[]

mümkün mü böyle bir şey?

görseldeki gibi,
hiç destek falan koymadan içine, yıkılmaz mı? köylerde kara tuğla dedikleri taşlarla bu düzende fırın yapıyorlar lakin onlar çamurla yapıştırıyor. hiç yapıştırıcı bir şey kullanmadan bu yapılabilir mi?



 
goo.gl şekil aynı değil ama mantık aynı..


  • ben smyrna  (14.11.12 14:10:32) 
gayet mümkün
uğraştırır tabi denemeler yapmak lazım mesela yükseldikçe kitapların hafiflemesi lazım falan
bak bazı kitaplar bayağı geride duruyor hani üsttekileri geriye doğru desteklemek için
  • neira  (14.11.12 14:22:55 ~ 14:24:10) 
mümkün, hatta bunun bina versiyonu da var. Roma'da Pantheon isimli bir kilise var. 1900 yıldır da ayakta. www.polatkaya.net adresinden fotoğrafını görebilirsin.


  • sinematematikci  (14.11.12 14:28:42) 
o kadar uzaklara gitmeye lüzum yok, sanırım selimiye camii'nin kubbesi de benzer bir mimari ile inşa edilmişti. yanılıyor da olabilirim.

yani gayet mümkün.
  • kibritsuyu  (14.11.12 14:36:13) 
  • yapacakbirseyyok  (14.11.12 14:42:31 ~ 15:17:47) 
içe doğru göçmeye çalıştığında destekleyen birşey olmadığı için çökecek.

yani mümkün değil bana göre.

kapaklar onu ayakta tutcak kadar birbirlerine sürtünme kuvveti uygulayamayacağına göre, birbirlerinin üzerinden kayıp yığılacaktır.

hala cami örneği veren var. harç denen bişey var, destek denen bişey var.

keystone'da da taşlar birbirini destekliyor, yani o mümkün. ama bu kitaplar keystone'un ortadaki taşının olmadığı hali gibi. kaldı ki ondan bile harç var.

hem keystone tamamlanmış bir yapı. tamamlanmamış halinin, hatta bir taş eksik halinin bile çökeceğini biliyoruz.

mümkün değil saygılar.
  • nezaretten taharet  (14.11.12 14:53:34 ~ 14:58:07) 
mümkün. hatta en eski inşaat teknolojilerinden birisi. kubbe mimarisi.


  • ground  (14.11.12 15:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.