[]

Müzikle terapi veya başka bir şey?

merhaba, bir arkadaşı sağlık sektöründe çalışıyor da ameliyata giren hastaların çok gergin olduklarını görmüş, bekleme odası tarzında bi yer varmış oraya terapi amaçlı sakinleştirici müzik mi koysam ne yapsam diyor ama nasıl bir müzik koyacağını bulamamış, bu konuda bilgisi olan veya önerisi olan var mı acaba? bu arada sizce başka ne yapılabilir bu hastaları sakinleştirmek için.

teşekkürler.


 
valla biyerde okumuşmuydum yoksa tv de mi izlemiştim türk sanat müziğinin böyle bir etkesinin olduğunu okumuştum hatta makamları bile farklı farklı etki ediyormuş.


  • zastavam76  (13.10.12 22:21:26) 
bach dinletebilir bence.


  • kakamelatte  (13.10.12 22:22:17) 
en klasik klasik müzikler iyidir, en bilinenlerden bir demet..


  • anonimyususer  (13.10.12 22:25:53) 
direk tsm ya da direk bach diyip cool gözükmeye çalışanlarla doluşacaktır tahminimce az sonra burası. sözüm meclisten dışarı, üstümdeki iki dostumuz yanlış anlamasınlar. genelde insanlar klasik, enstrümantal jazz, neoklasik vs. hepsini birleştirir tek çatı altında ve içinde piyano geçen her şarkıya klasik der. ne zaman konusu açılsa da "mozart çok iyi baba yaa" der.

her neyse, eğer şu parça sakinleştirmezse gidip ben terapi yapacağım hastalara,

www.youtube.com

evgeny grinko ve yann tiersen tarzı şeyler beni inanılmaz rahatlatıyor. mutluyken, üzgünken, sinirliyken, endişeliyken, sabah ya da akşam fark etmiyor kesinlikle bir mucize bu tür müzikler. klasik müzik diyenler de olabilir, onlardan da aralığı biraz daraltmalarını talep ediyorum çünkü klasik müzik tek çeşit değil tahmin edeceğiniz üzere.
  • zazazaraeta  (13.10.12 22:26:21) 
  • 9kuyruklukedi  (13.10.12 23:51:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.