[]

Ayakta Fark Edilemeyen Kırık ve Enfeksiyon

Merhaba,

Temmuz ayında ayağımda bir şişlik ve ağrı başladı. İşyeri hekimi enfeksiyon dedi, antibiyotik ve ödem giderici kullandım. Geçmeyince genel cerraha yönlendirdi, o da yumuşak doku enfeksiyonu olduğunu söyleyip benzer tedaviye devam etti. 1-1,5 ay kadar sürdü ve geçti.

Birkaç hafta önce tekrarladı. Bu kez yine işyerimden cildiyeye yönlendirdiler mantar enfeksiyonu olabilir diye. O da antibiyotik ve mantar ilaçları verdi.

Bu arada, bayram tatilinde annemin ısrarlarıyla gidip acil serviste röntgen çektirdim, bakan pratisyen hekim "çatlak var gibi, ortopediste git" dedi.

Bugün cildiye uzmanına kontrole gittim ve durumu anlattım, ortopediste gönderdi. O da filme bakar bakmaz "ayağın 2-3 ay önce kırılmış" dedi. Ayağıma baktı ve o ödemin içinde parmakla hissedilen kemiksi şişlik için "Kaynamış, iyileşme şişliği bu da" dedi. "E nasıl olur? Kaynamış da normal mi kaynamış? Ne yapmam gerek?" dedim. "Stres kırığı olabilir. Normal kaynamış, bir şey yapmana gerek yok." dedi.

Sanırım 2. metatarsal kemik orası.

Böyle bir kırık varsa gerçekten, enfeksiyonla karıştırılabilecek şekilde ödem, kızarıklık ve sıcaklık artışı olur mu?

Ben bu arada tezimi teslim ettim (koşturmacası bol bir süreçti), ev taşıdım, bir yandan da yoğun bir şekilde işe gidip geliyordum. Bunları ayağım kırıkken yapmış olmam olası mı?

Gittiğim 2 hastane de özel. Her şeye tahlil, görüntüleme isteyen bu hastanelerin değil de annemin röntgen istemesi de güvensizlik hissi yaratıyor.

 
geçmiş olsun, daha iki gün evvel bir arkadaşım aynı süreci yaşadığını anlattı, bacak kırılmış iki ay kırık geziyor sonra ağrıyor diye doktora gidiyor olaylar gelişir.


  • kulustur  (01.11.12 13:51:45) 
büyük geçmiş olsun kardeşim. nutkum tutuldu, öldürmeyen allah öldürmüyo başlığında okusam duyuruyu şaşırmam. 10 sene okul okumuş şu insanlar nerden nereye havale etmişler. kanser olsan verem diyeceklermiş.


  • mula  (01.11.12 13:53:31) 
aynı şey benim de başıma geldi, uzun süre ağrıdan sonra doktora gittiğimde 2 ay önce 2. metatarsta stres kırığı olduğu ve hatta kaynadığı ortaya çıktı. zorladığım günlerde şişme, kızarıklık vs. hala oluyor (3 yıl geçmesine rağmen).

stres kırığı çok ince bir çatlak olduğu için röntgende ancak kaynamaya başladıktan sonra kemik kalınlaşınca görülebiliyor. yeniyken fark edilmesi için MR çekilmesi lazım, ilk gittiğinizde röntgen çekselerdi de göremezlerdi.
  • slackerbitch  (01.11.12 19:50:16) 
Yalnız ilk gittiğimde de o bölgedeki kemiksi şişlik vardı.

Suçlamak için demiyorum, ama madem böyle bir ihtimal var, 2,5 hafta 1gramlık antibiyotik verip hiç azalma olmayınca "acaba kırık mı ki?" diyebilirlerdi. Röntgende çıkmayacak olması ayrı mevzu.
  • fadetoreality  (02.11.12 08:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.