[]

Japon balığım hasta mı?

Arkadaşlar ben bu balık işinden, akvaryum olayından pek anlamayan biriyim. Evde kocaman bi fanus vardı, balık alayım da şu işe ufaktan merak salayım diye gittim 4 tane japon balığı aldım. Turuncu dördü de. Yalnız bunlardan birisinin başında siyah bi bölüm vardı az bişey. Tam iki gözünün arası ile ağzı arasındaki bölge. Sonra gel zaman git zaman bu siyah kısım şimdi beyazladı. Neden olabilir? Bu bi tür hastalık filan mı, yoksa doğal bi mevzu mudur?

Bi de şunu sorayım hazır fırsat yakalamışken, içinde filtre, hava bilmemnesi filan olmayan gayet işlevsiz biçimdeki fanusumda japon balıklarıyla birlikte başka balık olur mu olmaz mı? Akvaryumcu bana "Abi onda ancak japon olur" demişti, siz de aynı görüşte misiniz?


 
mantardır o .balığınız yakında ölür.nihahah.
bu akvaryum işi adamı delirtir.benim de vardı.10 tane de balık almıştım bir heves.bir tanesi aldığım gün öldü.2 tanesi mantardan telef oldu.1 ayın sonunda akvaryumda balık kalmamıştı.
ne kadar iyi bakarsan bak , bir yerden mikrop kapıyorlar.
sizin yapmanız gereken , hasta balığı ayrı bir bölüme almak(pet shoplarda satılıyor,plastik bir bölme) ve mantar ilacı kullanmak.

edit: japonlar ,lepistesleri yiyor galiba.veya lepistes lepistesi yiyor.
  • marcelorios  (30.03.07 00:53:32) 
Beyazlık varsa mantar olabilir, suya damlatılan ilaçları var onların.

Evet japon balıkları çok dayanıklı balıklar, başka balıklar zor yaşar o ortamda. Betalar var gerçi onlar da tek kavanozda yaşayabiliyor ama başka balıklarla pek geçinemiyorlar. Kavgacılar pek...
  • crown  (30.03.07 00:55:50) 
E demek ki bu alçak akvaryumcu bile bile bana hasta hayvanı satmış.. vay adi vay. durun bakalım nolcak..
mantardan da ölünür müymüş ya.. hey allahım.

  • kartonpiyer  (30.03.07 00:58:07) 
www.goldfishinfo.com
su linkten hastaliklarla ilgili her turlu bilgiyi alabilirsiniz, resimle de gostermisler cogu hastaligi.

-
fanusun buyuklugunden bagimsiz olarak filtresiz baska balik eklemeyin derim, japon baligi bile kisa yasiyor o halde. hatta genclere de bi filtre alin, benim bidiklar kucuk bir akvaryumda 2.5 sene yasamislardi..:)
  • fuchuki  (30.03.07 01:03:37) 
verdiğiniz adresteki resimler gibi değil balığın durumu. mantar mı değil mi bilemedim. du bakalım nolcak merak ettim.. tümden beyaz bi balığım olabilir dicem ama yayılmıyo da beyazlık.


  • kartonpiyer  (30.03.07 01:10:57) 
fotograf koymanizi istesem cok sey mi istemis olurum =)


  • fuchuki  (30.03.07 01:20:47) 
Koyarım elbette.. şu an değil ama. koyunca haber veririm.


  • kartonpiyer  (30.03.07 09:05:50) 
Anladığım kadarıyla beyaz benek başlangıcı var onda. Balıkçıdan "Metilen Mavisi" alacaksınız ve her su değişiminde suyuna damlatacaksınız.

Başka balık konusunda ise böyle filtresiz motorsuz ortamlarda aslında bettalar yaşar ama bettalar da yanlarına arkadaş istemezler.
  • 3200  (30.03.07 15:21:52) 
abi hayvanlara fanusta eziyet etmeyin, havalandırma yok hayvanlar işkence çekiyorlar, aktif veya pasif filtre yok hayvanlar bok içinde yüzüyorlar, hastalık kapmaları kaçınılmaz. ayrıca suyun sıcaklığı stabil değil ki bu da beyaz benek hastalığının en büyük sebeplerinden.

fanusta beslenebilecek balıklar labirent solumu yapabilen yani sudaki çözünmüş oksijene bağımlı olmayan balıklardır. beta ve gromi en yaygın olanları. japon besleyenler en fazla bir ay içinde klozetin yolunu tutuyorlar.
  • kimlanbu  (30.03.07 20:26:55) 
zırt pırt beklemiş suyla fanustaki suyu değiştiriyorum. bu hiç olmazsa vicdanımı rahatlatıyor. eğer japonlarım yaşamazsa beta alayım bari bu sefer.
oof of zormuş bu işler ya.

  • kartonpiyer  (30.03.07 22:12:56) 
google da akvaryum(akvaryumum).com siye ara bir yukarılarda çıkan türkçe bir akvaryum sitesi var. oldukça ilgili insanlar var. ama aşırı kuralcı bir topluluk. mesela naber millet dediğin için bile banlanabilirsin.


  • can see  (27.04.07 23:05:40) 
benim balıklar maşallah turp gibi. o birisinin başındaki beyazlık da galiba yavaş yavaş azalıyor. hala hiç bir sağlıksızlık belirtisi yok. bir türlü sabit durmadığı için fotosunu sağlıklı çekemedim :) velhasıl şimdilik güzeller.. o beyazlık da şık duruyo kendisine ayrı bi hava kattı.


  • kartonpiyer  (01.05.07 22:19:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.