[]

bu araç niye bu kadar ucuz?

www.sahibinden.com

yabancı plakalı bile olsa niye bu kadar ucuz çalıntı olabilir mi? yoksa yabancı plakalar böyle ucuz mu oluyor?


 
bir ara bununla ilgili bir dolandırıcılık hikayesi okumuştum. Aşağıdakine benzer bir durum olabilir.

edit: www.clickbankers.com
  • kingbulva  (13.10.12 11:11:13 ~ 11:13:03) 
ülkeye gümrüksüz girmiştir bu araba yabancı birinin olduğu için. sen ben almaya kalksak vergisini algısını da ödemek gerekir bunun, o zaman normal parasına yaklaşır diye düşünüyorum.


  • alfred hickorkmaz  (13.10.12 11:14:54) 
Adamın ilanda yabancıya, yerliler alamaz deme sebebi alfred hickorkmaz'ın dediği gibi vergi. Bizde satılan araçtan deli dana gibi vergi alındığı için aslında o aracın 7500 euro edeceğini silmişiz hep kafamızdan. Yabancı ülke vatandaşlığın yoksa o vergiye tabi oluyorsun otomatikmen.


  • homo sapiens gotgobekus  (13.10.12 11:35:24 ~ 11:36:14) 
yabancı plaka olduğu için bu kadar ucuz.
bir arkadaş (ingiliz vatandaşı) ingiltereden ev taşıcaktı istanbula, 400 pounda araba aldılar, aldıkları arabada sağlamdı yani. neyse geldiler istanbula, araba ellerinde kaldı. bedava olarak trafiğe bağışladılar arabayı. üstelik devlet yabancı plaka arabalarla uğraşmamak için acayip çaba sarfedip pürüz çıkarıo. neyse arabadan kurtuldular. kendileri satmaya hiç uğraşmadı, bi de yabancı plaka araçları 3ayda 1 mi ne yurtdışına çıkarman gerekio. öyle acayip işler.

  • kalinixta agapi mou  (13.10.12 12:18:13) 
yabancı bir plaka ve büyük ihtimalle bir yabancıya satılacağı için. türkiyedeki yabancılara böyle çok ucuza araçlar bulunabiliyor :)


  • secilmis uye  (13.10.12 12:45:58 ~ 12:47:59) 
3 yasından büyük arabaları vergisini vereyim desen bile ülkede kullanamıyorsun çıkmak zorunda bu araba türkiyeden.


  • ekaterina  (13.10.12 13:20:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.