[]

pes 13 taktik

merhaba. yarın bir ps turnuvasına katılıcam da pes 13 de aşmış arkadaşlardan oyun kolaylıkları ve taktik bekliyorum.

not: ben de sıkı oyuncuyumdur ama öyle cok taktikmiş çalımmış anlamam bu yüzden yardım lazım teşekkürler


 
antrenman bölümünü baştan sona bitir. elin alışsın bazıları çok işine yarıyor.


  • bass solo take one  (29.10.12 02:22:44) 
o kadar vakit yok malesef akılda kalıcı bilgi lazım şöyle pratik


  • rosenrot  (29.10.12 02:30:37) 
---------x-----------

-x---------------x---

--------cm-----------
-----dos--dos--------

-x---------------x---
-----x------x--------


anlmışsındır herhalde mantığı. bununla başla, gol atarsan tam defans seçeneğine geçersin menüden, top çevirme oyunu ile başla oyuna. bu taktikte başarılı olabilmek için amele gibi defans yapmamak lazım, yerinde oyuncularla basmak lazım, bir oyuncuyu yerinden uzaklaştırmayacaksın, baktın oyuncun koptu gidiyo başka oyuncusu seç.. yani açıkları iyi kapat çünkü oyunu geride kabul edeceksin tabi rakip kötü değilse.. iyiyse yine sen bastırırsın... atak yaparken de iyi pas ve hızlı oynaman lazım fazla çoğalamayacaksın ilerde fazla kontra yakalarsın... normalde ben 3 defans oynarım, ama turnuva olursa hesabına olursa farklı :D
  • patos64  (29.10.12 06:24:09 ~ 06:24:36) 
ronaldo'lu bir takım al ve ronaldo'yu en ileri koy. kanada değil. (istiyorsan 4-5-1 oynayabilirsin ama ronaldo ileride olacak)

ardından şunu yapacaksın: top ronaldo'ya gelecek göbekte. l1+x ile ortasahanın göbeğindeki, tercihen xabi alonso'ya, pas vereceksin. bildiğin üzere bu verkaç tuşu. sen pası atar atmaz ronaldo rakip kaleye doğru koşuya başlayacak.

rakip savunma da xabi alonso'ya doğru giden pas için 3-4 adım öne gelecek. ronaldo arkaya sarkacak.

bir salise bile beklemeden l1+üçgen ile ronaldoya gelişine havadan pası gönderip golü atacaksın.

5 kere dene, 2'sinde golü atarsın. online pes'te orospu çocuklarının taktiği bu. karşı koyulamıyor bu taktiğe, çoğu orospu çocuğu 4-5-1 sayesinde hem gol yemiyor, hem de bu taktikle eninde sonunda boşluk bulup gol atıyor.
  • kameramotor  (29.10.12 07:40:35) 
analoglarla çalım atılıyor deli gibi. ilki her zaman işe yaramayan bir taktik, sadece rakip üstüne koşup pres yaptığında yer:

örneğin rakip kaleye -> okuyla koşarak gidiyorsun. sağ oku bırakıp sağ analog tuşuyla aşağı ya da yukarı (hangi yöne çalım atmak istersen) yapıp ardından hemen tekrar -> tuşuna basarsan süper bir bilek çalım yapıyor. ama dediğim gibi rakibin pres yapması lazım. sağ tuşu bırak (koşmayı bırakma), analogla aşağı/yukarı, hemen sağ tuşa tekrar bas.

ikincisi ise kanatlardan yapılan çalımdır ve %90 işe yarar. yine aynı mantık. sağ aşağıdan ceza sahası çizgisi hizasında sıfıra doğru ilerliyorsun. yani ceza sahası sağ çizgisi ve taç çizgisi arasında paralel koşuyorsun diyelim. bu kez yine koşuya basılı tutarken sağ tuşu bırakıp analog ile yukarı (yani ceza sahası yönüne) yapıp ardından yön tuşları ile tekrar yukarı yaparsan topukla topun yönünü değiştirip laaaps diye ceza sahasına dalıyorsun. oyuncu solaksa plase şutu yan ağlara gönderiyorsun. tabi sol kanattan hücum ediyorsan sağlak ise plase şutu gönderiyorsun, ya da ceza sahası doluysa pas çıkarıyorsun. sana kalmış.

1. hareket: → | (↑) | → parantez içi analog.
2. hareket: → | (↑) | ↑

Plase şut: R2 + Şut
  • himmet dayi  (29.10.12 09:06:19) 
bir de röveşata şutu anlatayım. olur da farka gidersen şov yaparsın bununla:

top havadan doldur-boşalt mantığı ile ceza sahasına geliyor diyelim. forvet oyuncun göğsü ile karşılayacak topu. tam oyuncuya gelirken koşu tuşuna (R1) çift tıklıyorsun ve ikinci basışında bırakmıyorsun (bas, bırak, basılı tut ama hızlı). topu göğsü ile yükseltiyor. tam havadayken sol analog tuşuna basıyorsun. ortaya basıyorsun yani. basılı tutarken şutu yapıştırıyorsun. laaaps top ağlarda.
  • himmet dayi  (29.10.12 09:11:20) 
@himmet dayi, ne gerek var o kadar uğraşmaya bilader bağlı çalımlar var zaten :)

online turnuvalarda da çalım çok nadir işe yarar. sonuca götürecek bişiler lazım elemana. ben de yazdım yukarıda orospu çocuğu bugcıların bir taktiğini.
  • kameramotor  (29.10.12 10:23:20) 
savunmayı sadece x e basılı tutarak yapma
r2 yi kullan adam yanına geldi mi x e bas

  • utkugunce12  (29.10.12 10:57:59) 
@kameramotor

2 yuşa basarak çalım atıyorsun bunun nesi uğraşmak ki.

hem şu ceza sahasına daldığın hareketi bir dene bak nasıl çerez gibi gol atıyorsun :)
  • himmet dayi  (30.10.12 19:24:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.