[]

bir çok insan neden kötü zihniyetli?

yahu saygı duyarak yaşamak, haddi olmayan şeylere burnunu sokmamak, her aklına geleni söylemeden önce ufak bi duraksayıp belki yanlış anlamışımdır diye düşünmek, insanlara gülümsemek, elinden geliyorsa ve bir yerin aşınmayacaksa zor durumdakine yardım etmek, hadi geçtim açken paylaşmayı tokken ekmeğini paylaşmak çok mu zor? facebook.taki paylaşımlarına ve online olma durumuna göre hayatının nasıl olduğuna dair yorumlar yapıp dedikodusunu çıkarabilen insanların varlığından haberder oldum. bu nasıl bi mantıktır? yarım saat boyunca buluşmaya çalışıp, buluşunca da biz plandan vazgeçtik şuraya gidiyoruz diyen insanlar da var. onlar yüzünden başka bir yere geç kaldık ve bir sürü insanın planı değişmiş oldu. nasıl rahat olabiliyorlar? niçin dedikodu yapma gereği duyuyor insanlar? "hiç düşmanı olmayan bi insan ot gibi yaşamıştır" sözünü şiar edinmiş kişiler var, insan diyemiyorum ben. bu mudur yaşamdan anlayışları?

işin garibi şu ki, bu saydıklarım kötülük yapmaktan çok daha kolay. neden insanlar bu yolu değil de zor olanı ve başkalarının da hayatını zorlaştıranı seçiyorlar?


 
Sorunun tam cevabını bilmiyorum ama baştan eziklik başlamıs gelenek devam etmiş.

Ama hiç düşmanı... bu söz çok doğru eğer iyi biri olsanda sen bu kötü insanlar sana düşman oluyor kıskanıyor.
  • chiko06  (07.10.12 20:16:30) 
cunku dunya iyi bir yer olmak icin cok zor. surekli tehdit, rekabet, korku icindesin.


  • charlotte blanc  (07.10.12 20:21:24) 
kompleksleri, psikolojik problemleri olan insanlar, kendi sıkıntılarını örtmek için yansıtma yaparlar. sen de kendini bir anda aslında onların kendilerinde kusur buldukları şeyi sana söylerlerken bulursun. bu insanlar maalesef kötü kalpli ve çıkarcı olurlar. bu konuda yapılacak tek şey uzak durmak olur.


  • neira  (07.10.12 20:22:55 ~ 20:23:03) 
Oha yalnız değilim.. söylediklerinize katılıyorum, malesef bunu kendi cabalarinizla duzeltmeniz mümkün değil ama tepkisiz kalmak da bu saçmalıklarla ortak olmak gibi geliyor bana. Bence bunları bu kişilere söyleyin, yalnız kalır miyim diye korkmayın, şu halde zaten zihnen yalnızsınız..


  • avkatbey  (07.10.12 20:27:26) 
İnsanlar filmlerdeki gibi sırf kötülük yapmak için insanlara zarar vermezler.

Kendi çıkarları için yaşar ve hareket ederler, bunun da başkaları açısından bir takım olumsuz sonuçları olur. Çoğu zaman bu olumsuz sonuçların başkasına verdiği zararın farkında bile olmazlar. Farkında olsalar bile kendilerine göre haklı gerekçeleri vardır ve bu onların vicdani yönden rahatsız olmalarını engeller.

Örneğin iki arkadaşın sizinle buluşmaktan vazgeçmesinin sebebi daha iyi bir alternatif bulmalarıdır büyük ihtimalle. O zamanı daha eğlenceli bir şekilde değerlendirebileceklerinden sizinle buluşmaktan vazgeçmişlerdir. Bu tamamen onların duyacağı daha yüksek hazla ilgili. Size zarar verme amacı gütmüyor. Bunu kötülük olarak nitelendirmek bile yanlış olur.
  • Kafkaslı  (07.10.12 20:30:28 ~ 20:31:34) 
adalet yok.


  • ermanen  (07.10.12 20:32:42) 
Yanlışınız var.Kötü olmak çok kolaydır, iyi olmak değil.İnsanlar kötü olmayı tercih ediyorlar, hepsi değil yine de.


  • grgn  (07.10.12 21:24:14) 
on being wrong diye bi konuşma vardı tedde çok gözel.


  • kediebesi  (07.10.12 21:45:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.