[]

[yurtdışından alışveriş] gümrüğe takılma eşik değerinin 1500 dolara çekildiği doğru mu?

Soru başlıkta

bazı forumlarda, eskiden 100 dolar olarak uygulanan değerin, geçtiğimiz ağustosta çıkan bir tebliğ ile 1500 dolara çekildiği idda ediliyor.

doğru mu? uygulanıyor mu? harbi mi?

 
eşik 100€ dolar değil, 1500'e de çekilmedi. çekilseydi türkiyeden kimse elektronik eşya almazdı sanırım.


  • dinomazu  (04.12.08 00:16:47) 
kac dolara cekildi bilemicemde ben gecenlerde 100dolardan pahali bi elektronik urun aldim ebayden. adamdan pakette "gift"i isaretlemesini rica ettim. gift gibi geldi hic sorun olmadi


  • jay kay  (04.12.08 00:24:01) 
şöyle bir yazı varmış ama yazış mı bilemiyorum. ==> www.techno-fi.net


  • boshi  (04.12.08 00:37:41) 
yahu gift olarak işaretlettiriyorsunuz ama birçok ebay satıcısyla o olay bi işe yaramıyor. ben mesela bi mp3 çalar almıştım ve gümrükte takıldı, bu hediyeydi fln desem de bi işe yaramadı, üstelik gift olarak da işaretliydi de. ne kadar ısrar ettim hediye olduğuna bilemezsiniz.

bu olay tamamen şans işi. faturayı düşük gösterseniz bile fark edilebiliyor, ama yüksek fiyatlı bir alet bile gümrüksüz geçebiliyor. tecrübelerime göre diyebilirim ki, uygulanıyor ama bazen uygulanmıyor. bu tamamen şans işi.
  • tom riddle  (04.12.08 04:18:02 ~ 04:18:42) 
biraz şans işi. defalarca ebay dan alışveriş yaptım hiç takılmadı ama 100€ gibi bir sınır var doğru. fakat tam yılbaşı ve bayram dönemlerinde gift ile işaretlenmiş ürünlerde 300€ civarına kadar ses çıkartmıyorlar ama dediğim gibi kıl bir gümrük memuruna çarparsın.101€ da sorun çıkartır. forum.iyibey.com e bir bak istersen.


  • delidir yakalayin  (04.12.08 07:32:08) 
@zeke: peki elektronik olmayan ürünlerin, ticari olup olmadığını nasıl ayırıyorlar?
Siz bu bilgileri nasıl bu kadar net biliyorsunuz?

  • 3200  (04.12.08 10:02:45 ~ 10:03:46) 
100 euronun yukarı çekilme olayı doğru.bende birkaç yerde okudum. yakında çıkar ortaya. biraz daha bekleyin.
hediye gift takılma mevzularında tecrübeli değilim.

  • iyilik yap pitbull  (04.12.08 12:05:38) 
Zeke: Ben dealextreme.com dan 3-4 parça hepsi biririnden farklı elektronik parça almıştım. Toplam paket tutarı da 18 dolar filandı. Madem bütün elektronikler ticari sayılıyor, benimkisi nasıl gümrüksüz gelmişti?

not: kutu içinde gelmemişti, sarı zarf içinde gelmişti.
  • 3200  (04.12.08 13:15:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.