[]

kendime sert davranıyorum

kendime sevmiyor ve sürekli sert davranıyorum. bu sebeptendir ki huzurlu değilim. hayatım yolunda olmalı. çevremdeki insanların benden en azından iki üç yaş büyük olduğunu görünce galiba hayatta iki üç sene kadar avantajlıyım diye düşünüyorum. okuldu, sınavdı gibi konularda hep istediğim şeyleri elde ettim. ama yine de sanki açgözlüyüm daha fazlasını istiyorum. aslında fazla şeye sahip olmak, gitmek görmek gibi bir isteğim yok, yanlış anlaşılmasın. daha fazla şey olmak istiyorum. bilmek öğrenmek istiyorum. bir sürü dil bilmek, bi çok konuda fikir sahibi olmak istiyorum. bi konuda eksiğim varsa, kendimi suçluyorum. "neden bilmiyorsun bunu, neden zamanında öğrenmedin bunu, neden okuldayken çalışmadın yeterince, neden zayıf aldın sınavdan, neden geçen gün gitmedin okula, neden okumadın o kitabı, neden izlemedin o filmi\oyunu, neden spor yapmıyorsun, neden yapmadın, gazete okumadın, şunla konuşmadın, şuraya gitmedin...." daha binlerce, milyonlarca. kendime töleransım çok az. başkalarına karşı sıcak, sevecen ve yumuşak başlıyken kendime karşı hep suçlayıcı oluyorum.
öyle bi ailem var ki, onları haketmiyorum! çok iyiler.

bilmiyorum, niçin böyle. hiçlik denizinde kaybolmak istiyorum. bilmiyorum böyle bi ifade var mı, bi yerden mi duydum yoksa kendim mi uydurdum ama son günlerde kendi kendime tekrarladığım bi motto. kimim, neyim, amacım ne, neden buradayım gibi sorular zaten sınav kağıdını teslim ederken cevaplanacak sanırım.

ertelemek ise ayrı bi boyuta geldi. günlük yazıyordum. seyahatimin ilk 18gününü güzelce yazdım. sonraki günleri bi kaç cümleyle geçiştirdim. bugün 62.günüm! en son dün yazdığımı hatırlıyorum(!) aradan 40küsür gün geçmesi mümkün değil dostlar. mümkün değil. 20 yaşındayım ve işte şimdilerde hayattan korkmaya başladım. o kadar çok aldatıcı şey var ki, farkında olmadan bitiyor ömür.

yaklaşık bi senedir, uyandığım gibi kalkamıyorum. geç uyusam da sabah uyanabiliyorum. hep alarmdan önce kalkıyorum. 8de kalkmam yeterli oaclak ise ben 4te uyanıyorum. sonra uyumaya çalışıyorum 5, 5buçuk, 6, 7 elli defa daha uyuor uyanıyorum. bu sabah sekizde kalkmak istemiştim. ilki6ydı sanırım, sekize kadar 10dk.lık bir sürü uyku çektim kendime. ama kaliteli değil tabi. olmuyor. siz nasıl uyanıyorsunuz? sabah kalkınca ne yapıyorsunuz? odanız toplu mu, hayatınızı düzene sokmaya çalışıyor musun, yoksa zaten çok dışarıda olduğu için uğraşmıyor ya da yerinde olduğu için gerek duymuyor musunuz? her şeyi neden ciddiye alıyorum bi de, sanki her şeyin en mantıklısını seçmem gerekirmiş gibi. daha önce sormuştum, iki sene önce. beyni resetlemek mümkün mü diye, o zamandan beri resetleyemedim. eski bilgisyarıma sık sık virüs girerdi. amvo.ydu virüsün ismi. dosyaları gizler uygulamalarını bırakırdı, bir sürü uygulama çalıştırır sistemi yorardı. yarım saatte açılır bazen tepki vermezdi bilgisayarım. uyanması bile çok zordu, tıklardım programa, aradan yarım saat geçer sonra açılırdı "neden kendi kendi açıldı bu program" derdim. mal sahibine çekermiş ya, bu sefer sahibi mala çekti. o bilgisayarı artık kullanan yok, o yüzden rahat.

soru ne?
dertleşecek kadar arkadaşlarım var, fakat buraya da yazmak, bi nevi anonim olarak dertleşmek de güzel ayrıca beni tanımayan insanlar bu yazdıklarımdan nasıl bir sonuç çıkarır, bunları yaşayanlar vardır belki söylemek istedikleri vardır diye yazdım. gerçi son günlerde ağzı olan konuşuyor havasına döndü site. "hacı kafan da bayağı karışıkmış güle güle kullan" dengi hiç bi manası olmayan cevapları görünce insan burayı da terketmek istiyor. olsun, yine de bi kaç densiz yüzünden bu ortamı karalamış gibi olmalayım.

iyi günler.

 
bunları sana kim söyledi sen kendine söylemeden önce? biri sana bu şekilde davranmış sen de onu takit ediyosun şu an...özellikle sana söylenmiş de olmayabilir, biri başka birine evde bu şekilde davranmış, senin de gerçeklerin, şartların ona göre oluşmuş. işini görmüyosa da bu inançlardan vazgeçebilirsin.


  • kediebesi  (06.11.12 09:21:39 ~ 09:22:46) 
Bence kendini bir yaris ati sanip oyle muamele etmeye baslamissin. Oss'de falan ilk bine girdiysen yan etkileri olabilir.


  • sAINT  (06.11.12 09:30:24) 
hacı s.ktir et psikolojik desteği falan. ben de senin gibiydim. taa ki bebeğimin annesinin karnındayken tekme attığını hissedene kadar.

neyse mesele şu: sen henüz kendini gerçekleştiremedin buna literatürde self esteem diyorlar, henüz kendini geliştirememen seni huzursuz ediyor. neyse kısaca sende olduğunu düşündüğüm durum (dikkat et problem demedim) olmak istediğin veya kendinde olma potansiyeli gördüğün seviye ile şu an olduğunu düşündüğün seviye arasında farklılık var. bunu da kafana takıyorsun. bu farklılık senin eksikliğinden kaynaklanmıyor, sadece o yere ulaşman için daha fazla zaman ve daha fazla çaba gerekiyor. henüz yolun çok başındasın.

sana tavsiyem senin problem olarak gördüğün şeyi bir nimet olarak görmen. çünkü bu duygu seni daha ileri gitmen konusunda habire sıkıştırıyor. yalnız bunu kontrol etmeyi/kullanmayı öğrenmelisin. yoksa her şeyi bilmek, öğrenmek, yapmak isterken gerçekte hiçbir şey yapamazsın, o zaman da sınırlarını aştığını kabul etmektense kendini yetersiz görmeye başlarsın, kendine yüklenirsin, asabını bozarsın gereksiz yere. birbaşka deyişle "hep olmak isterken hiç olursun".

hep olmayı istemek yerine şöyle yapabilirisin: en çok yapmayı, bilmeyi istediğin 5 şeyi istek ve önem sırasına göre bir yere yaz. sonra bunların arasından şu an yapamayacağın maddeleri sil yerine yenilerini yaz. bunlar senin 6-12 aylık sürede diğer işlerine göre önceliklerin olsun. ha bu arada bu 5 maddeden en az biri hobin olsun. yapacağın işlerde önceliği bu listedeki maddelere ver.

önceliklerini bu maddelere göre yaparsan hem ne yapmak istediğin konusunda kafanda bir şekil oluşmuş olur hem de kafanı ve emeğini bir çok küçük parçaya ayırmaktansa daha az konuda daha sağlam ve yetişmiş biri olursun.

her şeyden biraz biraz bilmektense birkaç konu hakkında çok şey bilmek hayatta seni daha başarılı kılar.

not: uzuun, sıkııcıııı ve didaktik bir yazı oldu ama 20 yaşındaki kendime tavsiye verebilecek olsaydım söyleyeceklerimin bir kısmı da bunlar olurdu.
  • yemrem  (06.11.12 10:27:31) 
bu anlattıklarınızın, görünenin ardındaki başka neden ve koşullanmalardan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. ikinci bir opsiyon da hayatınız çok sıkıcı olduğu için kendinize uğraşı çıkarmak için böyle davranıyor olabilirsiniz.
yaşınız gereği bunları abartmanız da normal bir şey.

her neyse uzatmak istemiyorum, bence türlü nedenlerle psikolog desteği almanız gerekiyor.
  • fauxhumanitas  (06.11.12 13:05:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.