[]

Bu nefretimden kurtulmanın bir yolu var mı?

3 sene beraber çalıştığımız müdürüm, ben işten çıkarıldıktan 1 sene sonra beni aradı. Yeni bir işe girdiğini ve benimle beraber çalışmak istediğini söyledi. Ben de evimle onun iş yerinin mesafesinin uzak olduğunu o yüzden kabul edemeyeceğimi söyledim. Ama esas sebebi ondan nefret ediyor olmam. 3 sene boyunca çeşitli şekillerde bana hakaret etti, aşağıladı. Bir keresinde yerine baktığım arkadaşı kastederek o olsaydı bu işi çoktan halletmişti, onun gibi düşünemiyorsun dedi yüzünde inanılmaz bir alaycılıkla. Sen gerizekalısın demeye getirdi. Bir başka seferde hap alıp mı işe geliyorsun dedi. Diğerinde damdan mı düştün ne yapıyorsun dedi. Bir diğerinde hata olmuş deyince hangi gerizekalı o hatayı yapmış dedi. Ben yaptım dedim. Hiç sıkılmadan konuşmasına devam etti. Daha sayısız örnek verebilirim. 3 sene boyunca çok istememe rağmen hem paraya ihtiyacım olduğu için hem de pes etmiş olmamak için istifa etmedim. Bu hakaretlerine de cevap vermedim. Şimdi ise beni aradığında bu yaptıklarını telefonda kendisine tek tek sayıp senin gibi insanları aşağılayan birisiyle bir daha asla çalışmam demek yerine normal bir konuşma yaptığım için kendime çok kızıyorum. Adam 4 sene sonra bile benim enerjimi çalmaya, kendimi kötü hissettirmeye devam ediyor. Sizce bu nefretimden kurtulmanın bir yolu var mı?




 
jack bauer ne yapardı bu onu düşün.


  • mama  (22.10.12 22:38:57) 
mont.


  • mistikla  (22.10.12 22:41:53 ~ 22:42:11) 
senin gibi enayiyi başka yerde bulamamış demek ki.
şahsen ben ayrılmadan önce döverdim.
kafa burun gözünü patlatırdım.
yok öyle.
  • pukay de souza  (22.10.12 22:48:14) 
dövmemekle, sayıp sövmemekle en iyisini yapmışsın. ne geçecek dövsen eline?

enayilik yaptığını falan da düşünme, kendin yazmışsın. ihtiyacın olduğu için çalışıyormuşsun zaten. bitmiş gitmiş, kibarca da reddetmişsin. o öyle bi öküz diye senin de onun gibi davranmana gerek yok bence. en kötü bir daha ararsa açma veya daha kibar ve hakaret etmeyen bir şekilde onunla çalışmak istemediğini söyle gitsin.
  • april12th  (22.10.12 22:54:50) 
O nefretten kurtulman pek mümkün değil. İlk mezun olduğum zaman iş nedir, patron nedir bilmem, aynı bahsettiğiniz gibi bir adam geldi başıma. Sürekli tecrübesizliğimi yüzüme vurur, alay eder gibi konuşurdu. "Sana diploma mı vermişler, git bir daha oku" dediği bile oldu. Yıllar geçti üstünden, hala unutamam o adamı.
Nefretini geçirir miydi bilmem ama kendini iyi hissetmenin tek yolu bu düşündüklerini o adama bir bir söylemendi.

  • bugategonline  (22.10.12 22:57:29) 
(bkz: diyemedim ya la) sendromu hosgeldin, ahmet kural


  • rentts  (22.10.12 23:01:15) 
@mama: Kesinlikle yanına bırakmazdı.
@mıstıkla: unutturamaz :)
@chetinn: bi de enejimi almasa
@pukay de souza: kaç kere kafa atıp giriştiğimi hayal ettim ama hayalde kaldı hep.
@april12th: Açıkçası bu şekilde düşünmek çok ufak bi teselli oluyor,yeterli gelmiyor. Gene de sağol.
  • jack bauer  (22.10.12 23:01:26) 
sindik bu adam seni kendine rakip gordugunden dolayi direk seni egale etmenin yollarina basvurmus olabilir yeni isinde de gercekten sana ihtiyac duydugu icin yaladigini yutup aramis da olabilir. onun icin sevinmelisin bence. telefonda da eline bir firsat gecmis kacirmisin. bosermeye calis boyleleri heryerde var maalesef


  • cogito ergo sum  (22.10.12 23:19:03) 
alaycı bi şekilde şu mesajı ver bence:
"n'oldu, mobbinginize maruz kalmayı kabullenecek başka eleman çıkmadı?"
eminim, kesinlikle yapardım bunu.veya mizacın daha ciddi ve farklı ise açık seçik ve esprisiz şekilde:
-bundan şu kadar zamanönce beni aşağılayan, şevkimi kıran, güvenimi azaltan bir patronla çalışamam. sizin de beni boylesine aşağıladıktan sonra geri donuşunuze anlam veremedim, neden aradığınızı açıklar m ısınız? (anti-politik mode on)
diyebilirsin.
hatta telefonu kapamış olsan da tekrar açabilirsin bence.gordugun gibi baya ciddiye aldım, cunku bunu zamanında zar zor da olsa yapmışlığım var..
  • earth linger  (22.10.12 23:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.