[]

Adana

İş vesilesiyle yaklaşık 20 gün Adana'da konaklayacağım.
Nerelere gitmeli?
Nerenin kebabı en güzeldir?
Nerede şöyle ocak başı-rakı yapılır?
İstanbul'u andıran cafeler, restoranlar vs şehrin hangi bölgesinde?
Nereyi görmeden, ne yapmadan dönülmemeli?
Şehri bilen birileri varsa anlatabilir mi?

 
daha önce oraya gitmiş birisi olarak çok fazla gezmemenizi tavsiye ederim. hiç tekin bir şehir değil. mümkün olduğu sürece şehir merkezinden ayrılmayın ve gece dışarı çıkmayın. dünyanın en sikik ve tehlikeli şehrinde bulunduğunuzu aklınızdan çıkarmayın... ha meksika'nın abd sınırındaki şehirleri ha burası hiç bir fark yok.


  • fenerbasket  (15.11.12 23:25:33 ~ 23:26:28) 
kazancılar'a gidebilirsiniz ocakbaşı-rakı için. özel olarak bir mekan ismi tavsiye edecek olanlar vardır, ben isim çıkaramam şimdi.

sinema müzesi'ne gidilebilir mesela. üniversite kampüsünde ise güzel manzara var, son durak kafe'de çay-sahlep vs eşliğinde muazzam manzarayı izleyebilirsiniz.

her yerde kebap güzeldir, şahsen gitmeyin diyebileceğim sadece "hasanusta" var. sinanpaşa tarafına giderim derseniz kainatın en güzel kebabını yiyeceğiniz bir yer de söylerim fakat pek gidilmiyor o tarafa.

istanbul'u andıran mekanlara gelirsek, kaktüspark gençler arasında tercih edilir oldu göl kenarında. moulin rouge, la noche var özalda ora da güzel. ziyapaşa'da ise hayli güzel mekanlar mevcut. denemekten korkmayın ziyapaşa'yı. methini duyduğum mekan çok ama gidip denemediğim çok yer var.

kuruköprü paçacısında şırdan yiyip, paça için mutlaka. barajyolu'ndadır bu yer. pişman olmazsınız.

demirspor maçı izlemeden dönmeyin derim ben şahsen. ülkedeki en ilgi çekici tribünlerden birini göreceksiniz.
  • noolmus ki babam  (15.11.12 23:29:38) 
@fenerbasket oha diyorum müsadenle. 22 yıllık adanalıyım 1 kez dahi öyle bir olay başıma gelmedi. tabi bunda şehrin huyunu bilmenin de etkisi var.

yukarıda da değindim sinanpaşa, hürriyet, şakirpaşa taraflarına gitmezseniz sıkıntı yok. hürriyet ve sinanpaşa terör nedeniyle sıkıntılı. sinanpaşa ise apayrı bir olay. zaten o civarlarda işiniz olmaz.

korkmayın hocam, gezin. özal, barajyolu tarafında sabaha kadar dışarda dolanabilirsiniz, kimse karışmaz. yok öyle şeyler.
  • noolmus ki babam  (15.11.12 23:35:44) 
hic katilmiyorum adana gayet guzel nezih bir yer.

aksam vakti turgut ozala gidin orda cafeler var oturun gayet guzel zaman gecirirsiniz.

kolcuogluna gidin metrelik kebap yiyin

salgam icin!

istanbulu andiran cafeler filan hep turgut ozalda.

sirdan da yiyin.

aciktim yea
  • allanpoe  (15.11.12 23:44:03) 
kebap için küçük saat mevkii "iştah kebap". ama orjinalini bulacaksın. ağa camii yakınında. kebap ++'tır.

adana şöyle adana böyle diyen vatandaş amsterdamlı mı acaba?
  • il padrino  (16.11.12 00:08:08) 
Öncelikle @fenerbasket'in yorumunu direk atla. 22 yıllık Adanalıyım.Arkadaş neye dayanarak söylemiş o şeyleri merak ettim.Neyse sallamaya gerek yok !..

Öncelikle bir Turguz Özal'a çık yürüyüşünü yap. Ardından öğrenci tayfanın vızır vızır dolaştığı Barajyoluna git, yürü , gez..

Ocakbaşı-Rakı olayını Küçüksaat'in orada Tarihi İstanbul Kazancılar mekanına giderek gerçekleştirebilirsin.

Gün batımını izlemek için Üniversiteye git..Süper bir manzara ile karşılaşacaksın hiç kuşkun olmasın.

Eğer arabalı olacaksan Adnan Menderes'e gidip Sahlep içebilirsin.Yanınada istersin bir nargile.. Oh ! missss..

Eğer alışveris merkezi gezmek istersen M1 REAL veya OPTİMUM'a gidebilirsin.

Kesinlikle ama kesinlikle Gazipaşa cad.'de KAZIM BÜFE'de Muzlu Süt / Şalgam iç.. Koparsın yemin ediyorum..

Gece alemlere akmak istiyorsan yine TURGUT ÖZAL'da ki mekanları tavsıye ederim.Geceleri ortam iyi oluyor.. Rahatlıkla takılabilirsin.

Daha cix mekanlara gitmek istiyorsan ZİYAPAŞA cad. geç..

Yine aklına takılan birşey olursa sorabilirsin.Biz milletin dediği gibi adam öldürmüyoruz.Ha bu arada herkes gibi çooooook rahat sokağa çıkıp gezebiliyoruz.

Şimdiden Hoşgeldin memleketime :)
  • ondkz  (16.11.12 07:52:08) 
adanali degilim ama bir sure adanada yasadim. tek basima yasadigim bir evim vardi, komsularim vardi. genel olarak bir sorun olmadi ki bence istanbuldan kat kat guvenilir bir yer, tehlikeli kesinlikle degil.
adanadan herkesin favori kebapcisi vardir, bu nasil desem sarap severlerin favori saraplarinin farkli olmasi gibi. bana sorarsan adnan menderes ustundeki kolcuoglu derim. hem her turlu insan gelir, hem kebabi iyidir.
eski has adanalilar genelde ziyapasa ataturk caddesi tarafinda yasarlar, buralarda guzel nezih kafeler vardir.
biraz daha sonradan gorme denilecek kesim yeni adana denilen turgut ozal civarinda yasar. burada da daha yeni kafeler vardir. mesela pasta bahcesi diye bir yer vardi, klasik adana dokusundan farkli ama bence cok basarili bir yerdi.
adana da bence kebap disinda icli kofte yiyebilirsin. bizim bildigimiz icli kofteler hep antep usulu kizartmadir fakat adana da bunu haslama olarak yaparlar, cok guzel olur. ev yemegi yapan bir yerde yiyebilirsin.
adana da kanalin bir tarafinda hilton vardir diger tarafinda cami, gunesli bir havada gunubirlik hiltonun havuzuna girip, masaj falan yaptirip o guzelim manzarayi izleyebilirsin.
kampusu bence kesinlikle gormek lazim, fakat yuruyerek gezmesi zordur bir tanidik sana araba konusunda yardimci olsun veya araba kirala. kayikhanede raki balik yapabilirsin.
adana da zaten genel olarak her yere arabayla gitme kulturu vardir. insanlar rahat samimi olur hemen yardim eder.
yani adana bence turkiyenin guzel sehirlerindendir. sorunlari vardir ancak guzellikleri agir basar.
simdiden iyi eglenceler.
  • mavicorap  (16.11.12 16:55:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.