[]

Watercolor ??? Resimle ilgilenenler,GSF okuyanlar bi baksın :D

Yahu suluboyayı baya severim,iyi güzel hoş da geçenlerde yapayım dedim hiç de sanıldığı kadar kolay bir iş değilmiş. Tekniği hakkında ufak tefek ipuçları var mı verebileceğiniz,şunu şöyle yap,bunu yapma diyebileceğiniz şeyler ? Özellikle suluboya portre için soruyorum ?




 
boyanın ve fırçanın kalitesizliği bir nebze olsun kabul edilebilir fakat kağıt çok önemlidir suluboyada, kağıdı elinden geldiğince iyisinden seç.

suluboya demek, leke demek. yani eline siyah bir marker alarak yapacağın çizimlerin de suluboya tekniğine katkısı olur. fakat fotoğraftan filan çalışma ilk başta, çünkü nasıl yorumlanması gerektiği konusunda sıkıntı duyabilirsin. başka suluboya çalışmalarına bakarak çalış, böylece lekesel düşünme yetini geliştirebilirsin.
  • ruhibirbanyo  (18.10.12 23:47:05) 
Boyam (van gogh) ve fırçalarım kaliteli,kağıdım da 170gr zaten ama tekniğini bilmiyordum işte. Öneriler için teşekkürler =) ...


  • yqzkrttpli  (19.10.12 01:10:43) 
dostum resimle ne kadar ilgilisin ne kadar eğtim aldın ya da eğitim aldın mı bilmiyorum ama sulu boya zordur. yani eğer karakalem (desen) eğitimi aldıysan ondan sonra direk suluboyayı iyi yapman pek mümkün değil. kaleme alıştığın için kuruboya-pastelboya- suluboya- yağlıboya sıralamasında gitmelisin. yani siyah beyaz resimden renkli resime geçiş yapman gerekir önce rengi nerede nasıl kullanacağını bilmelisin (bu da az önce yazdığım gibi kuruboyayla rahatça öğrenebilirsin) renk işini hallettikten sonra yavaş yavaş değişik tekniklere geçiceksin.

suluboya işi biraz sakattır, öyle leke mantığında gitmen gerekse de çok fazla özgür olamazsın kurumasını bekleyeceksin sonra üstüne renk koyacaksın filan biraz sabır gerektirir, HOBARİNGO diye suluboyayı çok iyi yapamazsın acayip pratik gerektiren bi teknik
  • sayin arkadasim osman  (03.11.12 18:30:56) 
Marmara Gsf öğrencisiyim dostum.Hoca geldi suluboya yapıcaz karşınızdakinin 10 dakkalık portrelerini istiyorum başlayın dedi gitti.Kitlendim açıkçası hani benle beraber 20-25 kişi de döküldü zaten,bikaç kişi tekniği biliyordu,bişeyler çıkarabildi ortaya onlarda güzel sanatlar lisesi (mezunu) öğrencileriydi zaten.Karakalemim iyidir,şu ana kadar yapamadığım-çizemediğim birşey olmadı fakat suluboya tüm özgüvenimi sıfırladı resmen.Yaptığım şeyleri görsen ilkokul çocuğu yaptı galiba derdin :D
Birde taslak çizdirmedi hoca direk dalın olaya dedi iyice berbat oldu :D
Normal şartlar altında kuruboya,pastel,aquarelle hatta yağlı boyada bile bişeyler yaptım sıkıntı yok bunlarda.Bi guaj boyadan nefret ediyorum..
Suluboyayı aşırı severim ama şu ana kadar hiç yapmamıştım.Kolay bir şeymiş gibi geliyordu.Yanıldığımı anladım :D
  • yqzkrttpli  (03.11.12 21:21:50 ~ 04.11.12 16:14:58) 
marmara grafik 1 de misin ? mesaj atmıştım da sanırım gözükmüyor ?


  • sayin arkadasim osman  (04.11.12 00:34:27) 
pardon dostum yeni gördüm :D


  • yqzkrttpli  (04.11.12 16:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.