[]

izmir'de n'apılır la ?

konsere gidiyoruz izmir'e. 3 kız 1 erkek. Kalacak yer falan tamam.

ilk kez gidiyorum, bakalım anlatıldığı gibi var mı. Bornova, alsancak tarafları yakınımda kalacak herhalde.

mutlaka şunu yap dediğiniz bir şey var mı ?

midye dolma yiyeceğim tamam.

 
Reyhan pastanesinde tatlı yenir alsancakta.

Edit: Kişisel görüşüm reyhan pastanesi dahil şu ana kadar söylenenlerin hiçbiri "mutlaka yap!1!!" denecek şeyler değil. Başka memleketlerde de bulunabilen türden şeyler. Belki ben çok monoton yaşadığım için haberim yoktur, bilemiyorum ama İzmir'e has böyle İzmir'e mi geldin ooo şunu kesin yap diyebilecek neredeyse hiçbir şey gelmedi aklıma. Yazlık beldeler hariç.

Edit: Reyhan pastanesinin web sayfasının müziği ne biçimmiş lan american beauty'deki poşet sahnesi gibi böyle sonbahar da geldi zaten ajldhak
  • afiyet  (10.10.12 17:35:19 ~ 17:44:18) 
Bornova'da Ohannes Burger var. Oraya gidin. Swiss menu tavsiyemdir.


  • himmet dayi  (10.10.12 17:37:08) 
boyoz filan yersiniz işte, alsancak kıbrıs şehitlerinde dar sokak'a gidersiniz, gül sokak'da kahve için. kızlar güzelse beni de çağırın ben de sıkılıyorum :D


  • cevab veremedi  (10.10.12 17:38:19) 
para sorunu yoksa çöpşiş olabilir topçuda yada istanbuldan gelmiyorsan konak piyer de dükkan steak house var orada birşeyler yiyebilirsin. sakin muhabbetlik barlar isterseniz karşıyakaya geçin kordondaki sakin gördüğünüz bara oturun gibi. balık yiyeceksen alsancakta iskelenin karşı arasında balıkçı ilhan abi var ufak bir dükkan orada midye tava yiyin güzeldir gerçekten.


  • exodia  (10.10.12 17:45:49) 
Afiyet'in edit'i üzerine ek:

hemen her şehir için böyledir bence. iç anadolu'da yaşıyorsundur da izmir'e gelince "denizi mutlaka gör hacı" denebilir.

büyük şehirden geliyorsa insan bir başka büyük şehirde en fazla o şehre özgü yiyecek/içecek önerilebilir. ki bu da izmir için boyoz ve kumru oluyor. (bildiğim kadarı ile)

1 aya yakındır buralardayım, çok özel bir yönünü görmüş değilim izmir'in.

sonuçta bir şehri özel yapan orada sevdiğin insanlarla yaptıkların/yaşadıklarındır. (bence)

sözlükte gözlemliyorum çoğu kişi Ankara'yı sevmiyor, ben ise deli gibi özlüyorum. ama biliyorum ki bir süre daha gitmemeliyim zira yaram kapanmadı halen. gibi gibi.

izmir'de ucuz bira içebileceğiniz bir iki mekan var işte. kıbrıs şehitlerinde ekmekiçi restoranın yanından girince sağlı sollu görürsünüz. ben Deep rock bar'ı seviyorum. ne bileyim pek bir özelliği yok aslında ama seviyorum.

kemeraltı diye bir yer var, istanbuldaki kapalıçarşının açığı gibi. yine o taraflarda kızlarağası diye bir yer var. Bursa Ulucamii'nin yanındaki han gibi bir şey.

ne olabilir ki zaten?
  • cevab veremedi  (10.10.12 17:48:07) 
inciraltına gidin la.
göztepe sahiline gidin la.
kordonda dolaşın la.
agoraya gidin la.
  • keller  (10.10.12 17:48:55) 
tarihi asansöre (konak) gidin yukarıdan körfez manzarasına karşı iki bira atın.

alsancak kordon'a gidin oradan bi yerlerden iki üç bira, midyeciden de midye alıp çimlere oturup takılın.
  • nedensizce  (10.10.12 17:59:33 ~ 18:18:39) 
yani anlatıldığı gibi olmadığını bil de, hayal kırıklığı olmasın sonra. muhtemeln paris, barcelona, londra falan canlandı gözünde sağ olsun bizim izmirliler dolayısıyla.

benim tavsiyem, vaktiniz olursa çeşme'ye gidin. kavurucu sıcaklar da yok artık. huzurun tadını çıkarırsınız.
  • nathanieltroy  (10.10.12 18:14:16) 
asansör +1
midyeyi alıp kordonda çimlere yayılmak +1
gazi kadınlardaki barlardan birine girip eğlenmek
kemeraltı +1
kızlarağası hanı +1
  • envanterbilanco  (10.10.12 18:58:07) 
izmirli hemserilerimin ve onlara ek olarak cakma izmirlilerin abartmasina kanip cok bise bekleme haci. zaten butun tavsiyeler ayni yonde, bikacini yaparsiniz artik. bana sorarsan kordonda bi bira icersiniz. asansorun manzarasi iyidir ama gitmeye degmez. kemeraltina ugrama bile, konaki da gec. ksk da bara ya da ne bilim cayciya, okeyciye gidebilirsiniz moda gore, guzeldir. kucukpark (bornova)da da yine cafe tarzi takilirsiniz. ole iste. ha vaktiniz olursa ve vasitaniz da varsa sirince ye gidin. sarap tadin, gezin. cok eglencelidir.


  • eindaclub  (10.10.12 20:14:19 ~ 20:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.