[]

screenshot programı

aradığım özellikler:
istediğim bölgeyi hemencecik belirtip ss alabilmek.
özellikle browserlarda (hem ff hem ie) rahatça aşağı ve yana kaydırabilme seçeneği.
hatta eğer varsa firefox eklentisi bile olur, internet dışında pek kullanmıyorum zaten.

 
  • trimpot  (04.12.08 14:21:08) 
denedim şimdi bunu. jpg'si çok kalitesiz, png de olmasa iyi olur.
bir de asıl aradığım seçebilme imkanının şu kaydırma çubuğuyla birlikte hareket edebilmesi. tümünü seçme ve ekranı seçme olayı güzel ama onun yanında kendi seçeceğim alanın da ekrandaki alanla değil tüm sayfa kapsamında yapılabilir olması.

  • sanal uyku  (04.12.08 14:29:53) 
screenhunter'ı da denedim şimdi. az önce de fireshot diye bir şey denedim. 2'si de hoş ama yok mu şöyle kenardaki kaydırma çubuğuyla birlikte aşağı yukarı rahatça hareket ettirebileceğim bir program? 200x2500 pixel büyüklüğünde bir bölgeyi tüm sayfanın görüntüsünü alıp sonradan kesmekle uğraşmayacağım bir şeyler.

edit: faststone deneyeyim bakalım.

edit2: daha yakın bu evet ama hala tam olmadı. yok galiba öyle bir şey. :p böyle hem kaydırmalı olup hem de genişliği ayarlanarak yapılanı var mı onu arayıp duruyorum?
  • sanal uyku  (04.12.08 15:02:48 ~ 15:13:05) 
örnek olarak şunu kesme biçme işlemi olmadan yapabilmeliyim:
img367.imageshack.us
hem genişlik olarak hem de uzunluk olarak imleçle manuel seçim yapılabilmesi. yani önerdiğiniz programdaki "capture rectangular region" ile "capture scrolling window" karışımı bir şey olmalı.
  • sanal uyku  (04.12.08 16:03:11) 
  • edge_nabby  (04.12.08 16:52:14) 
oha, o kadar programın yapamadığını 8 kb'lık program yaptı sonunda. (addons.mozilla.org) yardım eden herkese teşekkürler.


  • sanal uyku  (04.12.08 17:02:48) 
  • bryan fury  (04.12.08 17:31:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.