[]

Vitamin - mineral desteği ve bitkisel takviye

bir uzmana danış diyebilirsiniz elbet, ama onların bile kendi içlerinde çelişkili tavsiyelerde bulunması kafamı bir hayli karıştırdı. oysa benim hayatımla ilgili değiştirmem gereken çok şey var ve yıllardır böyle düşünüp de hiçbir şey yapmıyor oluşumun sebeplerinden birisi de sanırım biraz uyuşuk olmam. uykumda sayıklayacak kadar çok çalışıyorum ve işten arta kalan zamanımda kitap okumaya bile mecal bulamıyorum bazen. en azından biraz daha zinde olabilirsem başka şeylere girişmek için daha fazla motive olabilirim belki.

her neyse, uzmanına da danıştım, kendim de çok araştırdım ve istatistiklerin peşinden gitmek gerek galiba diye düşünüyorum. makul - sağlam kanıtlarla balon olduğu kanıtlanmış ürünleri eledim elimde şunlar kaldı:

- solgar vm2000
- solgar korean ginseng
- solgar omega 3 desteği

(marka seçimi de duyduklarım okuduklarım çerçevesinde yapıldı)

bu üçünü alıp içesim var, kronik yorgunluk, hafif unutkanlık gibi problemleri azaltmak ve fiziksel olarak biraz daha sağlıklı kalmak için işe yarayabilirler diye düşünüyorum, ama elbette mucize yaratmalarını beklemiyorum onu da belirtmem gerek.

belki içinizde bu konuda önerileri olabilecek birileri vardır, ne dersiniz?

 
benim önerim multivitamin cinsi şeyler alma küçücük hapta 10-20 madde düzgün emilip kullanılmıyır. .
günde 1 çorba kaşığı balık ciğeri ya da balık yağı iç veya doğal kaynaklardan balıklar, ceviz, kabak çekirdeği ve keten tohumundan elde et bunu.
günde 2 * 1 gram c vitamini iç.
bir b12 vitamini de alıp içebilirsin kafadan günde ciğer, kırmızı et filan çok yemiyorsan.
onun dışında günde 30 dk kollar yüz filan açık dik güneş altında yürü ve d vitamini yap.
+ taş devri diyetine uy.
  • joepiscopo  (11.10.12 15:13:13) 
multivitamin ve benzerleri konusunda bir tavsiye veremiycem fakat böyle şeyler kullanacaksan 30 gün sonra ara ver. zira karaciğerini yoran şeylerdir bunlar. sağlıklı olcam derken karaciğerini haşat etme.

ayrıca seviyorsan ne mutlu ama sevmiyorsan da bu tarz şeyler kullanırken bol bol enginar tüket, karaciğerine en büyük destek ondan gelecektir
  • kumdan kale  (11.10.12 15:43:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.