[]

aşk meşk ilişkileri

beyler bayanlar,

şimdi ben bu ikili ilişkilerde bir türlü bir şey beceremiyorum. hoşlandığım kızlarla bir yere gittiğimde ortak ödememizi istiyorum ve genelde(kız cidden beni çok sevmiyorsa veya bu tarz durumları takmıyorsa) gerisi gelmiyor, ancak yeni tanıştığım birinin hesabını vs. ödediğimde onu satın almış(veya kiralamış) gibi hissediyor ve karşımdakine olan tüm saygımı kaybediyorum, ulan kerhaneye gitsem de olur diyorum sonra.

bundan nasıl kurtulabilirim veya kurtulabilir miyim?

 
gerisi gelmiyor derken? ortak ödemeye yanaşmıyor mu yani? sana mı ödetiyor? gerçekten böyle kadınlardan çok var mı ya? aklım almıyor.

cevabım: uzak dur o kadınlardan. cinsiyetini, aklını buna kullanan insandan olmaz.
  • styx  (02.11.12 19:51:40) 
Yapmayın gençler :)

Ben Amsterdam'da "date" yapıyorum, yine ben ödüyorum hesabı. İlk tanışmada erkek öder, bu her yerde böyle, ne zannediyorsunuz?

Bir kezbanlıktır tutturulmuş, "chivalry is dead" mi dedirteceksiniz illa?

Ha "ben kadınım, hesap ödettiririm, bana bakacak beni taşıyacak adam arıyorum" diyen kızlarla işiniz olmasın. Kız teklif etsin, yine de siz ödeyin.

Üçün beşin hesabını yapmayın.
  • [silinmiş]  (02.11.12 19:55:42) 
İlk kez buluşmaya gidildiğinde kız teklif etse dahi erkek öder, bu genel geçer bir kuraldır.

Kızlarda bunu yapmadığını farkedince daha işin abece'sinden habersiz biriyle takılmaz istemez haliyle.

Arkadaşım olsan ben bile seninle bi yere gitmek istemem lan, 10 lira hesap ödemeyi birini satın almak olarak görüyorsan demekki on liralık adamsın derim.
  • efrasiyab87  (02.11.12 19:55:54) 
bir kadın olarak, sırf hesabı ortak ödemek istedin diye sende uzaklaşmaları saçma.

ama aynı zamanda bir kadın olarak bu ortak ödemek de pek hoşuma gitmez. üç ben öderim, iki sen ödersin falan, umrumda olmaz, yani bence para mevzu bahis olmamalı çünkü.

ha ilk buluşmada hesap istendiğinde, bırak ben ödeyeyim, bu benden olsan bi sonraki senden olur falan derim ve ödetmem de, adamın ısrarına da bağlı tabi ama o anda karşı taraf bunu ödüyorsa ikincisini ben öderim. dengede tutarım yani bunu.

ilişki ilerledikçe de umrumda olmaz hangimizin ödediği.

sonuç: uzak dur o kadınlardan zaten.
  • d.  (02.11.12 19:57:23) 
yaptığında yanlış yok. ama şöyle bir gerçek var ki böyle şeyleri hiç önemsemem diyen hatunlarda bile ilk görüşmede yaptığın için bir soru işareti oluşuyordur, benim genelde gördüğüm bu.

yani şöyle düşünüyor "ilk görüşmede bile para istedi benden, demek ki o kadar önemli değilim onun için" bu düşünceyi de onlara aşılayanlar klasik türk erkekleri. onlar para ödetmeyip bunu onları önemsedikleri için yaptıklarını ve ödemezlerse rahatsız olacaklarını söyleyerek yapıyorlar. dolayısıyla bu hangi tip kız olursa olsun bilinç altına işliyor.

ha tabi bir de bu işi bilerek yapanlar var onlara değinmiyorum bile.

not: ben yazana kadar herkes bir benzerini yazmış.
  • nedensizce  (02.11.12 19:57:26 ~ 19:58:59) 
kadın erkek ilişkilerinde (ya da romantik ilişkilerde diyelim) ilk kez bir kızı yemeğe çıkardığı zaman hesabı erkek öder.

aynı şekilde birini (kadın-erkek fark etmez) bir yere yemeğe davet ederseniz, ona hesap ödetmezsiniz. arkadaşınız dahi olsa. bu gerçi artık pek geçerli olmuyor, ama yine öyledir yani.

bu bütün dünyada böyle.

kimse de kimseyi bir yemek ısmarlamakla satın falan alamaz.
bu konunun medeniyetle, görgü kurallarıyla falan ilgisi var.
2., 3. ve sonraki buluşmalar ayrı.
o kişilere, durumlara, maddi imkanlara vb. göre değişir.

ilk buluşmada davet eden (ki genelde erkek davet eder), yemeği ya da sinemayı işte ne yapılacaksa, onu karşı tarafa ısmarlar.

her şeyin bir yolu yordamı var.
karşındakine saygını kaybediyor olman bence senin ilişkileri algılamanda bir sorun olduğunu gösteriyor.

edit: efrasiyab87 çok haklı. ben de yol yordam bilmeyen biri olduğunu düşünürüm. çok hoşlanıyorsam ayrılmam da, takibe alır gözlem yaparım ve hoşuma da gitmez.
çünkü bu başka birçok şeyin göstergesidir.
  • blatta hiberna  (02.11.12 19:57:56 ~ 20:00:48) 
ohoooooo..
işin var senin.
olm hatun kısmı para ödemez.
alman hesabı mı var lan bu devirde.
haa sevgilin ise ödemez.
ufak tefek şeyse hesap 15-20 tl ise yine ödemez.
paran yoksa gitmeyeceksin.
5 kere sen ödeyeceksin 1 kere hatun ödeyecek.
bu işler böyle.
  • pukay de souza  (02.11.12 19:58:34) 
ya gerisi gelmiyor derken soğuyabiliyorlar. satın almak derken, arkadaşlarımın hesabını öderken olmuyor bu, yeni tanıdığım birine karşı oluyor, 1 aydır birlikte olduğum birinin hesabını ödemekten hiç çekinmem yani, zaten 2 taraf da o zamana kadar umursamaz(en azından ben umursamam). Ama bu yeni buluştuğum birine, tanımak istediğim birine para vermem bana çok sahte geliyor ve o ilişkiden hayır gelmeyeceğine inanıyorum sürekli.


  • noluyo yaa  (02.11.12 20:24:31) 
(26 yaşında- kadınn)
yaşa, konuma bağlı bence biraz da. öğrenciyken genelde ortaktır mesela ama sonra biraz daha büyüyüp iş hayatına girince, genelde daha bi erkeğin ödemesi şeklinde gelişiyor roller.
bence de ilk buluşmada erkek öder, alıştığımız gördüğümüz bildiğimiz budur. pek bir nedeni yok aslında, belki buluşmayı genelde erkeğin teklif etmesindendir, hani davet eden öder hesabı.
çalışan insanlar arasında bu kadar para mevzuu olmaz ya bi de, geçenlerde de vardı benzer soru, çok dert olmamalı bence. zaten ilişki ilerledikçe o yakınlık oıuştukça ortak ödenir ama sıra mıra çok itici bence. bu kadar hesap kitaplı olunmaz.
efrasiyab87'ye de katılıyorum, satın aldığını hissetmek ilginçmiş, nedir yani bi yemek altıüstü!
  • pinkket  (02.11.12 22:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.