[]

Güzin Ablalar, Psikologlar, Hayatları Mahvolmuşlar gelin buraya!

Ne yapacağımı bilemiyorum, şu saatte de kafamı toparlayamıyorum açıkçası, uyumayan, boş vakti olan birileri varsa cevaplasın.

Olayın kahramanı adam lise arkadaşım, lise bittikten sonra(4 yıl) üniversite sırasında benden senelerce hoşlandığını söyledi, anlattı lisedeki hislerini ben olmaz dedim, arkadaşmış gibi devam ettik. Şu an bu durum 7. senesinde ve attığı mesajlar şöyle; -inciciler için özet: adam uçmuş bayağı-

"Blyrm sen bile benim gordgm kadar guzel gormzsn kendini :) cocukluk askmdn tek odakli dunya donemimde, genclik askimdn en delikanli cagmda ve olgum cagmda en sogukkanli sevdgm :) adini uc kez ufldm kalbime muhurldm adini br omur bu ismle yanack blyrm kadrm bu.dusunmdm mi sanyrsn.her bksmda dunyami goryrm.seni ilkin kendi karektrm geregi untaym ddm snra senin icin snra da tm herkes icin ama olmadi.isin komik ve aci tarafi seni sevdgme seni inandramamam :) yuzune benim gozumdn bkamazsn.elim kolum hala titrer simani hayal ettikce.mala dner ne yapcgmi blemem.blemdgmdn anlatamadm.sadce sevdm.ne sogudm ne unttm ne de pisman oldum.ne diyorsun simdi nazimin aski gbi yare degl ozleme ask mydi benim ki :)
Her aski sahplendm senin asknin buyklgyle :) ben daha otsni gormdm o sensn.knusmak neyi dgstrir blmyrm ama ama ama ama iste

:) ayik kafa asik kafa farki naparsin :) inat dgl mi yne rol yaparm guclu dururum unttm drm sarhostm acizdm drm :D seni ikna dgl yaptklarm seni seviyorum :) kzim kolay mi gelyr sana.sen ne kadar bldn beni.2 yil antidpresan kullanarak yasadm 3 saat uyku 3 saat seni yazarak.belki yakarak krtlrm ddm sadce kendimi yaktm.smdi bile her nabzm dustgnde seni yazar kendimi yakarm :) ve zamanla fark ettm tm hkayelrm seninle ozdslsms ben farknda olmadan.ve bkyrm sendn alakasz hkaylrm bile senin sonuna bglanms.ve ben bglandm ve ktlndm adim atmyrm.tm hayatimi senszlik yalanyla yasyrm kendm olmdn"


Ben ne yapayım ne edeyim? Bu ve bunun gibi onlarca mesaj var. Üstelik bunun gibi bir iki adam daha var, bu kafada olan.

Yardım etmelisiniz bana!

 
obsesif. uzak dur.


  • kediebesi  (03.11.12 00:51:16) 
Sevgili kardeşim, uygun biçimde bunun böyle devam edemeyeceğini, rahatsız olduğunuzu kendisine belirtmeniz önemli olacaktır bu aşamada. büyük ihtimal oğlan, halka rağmen halk için gibi bir mantıkla seviyorum ama senini için geri çekilip hayatından çıkıyorum moduna girecektir.

fakat burada kilit nokta, bir defa olmaz dedikten sonra arakdaş olarak devam edelim gibi önerileri de reddetmektir. bu süreçte arkadaş olarak devam etmek çocugun hislerini canlı tutmaya devam edecektir.

yalnız siz de hoşlanıyorsanız, gidin söyleyin bunlara girmeden.
  • teletabi  (03.11.12 00:54:45) 
bencede uzak dur tek amacı seni elde etmektir başarınca uzaklaşır bunlar.


  • bluebey  (03.11.12 00:55:56) 
attığı mesajlardan bir şey anlaşılmıyor bile, deli galiba. ben olsam uzak dururdum.


  • zetsuboushita  (03.11.12 00:56:34) 
yillarca senle birlikte olamadigi icin seni kafasinda buyutmus buyutmus takinti yapmis.

yani adam hakli beyler, sen onun gordugu kadar guzel degilsin :)
  • nawres  (03.11.12 00:56:56) 
Son derece uygun bir şekilde aramızda asla bir şey olmayacağını defalarca belirttim. Arkadaşlarımız belirtti. Lakin bir gelişme yok. Nasıl uzak duracağımı da kestiremiyorum. Durup durup içtikten sonra böyle şeyler yazıyor. Ve ben hem kendine zarar vermesinden, hem de bir noktada bana zarar vermesinden endişe ediyorum.


  • kahin ahtapot paul  (03.11.12 00:58:28) 
aynı ortamda bulunmak zorunda olduğun biri mi? eğer değilse bitir arkadaşlığını başka çözümü yok. hem arkadaş kalayım hem de saçmalamasın diyorsan o biraz zor çünkü.


  • zetsuboushita  (03.11.12 01:02:35) 
"2 yil antidpresan kullanarak yasadm 3 saat uyku 3 saat seni yazarak"

tam senlik. bunu da kaçırırsan kesin evde kalırsın.
  • ayemverihat  (03.11.12 01:03:04) 
@zetsuboushita

Değil, ama ortak arkadaşlardan dolayı sürekli bir dolaylı yoldan iletişim var. 2 senedir falan aynı ortamda bulunmadık bile. Attığı bu mesajlara cevap vermek zorunda hissediyorum kendimi, dediğim gibi kendine zarar verme riskini fazlaca yüksek görüyorum. Bir çıkış yolu bulabilmiş değilim.
  • kahin ahtapot paul  (03.11.12 01:06:59) 
kusura bakma galiba fazla güzelsin.

sevgilin olduğu ve attığın mesajı gördüğünü bir daha böyle bir mesaj atmamasını seni zor durumda bıraktığını onu sadece arkadaşın olarak gördüğü bir kez daha söyle.

mesaj atmaya devam edersen bir daha seninle görüşmem diye belirt.
  • schwarze rose  (03.11.12 01:07:25 ~ 01:09:21) 
@schwarze rose

Değilim, sevgilim olduğunu biliyor, bu onun saçmalamasını engellemek için yeterli bir sebep değil ama. Hiç bir şekilde anlamıyor, hep geride duruyor ama ara ara bu tarz şeylerle yokluyor. Zaten görüşmüyor, dolayısıyla bu da onun için bir sorun değil.
  • kahin ahtapot paul  (03.11.12 01:10:05) 
adam zaten belli ki sorunlu. sen de daha fazla üzülüp kırılmasın diye fazla sert çıkmıyorsun sanırım. o da hala bir umut vardır diye düşünüyordur büyük ihtimalle. o ara sıra yokladığında mesajlarına cevap verme, cevap vermek zorunda da hissetme zaten. bir daha mesaj attığında bunu yapmaya devam ederse bir daha konuşmayacağını sert bi şekilde söyle mesela.


  • zetsuboushita  (03.11.12 01:18:27) 
öyleyse iletişim yollarını kapatınız bunlara karşı.

engelleyin, hat değiştirin gibi gibi.
  • schwarze rose  (03.11.12 01:21:45) 
ortak arkadaşlar varsa onlar durumu açıklayabilir. belki daha ikna edici olur.


  • kediebesi  (03.11.12 01:30:10) 
@kediebesi

onlar da başlarda aramızı yapmaya çalıştı, baktılar durum çığrından çıkmış vaziyette bir nevi tampon bölge işlevi görüyorlar şu anda. kendisinin beyninde dışarıdan gelen fikirlere ve uyarılara karşı adeta bir kalkan var.
  • kahin ahtapot paul  (03.11.12 01:36:11) 
Şimdi yazacaklarımdan dolayı bana alınganlık gösterme lütfen.

Karşınızda muhatap olduğunuz kişi 7 senedir sizinle sürekli irtibat kurmayı nasıl başardı? hadi lise biteli 4 sene olmuş hala neden iletişim bilgileriniz var? Demekki siz 4 sene boyunca size ulaşması için gereken telefon vb. iletişim araçlarını paylaşmışsınız. Bu ilk başlarda "ilgi"nin dayanılmaz çekiciliği sebebiyle olabilir. Bilemeyiz.

Buradaki kilit durum bilememek. Sizin anlattıklarınızla 7 senelik bir arkadaşlığı bağdaştıramıyorum ben. Yani bu kişiyle daha öncesinden bir yakınlaşmanız oldu? Ya da olmadı? Bu kişinin psikolojisini bile bile neden hala inatla iletişim kurdunuz 4 sene boyunca?

Şimdi onun yazdığı mesajları paylaşıp ne yapacağım ben ya?! demek kolay. Mesajlarını paylaşırken uçmuş bu adam demek yerine neden buna izin verdim ben? sorunu kendinize sormanız gerekmez mi ?

Üstelik bir de bunun gibi 2 adam daha varmış. Hadi birisi böyle ikincisi de tesadüf diyelim ama 3. tesadüf olamaz. Demekki sizde bir eğilim ve ilgiye yakınlık duyma probleminiz var.

Yani bu 3 adamda aynı özelliklere sahip ve bu kafada size asılıyor olamazlar ki? İşte detayları bilmiyoruz. Nasıl bir karaktere sahip olduğunuzu, insanlara yakınlık gösterip onların ilgisini çekip sonra o insanlar bu itirafları bulunduğunda "ama olmaz kiii seni arkadaş olarak görüyorum ben" durumunda davranıp davranmadığınızı da bilmiyoruz.

O nedenle şu net ve kesindir ki her ne kadar size göre o insanlar problemliler ise en az bence daha fazla problemli olan sizsiniz.
  • secretcode  (03.11.12 02:03:10) 
@secretcode

kronolojik şekilde olay şöyle;
-2.5 sene aynı sınıfta okuduk, bana yansıttığı herhangi bir hoşlanma belirtisi falan yok
-daha sonra okul değiştirdim-alan değişikliğinden dolayı, yine birebir görüşme etme durumları yok, eski sınıfımda toplu olarak görüştüğümüzde konuşurduk o kadar
-lise bitti, ben ayrı bir şehire gittim o sınava 1 sene daha hazırlandı, iletişim yok
-sınavı kazandıktan sonra, aynı şehire gelince, mesajla meramını anlattı, reddettim benim bu durumu öğrenmem 2 sene önce oluyor
-aynı şehirdeyiz şimdi, 2 yıldır aynı ortamda bulunmadık, ortak arkadaşlar vasıtasıyla ancak bir iletişim bağı var

bu süreçlerin hepsinde hayatımda birileri vardı, kısa uzun tüm ilişkilerim. ilgiye muhtaç birisi değilim, hiç bir şekilde belki ona karşı bir şey hissediyorum durumu olmadı.

neden buna izin verdim ben diyemem, benim onun hayatında değiştirebileceğim bir şey maalesef ki yok.

diğer iki adama gelince, birisi ilgi duyduğu herhangi bir kızın tüm hayatını didik didik ediyor. tüm fotoğraflarım, hangi gün ne giydiğime dair not aldığı bir günlüğü olan bir insan. neyse ki başka birine stalkerlık yapmaya başladı, öyle haberleri geldi.

diğeri de, 8.sınıftan itibaren yalnızca 2-3 senede bir mesaj atıp "sen benim ilk aşkımsın unutamıyorum, yardımına ihtiyacım var" diyen biri, net bir dille onu da uyardım. karşılığında aldığım cevap "seni allaha havale ediyorum, benim allaha inanmayanlarla işim olmaz bu saatten sonra" muhtemelen iki üç sene sonra yine bir şekilde ulaşır.

evet sorun belki de bende dediğiniz gibi lakin, diğer insanlarla ilişkilerimi düzgün bir şekilde bitirebiliyorken, bir türlü bu durumu kabullenemeyen insanlarda bir sorun olduğunu düşünmem normal.

bu duyuruyu açmamım nedeni de baş edemiyor olmam, daha önce de belirttiğim gibi hem kendine hem bana zarar verme riski olan biri. üzücü bir olay ile karşılaşmadan bitirebilmek istiyorum.
  • kahin ahtapot paul  (03.11.12 02:20:04) 
Sevgiline söyle çocuğu arasın. Birader, namus meselesi, ortak payda, versiyon, güreşçi arkadaşlar; söz öbeklerini cümle içerisinde kullansın.


  • am  (03.11.12 06:59:32) 
  • pauldude  (03.11.12 22:04:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.