[]

bilgisayar önerisi

3 sene içerisinde çıkacak bütün oyunları sorunsuz çalıştırabilicek, üst düzey bişey diyorum, photoshopta çalıştırsın,toz sorunu felan olmasın diyorum fansız bi sistem olursa iyi olur ama dezavantajları olurmu bilmiyorum? bide laptopta olabilir aslında ama oyun oynamadım hiç laptopta masaüstünde keyfi başka valla ne alıyım kankalar, bana bi yardımcı olun

mesela bu bilgisayar çok güzel ama 5-6 binlira diyo manyakmıdır nedir aynısını daha ucuza topluyabilirmiyiiz:))

www.vatanbilgisayar.com

 
Aynısını daha ucuza toplayabilir misin, cevabını tam şurada saklı;

resim.donanimhaber.com

Konuyu açıp, bu bilgisayarın aynısını, hatta daha iyisini daha ucuza toplayabilir misin, cevabını kısa sürede alırsın. Hatta şu başlıkta, en alttaki alet nefis;

forum.donanimhaber.com

3000 dolar tutuyor. Yaklaşık 5400 TL.
  • ahmetcan44  (04.11.12 15:41:57 ~ 15:45:04) 
2-3 bin liraya çok müthiş makineler toplayabilirsin. daha iyisini bile toplarsın.


  • gercekten mukemmel bir insan  (04.11.12 15:42:55) 
sana tavsiyem bu sekilde bir makina toplamaman yonunde. 3 sene sonra da butun oyunlari oynatmak istedigin bilgisayar icin butun parcalarin en ust versiyonunu alman gerekir. onlar da ucuk paralar. bunun yerine 1 1,5 sene dayanacak bir sistem toplayip sonrasinda eskiyen parcalari upgrade etmek daha mantiklidir. desktop pclerin guzelligi de budur. paraya kiymaman gereken belki de tek parca anakarttir. cogu insan en az dikkati anakarta verir ama bir pc nin omrunu belirleyen parca budur. cunku bir sekilde anakarti degistirmen gerekirse muhtemelen islemci ve ram'ini de degistirmen gerekecek. anakarti guzel, en son duyurulan islemci, ram ve ekran karti teknolojilerini destekleyen bir model al

islemci icin ivy bridge, ram ddr3 triple-channel, ekran karti pci express 3.0, harddisk sata3, usb 3.0 vs. destekleyen bir anakart seni 3 sene rahat goturur.

islemci olarak i7'ye gerek yok. 8cekirdek ten performans saglayabilen bir oyun yakin zamanda cikmaz. i5 3570k modeli 1,5 2 sene goturur. ayrica bu islemcinin inanilmaz bir overclock kapasitesi de vardir. darbogaz olusturdugu anda overclock yapabilirsin.
ram soyle guzelinden bir 2x4gb performans serisi ddr3 ram isini gorur. corsair dominator serilerinden cok memnunum. gerektiginde yanina bir adet daha 4gb takabilirsin.

ekran karti: oyunlar icin ilk darbogazi olusturacak parca bu. 1,5 2 sene komple full ayarlarda oynatacak kartlar yaklasik 1000tl seviyesinde. 3 sene icerisinde bu karti 3 kere degistirecek sekilde bir planlama yapilabilir. ekran kartini iyi arastirmak lazim, ayni serinin farkli markalar tarafindan uretilen versiyonlari farkli performanslar veriyor. ayrica atiyorum 69xx serisi bir kart her zaman 68xx serisi bir karttan daha iyi performans saglayacak diye bir sart da yok. 450 500tl bandinda incelemelerden olumlu notlar almis ve PIYASASI OLAN bir karti secmek lazim. Cunku 1 sene sonra bu karti satmak istedigimizde kolayca ve fazla fiyat kaybi yasamadan satabilelim.

diger parcalar cok onemli degil. bu sekilde 2500tl civarinda bir kasa toplayabilirsin saniyorum. fiyatlardan su anda cok bir haberim yok. 4-5 aydir piyasaya bakmiyorum
  • crucio  (04.11.12 16:41:16) 
dedigin şeyi bu yaz yaptim. yaklasik 2 aylik arastirmanin sonunda vatanin haftasonu indirimine de denk getirerek 3000 kusurluk sistemi 2200 gibi bişeye topladim. sen de o fiyatlara guzel bir sistem toplayabilirsin fakat fansiz olmaz. laptop desen en iyisini bile alsan performanslari 2 sene icinde dusuyor. o yüzden masaustu daha mantikli fakat fansiz olmaz. sivi sogutmali sistemler yeni yayginlasmaya basladigindan hem maliyeti yuksek hem de anlayan birini bulmak zor. eger bu isin profesyoneli bir tanidign yoksa hic bulasma derim. fikir vermesi acisindan kendi sistemimi ve tavsiyelerimi yazim ben yine de.

anakart msi z77 serisini oneririm.

işlemci olarak i7 ler şu an cok pahali ve i5 le arasinda farkedilebilir bir performans farki yok. 3d max gibi illustrasyon veya animasyon üzerinde calisip render almiyorsan farkini hissetmen mumkun degil. benchmarklara gore i5 2500k su an piyasdaki butun oyunlar icin yeterli. yeni teknoloji ivy bridge olsun diyorsan 3570k da alabilirsin. (ben de bunu kullaniyorum). asil yatirimi ekran kartina yapman gerekecegi icin bu işlemciler max fps almana yeterli olacaktir.

ekran kartini ben aldigim zamanlar gtx 670 ler yeni ciktigi icin pahaliydi. benzer ayardaki hd 7850 yi almiştim. eger fiyati dusmusse gtx 670 al derim. şu an ve yakin gelecek icin fazlasiyla yeter.

ram corsair vengeance serisinden 2x4 gb güzel olur.

harddiski de seagate in ihtiyacin olcude kapasitelisini alirsin. paran artarsa ssd de takabilirsin.

kasa olarak da cooler master'in haf serisini oneririm, bol fanli olanindan.

bu konfigurasyon normalde 3000 lirayi geciyor ama dedigim gibi indirime denk getirirsen 2000 civarina alman mumkun. parcalarin su anki fiyatina bakmak ister veya direk siparis vermek istersen teknobiyotik'in sitesine bakabilirsin.
  • sAINT  (04.11.12 17:46:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.