[]

sigara (bağımlılık) sorunu

merhaba
5 yıldır sigara içiyorum.son 1 yıldır bırakmaya çalışıyorum en fazla 1 hafta dayanabildim.bağımlı olduğumu kabul ediyorum.ilaç vs kullanmadım bi kaç kez sağlık kurumundan destek aldım o kadar.
çalıştığım kurumda temizlik vs işlerine bakan çok insan var ve adamlar yıllardır sigara içmesine ragmen bi anda bıraktılar.ve yaklaşık 1 senedir de içmiyorlar.kafayı yiyecem ya adamlar eğitimsiz okul bile okumamışlar (kesinlikle onları ya da mesleğini küçümsemiyorum yanlış anlaşılmasın)nasıl bıraktınız diyorum bir anda karar verdim sonra da ağzıma bile sürmedim diyorlar.bu nasıl bir iradedir arkadaş? ben nasıl olur da hala bırakamıyorum ve bunun nedenini arıyorum belki o zaman bırakabilirim.


 
kafada bitirmek en etkili yol gibi görünebilir ama gerçekten zor. Nikotin bandı falan kullanarak bırakan arkadaşlarım da var ama ilk etapta pahalı gibi görünebilir. Maraş otu kullanıyorum, yardımcı oluyor.

tiksinsen bir kere yetmez mi ? :(
  • 1 saat bende 50 dolar  (05.11.12 20:06:24) 
hastanede içmedim daha da içmeyeceğim dedim,
10 yıl içtim,bu sene nisan1 de bıraktım.
isteyince oluyor, bu kadar basit.
  • seyduna6687  (05.11.12 20:08:35) 
çevrende sigara içen varsa çok zor. ben sigaraya başlama sınırındayım ve dürüst olmak gerekirse zorlanıyorum. içkiyle öyle güzel gidiyor ki namussuz. güçlü olmak zorundasın. "içmicem ulan" demelisin. tamamen irade meselesi!!


  • bilmemkacincinick  (05.11.12 20:11:44) 
sağlıkla ilgili bişey başına geldimi bidaha içmezsin. hafif kanlı balgam çıktı bi ara. o günden beri bidaha içmedim. zararının farkına varmak çok önemli


  • xxfastboy  (05.11.12 20:13:12 ~ 20:13:28) 
sigara birakan tanidigim herkes aniden birakti. zamanla azaltip, yada nikotin bandi, sakizi kullanip da birakabilen tanimiyorum. enistem tam bir cay-sigara tiryakisiydi. gunde 4 demlik cay+ 3 paket sigara icerdi. bir gun biraktim dedi, yaklasik 10 yil oluyor bir daha da icmedi. caya devam ediyor ama :)


  • crucio  (05.11.12 20:17:29) 
kafada bitirdikten sonra tillahı gelse içiremez size onu.
ben günde 1 paket içerdim, birgün nefesimde daralmayla, hönk hönk öksürerek uyandım, günlerce geçmedi. hastanede ciğer filmi için sıra beklerken akciğer kanserinden toprağa verdiğimiz dedem geldi aklıma. koskocaman adam öldüğünde 30 kilo flandı herhalde, son zamanlarında nefesi dururdu hep, boğulurdu, ölürdü geri diriltirlerdi. çektiği acıyı william wallace idam sehpasında çekmemiştir...
sikerim böyle işi diyip bıraktım o gün. hiç ilaç vs kullanmadım. baş ağrısı, tırnak yeme, dikkat dağınıklığı oldu bir süre, sonra geçti kendiliğinden. şimdi kullanmıyorum sigara, arada yaksam dediğim oluyor ama yakmıyorum işte.
  • bugategonline  (05.11.12 20:20:08) 
ben askerde bıraktım. acemilikte her molada sigara içtim, iğrendim sigaradan. zaten doktor kalbimde ritm düzensizliği buldu, pat diye bıraktım.

kafada bitirmen lazım ve kendini iğrendirmen.
  • smoothcriminal  (05.11.12 20:45:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.