbul siluetine oldukca hakim bir tepe. sonrasinda bazi itirazlar yukseldi hem camlicaya dev cami yapilacak olmasindan dolayi hem de bu caminin klasik osmanli mimarisinin basit bir taklidi olacak olmasindan dolayi. itirazlari susturmak icin 'tamam o zaman bir yarisma acalim. mimar sinan'in izlerini bugune tasiyan bir projeyi secelim demokratik olsun' seklinde bir kilif hazirlandi. tabiki birazcik akli calisan birisi bu yarismanin adil bir sekilde yapilmayacagini tahmin eder ama 300.000 liralik odul olunca mimarlardan da pek ses cikmadi. sonuc olarak hic bir proje 1.lik odulune layik gorulmedi, dandik bir proje 2.lik odulu aldi, bir yigin baska pacavra prorje de saibeli sekilde mansiyon aldi. oldu bitti.
kamuoyunun bu konudaki gorusu nedir bilmiyorum ama herhangi bir hukmu olmadigini soyleyebilirim.
  • chavezding  (17.11.12 20:53:25) 
ilk amaç kendini padişah sanan bir devlet adamımızın, istanbul silüetlerinde görünecek şekilde bir cami yaptırması derdidir. ikinci neden istanbul'un en yüksek noktasına cami dikerek istanbul'un müslüman olduğunu milletin gözüne sokma niyetidir. üçüncü neden müslümanın kralıyım imajı yaratmaya çalışarak seçim öncesi genç dindarların gözlerini boyamaktır. Dördüncü neden kanka inşaat firmalarına daha çok beton harcatarak rant sağlamaktır. beşinci neden üsküdar'da evi olan bu devlet adamının üsküdar'ı istanbul'un dini başkenti yapma niyetidir. altıncı neden anadolu yakasında pek egemen olamayan akp'nin buraya cami yaparak halka müslümanlığı dayatmasıdır.

Kimse kalkıp da bana "cami yapılması gerekiyor, ibadet edecek yer yok" demesin. istanbul'un nüfusu 12,5 milyon. Bu rakamın içinden çocukları, hastaları, gayrimüslümleri, çalışanları, şehir dışında olanları, çıkarınca camiye gidebilecek durumdaki kişi adeti 5 milyonu geçmez. Cami sayısı da 3028'dir. (git: www.ibb.gov.tr). Mescid sayısı da 291'dir. Ayrıca Üsküdar, istanbul'da cami yoğunluğu en yüksek olan ilçedir.

Tüm bunlara göre bu yapılacak caminin tamamen siyasi, antilaik, baskıcı, şovenist olduğunu rahatlıkla iddia ederim. karşı çıkmaya çalışana da ıslak naylon tuvalet terliğiyle girişirim.
  • sinematematikci  (17.11.12 21:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.