[]

Soyadları.

Şimdi Soyadı kanunu çıktığında diyelim memlekette 100.000 soyadı konulmuş olsun.Ama sürekli sadece kız çocuğu olanlardan dolayı her yıl bu sayı giderek azlıyor.Yeni soyadıda gelmediğine göre bir gün memlekette tek soyadımı kalacak ?




 
Nüfus giderek arttığından soyadları azalmaz. Kız kadar erkek doğuyor sonuçta.


  • 4dr4m3lekh  (04.11.12 11:37:24) 
şöyle düşünmekde lazım tamam adamın sadece kızı var soyadını aktaramadı. bu adamın kardeşi vardır. bu adamın amcası vardır. bunların çocukları vardır. yani illa devam edebileceiği bi nesil vardır :)


not:kadınlarda isterlerse kızlık soyadını kullanabiliyor.
  • teknolojininsonharikası  (04.11.12 11:42:15 ~ 11:42:29) 
Soyadları tarihten silinen o kadar çok aile var ki...


  • saksel  (04.11.12 11:45:14) 
çok uzun vade de söylediğin şey mümkün. kadınlar kızlık soyadını kullansa da çocuğu yine babanın soyadını alıyor. tansu çiller'in yaptığı gibi kocasına soyadı verme örneği çok çok nadir olduğu için toplam soyadı sayısı azalmatadır bence de.


  • gaia  (04.11.12 11:46:44) 
evet belki çok çok uzun vadede. lakin her devletin bi sonu var nihayetinde. soyadlarının sonu gelmeden önce devletlerin sonunun geleceğine eminim.


  • dahinnotha  (04.11.12 11:56:46) 
evet yani bu teoriye dayandırırsak çok çok uzun yıllar sonra tek soyadı kalacak.

bu soyadı da yılmaz olcak. göreceksiniz!
  • trajikomix  (04.11.12 12:09:50) 
bazı ailelerin soyadları yokolabiliyor, doğru. ama vatandaşlığa girişler ve soyadı değiştirenler tek soyadı teorisinin sorunları gibi görünüyor.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (04.11.12 12:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.