[]

kedi kısırlaştırma yaşı

kedim 6 aylık oldu ama veteriner 1 yaş dedi...burada ise 4-5-6 ay deniyor. ne yapsam? hiç kısırlaştırmasam nolur?

bir de bu pazartesi sendromu nasıl geçer?

edit: teşekkürler cevaplara

 
dişiyse senede 1 ay miyavlar. erkekse sağa sola işer. ne kadar erken o kadar iyi 6 ay iyidir bence. bi kere başlarsa işemeye geçmişler olsun. kısırlaştırsanız da durmayabiliyor..


  • accorbite  (04.11.12 21:31:20) 
kısırlaştır.
kısırlaştırmadan olmaz.

5-6 ayda kısırlaştırabilirsin, sakıncası yok.
bu kediden kediye değişir.
eğer hayvanın sıkıntısı yoksa, 1 yaşını bekle.
ama mesela benimkilerden biri resmen erken girdi "ergenliğe".
o yüzden hayvan yerinde duramıyordu, 6 aylıkken kısırlaştırdık.

kısırlaştırmazsan yılın belli dönemlerinde çiftleşmek için ortalığı ayağa kaldırıyorlar.
aynı zamanda evden kaçma vb. halinde bir kediyi hamile bırakma-hamile kalma gibi tehlikeleri de elemiş olursun.
sakinleşiyorlar ve çiftleşme dönemindeki gibi kendilerini perişan etmiyorlar.
erkek kediyse kızgınlığı geldiğinde her yere koku bırakabiliyorlar bir de.
  • blatta hiberna  (04.11.12 21:33:50) 
erkek kedi için bir yaştan önce olmaz. sizi rahatsız edene dek bekleyin bence. erken yapmak bazen gelişimde sıkıntı yaratıyor.


  • elbar  (04.11.12 21:45:28) 
bize fakültede en az bir yaşına gelmiş olması lazım kısırlaştırmanız için diye öğrettiler. fakat şimdi makalelerde okuduklarım, yurtdışından duyduklarımız vs özetle diyor ki ''hayvanın ilk kızgınlığına girmeden önce yapılacak olan kısırlaştırılması çok daha iyidir.'' sebep olarak da kısırlaştırmanın, ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek bazı sağlık sorunlarının önüne geçmede faydası ve bunun ilk kızgınlıktan önce yapılmasının, bu öne geçmede daha avantajlı olduğu anlatılıyor.

hiç kısırlaştırmamak gibi bir olayı şahsen tavsiye etmem. kendi kedimi kısırlaştırdığımda iki buçuk yaşındaydı. solunumla ilgili rahatsızlığı olduğu için tereddüt etmiştim anesteziden. daha sonra ise kısırlaştırmamak ve anestezi riski arasındaki seçimi kısırlaştırma olarak yaptım. tercih tabii ki sizin fakat kedinizin sağlığı için kısırlaştırmalısınız derim.

bazı hekimler hayvan 6 aylık fakat gelişimi çok iyiyse operasyonu hemen yapar, bazıları gelişimi ne kadar iyi olursa olsun kitaptaki bilgiye sadık kalır ve 1 yaşına kadar bekler. bu hekiminize kalmış. hangisinin doğru olduğu tartışmalı bir konu. bu yüzden hekiminize güvenin, onun tavsiye ettiği zamanda kısırlaştırın derim ben.
  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (04.11.12 22:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.