[]

Creative 5.1 Ses çızırdaması

yaklaşık 4 yıldır sorunsuz kullandıgım güzelim 5.1 im artık durduk yere cızırdamaya başladı o zamandan bu yana hiçbir şey değişmedi bilgisayarın yeri dahil. neden bunu yapar bu durduk yere ömrü mü bitti yoksa kablolarda ses kartında falan bir sorun mu vardır ne yapabilirim ?

ses kartı da soundblaster live 5.1 işinize yararsa.


 
giris/cıkısları cıkarıp tekrar tak bi. kablolarda ezik var mı bi de ona bak.


  • bryan fury  (08.12.08 11:58:32) 
bizim arkadaşta var 2.1 creative o da cızırtılı, onun problem hoparlörden subwoofera giren kablo ucunda ya da jakta. biraz oynayınca düzeliyor. belki aynıdır diye belirteyim dedim.


  • sanal uyku  (08.12.08 12:14:24) 
elektrik tesisatı topraklamalı degil mi ? kapattıktan sonra da devam etmesi akım olduguna delalet sanki.


  • bryan fury  (08.12.08 12:15:05) 
jak larda bisi vardır o zmn.


  • bryan fury  (08.12.08 13:07:39) 
bana hoparlörden biri gitmis/patlamis gibi geldi. subwoofera giren hoparlör kablolarini tek tek sökerek denemeni, sorun cikartani bulup ona göre islem yapmani öneririm.


  • trimpot  (08.12.08 14:17:49) 
1. mikforon ayarlarından arttırılmış mikrofon seçili mi diye bir bak. seçiliyse kaldır. cızırtı kesildiyse bu yöntemi unutma. çünkü mikrofonu kullanman gerektiğinde çalışmadığını göreceksin. kullanacağın zaman o seçeneği tekrar işaretlemen gerekecek.

2. tepe kolona bir kaç kez vur keza iletimsizlikten de kaynaklanıyor olabilir.

3. vurunca da olmazsa muhtemelen yakınlardaki bir cihazdan manyetik bir enerji alıyordur. ses aygıtları bu tip şeylerden etkilenir. güclü bir verici(ütü, tencere gibi) varsa etrafta uzaklaştırıp hoparlörlerin fişini çekip uzun bir süre bekle, tekrar dene.

4. yine olmadıysa, hoparlör girişini ikinci devreden tak. giriş genelde iki katlıdır. direk takma, tek katı girsin ve sabit kalacak şekilde monte et.(ya da bir müzik aç ve sesi alana kadar sok girişi. ses geldiği anda dur ve cızırtı var mı yok mu kontrol et.)

5. hala olmadıysa hoparlör girişine başka bir hoparlör tak. sorun hubdan da kaynaklanıyor olabilir.
  • deliktas  (08.12.08 16:39:51) 
kumandasındaki ses açıp kapamaya yarayan trimpot ömrünü doldurmuş olabilir.


  • kimlanbu  (08.12.08 20:48:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.