[]

İstifa mektubu yazalım mı

Merhaba sevgili romalılar,

Arkadaşımın iş teklifini kabul etmem dolayısıyla pazartesi günü şirkete istifamı sunacağım. Öyle bir istifa mektubu yazayım ki şirketteki sonum dillere destan bir son olsun.

Şimdi durum hem bir parça duygusal hem de bir parça gergin. Şirket aslında 3 kuruşluk, adı sanı olmayan bir yer olsa da haklarını yememem lazım. Mezun halimle Ankara şartlarında iyi maaş verdiler, basit hatalarımı görmezden geldiler, 30 yaşımda şirketin tüm finansal sorumluluğunu elime verdiler. Belki de bu duyuruyu bile göz yaşları içinde yazıyor olabilirdim. tabi eğer son 4 ay içinde bana karşı tutumları değişmemiş, kurduğum ve oldukça iyi işlediğine inandığım sistemimi bozmamış, geri zekalının tekiyle çalışmak zorunda bırakmamış, 8 yıldır gayet medeni düzeyde olan tartışmalarımızda artık küfüre başvurmamış olsalardı.

önce mektupla başlayalım. Sizce "8 yıldır parçası olmaktan gurur duyduğum XX'ten gördüğüm lüzum üzerine ayrılmak istemekteyim, gereğinin yapılmasını arz ederim." demek oldukça sığ mı kaçıyor? Hem minnet hem de öfke göstersin istiyorum. Ama öyle görmemişler gibi de 34335 sayfalık bir mektup da vermek istemiyorum sanki giderayak bütün kirli çamaşırları seriyormuş gibi.

ikincisi, şirkettekilerin ayrılacağımdan haberleri yok. etik olan nedir? pazartesi günü işe gidiyormuş gibi gidip 10'da dilekçeyi verip çıkıp gitmek mi yoksa tüm pazartesi gününü orada geçirip salı ayrılmak mı?

 
istifa edince pat diye gidebiliyor musun ki?

ihbar süresi ne olacak?
  • cevab veremedi  (13.10.12 00:41:16) 
etiği bilmiyorum ama salı ayrılmak daha şık bence.


  • solo  (13.10.12 00:43:58) 
mektubu kısa kes, güzel bi konuşma yap. iyi şeyler söyle, tanıdıklar önemlidir.


  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (13.10.12 00:50:12) 
mektupta öyle ilginçliklere girme.
mektuba bakıp çekmeceye koyacaklar zaten.
konuşurken söylersin söylemek istediğini. Ayrıca çok agresif davranma ki ihbar süreni çalıştırmasınlar, iyi ayrıl
  • michael_knight  (13.10.12 00:52:57) 
hiç hakarete ya da olumsuzluklara girme. belki dönmek zorunda kalırsın. problem olmasın.8 yıldır parçası olmaktan gurur duyduğum XX'ten gördüğüm lüzum üzerine ayrılmak istemekteyim, gereğinin yapılmasını arz ederim." demek oldukça sığ kaçmıyor.


  • inanmazsan inanma  (13.10.12 01:10:13) 
Bu tip durumlarda çok fazla çalıma girmemeni tavsiye ederim. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner. İş dünyasında ardında bıraktığın kapıları ne kadar aralık bırakırsan, ilerde aç kalma riskin o kadar azalır sakın unutma. Arkadaşın değil kardeşinin işyeri için bile ayrılsan iyi ayrıl. Dönüp dolaşıp geri döneceğin kürkçü dükkanına girmeye yüzün olsun dostum...


  • trawmatolog  (13.10.12 01:46:30) 
şirket için elinden geleni yaptığını, her zaman özel hayatın yaşamından hiç düşünmeden fedakarlık yaptığını, yapabileceğini ama belli bi yaşa geldikten sonra da artık kendi adıma bişeyler yapmam gerektiğini düşündüğünü ve yeri gelirse yine bu şirket için her zaman elinden geleni yapıcağını felan yaz. kurumsallıktan öte bütün çalışanları ailen gibi gördüğünden bahset. bi üstteki yorumada katılıyorum


  • 05  (13.10.12 04:21:06) 
eğer 8 yıldır çalışıyorsanız 8 hafta ihbar süreniz var, işveren sizi 8 hafta daha tutmak isteyebilir, bunun için size günde 2 saat veya haftada 1 gün iş arama izni verebilir. ha siz ben gene gidecem diyorsanız firma sizden 8 haftalık ihbar tazminatı talep edebilir. ihbar tazminatı karşılıklıdır. işveren işçiye ödeyebileceği gibi, işçi de işverene ödeyebilir.

bu durumda acilen bırakmanız gerekiyorsa devamsızlık uygun gibi gözüküyor. sebepsiz işe gitmeyeceksiniz, 3-4 gün telefonlarını açmayın, 3. gün sonunda evinize noterden ihbar göndermek durumundalar. ondan sonraki gün gitmediğinizde zaten gereğini yapmak durumundalar.

her durumda kıdem tazminatı alamayacaksınız, içeride olan paranızı (maaş ve tatil parası) alacaksınız. ha ben olsam ne yapardım;

patronlarla oturur ve çay içerdim, kendi işimi kuracağımı ve insanın kendi işini yapmasının ayıp bir şey olmadığını, çünkü kendilerinin de kendi işlerini yaptığını söylerdim, daha sonra kendilerine dışarıdan destek olabileceğinizi, bunca yılın hatırı olduğunu ( tabi bu destek kısmı işyerinden çıktığınız an bitecek :)) ve ilk etapta mağduriyet yaşatmayacağınızı söylerdim. ha ortalığı sikip atmaya gerek yok gibi gözüküyor, yarın bir gün dönüş ihtimali veya yüz yüze bakma ihtimali doğabilir. ha bunun dışında mutlaka ya sigortanızda, ya izin haklarınızda ufak tefek kesintiler yapmışlardır, tazminatınızın bir kısmını veya tümünü isteyin. bunu bunca yıllık emeğinizin hakkı olduğunu söyleyin. yok filan derlerse tokalaşıp helalleşip çıkın. gidin muhasebeye alacaklarınızı alın ve gidin.
  • galahad  (13.10.12 08:04:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.