[]

YGS LYS

YGS LYS için kitap önerilerinizi bekliyorum. Gerçekten bu önerilere ihtiyacım var.mesela şunu çözdüm şimdi bu üniversitedeyim veya bunu çözdüm netlerim arttı. Şimdiden teşekkürler




 
dershaneye gidiyordum. buna ek olarak:

5-6 sene kadar önce coğrafya için fem yayınları konu anlatımlı kitaptan çalışmıştım. sanırım oldukça faydası oldu.

yine aynı dönemde matematik-1 için maltepe yayınları konu anlatımının ve her konu sonunda 1 adet çözümlü testin yer aldığı kitaptan çalıştım. bunun da katkısı oldu ama tek başına yeterli değil.

geometri için tümay yayınları konu anlatımlı geometri kitabını çalışmıştım ama soruları çok zor gelmişti. konuları o kitaptan çalıştım ve soru çözmek için pi yayınları geometri çözümlü soru bankası kitabını kullandım. epey faydası oldu diye düşünüyorum.

edebiyat ve mat-2 bölümleri için tavsiyede bulunmayayım çünkü tavsiye edilebilecek kadar kaliteli olduğunu sanmıyorum.

ayrıca emin ol en iyi yol bu şekilde bireysel olarak kitaplardan sıkı şekilde çalışmak.

kolaylıklar dilerim.
  • gogu delen adam  (06.10.12 00:25:55) 
tm'de 7 ayda 350 binden 10-20 bin aralığına çıkmıştım final soru bankaları + edam yayınlarının lys ve ygs dergileri ile. matematikten bahsediyorum. türkçe için yine final ve beraberinde sağdan soldan bulduğum kitapları kullandım. coğrafya ve tarih için kitabı bırak derste put gibi oturup konuşmadan dinle teste gerek bile kalmaz dinlemeden yapamazsın öncelikle. ben yorgunluktan evde günde 1-2 saat anca çalışıyordum ama derste put gibi dinliyordum. derste adam gibi dinlemeyip evde günd 3 saat çalışan adam vardı bişi olmadı.

edit: baştan savma olmuş. edam dediğim şeyler direk soru kalıplarını ve çözümlerini formülleri sana sunar kitaptan önce ona bakarak çözersin sonra bakmadan özüyorsun zaten başarılı bir yöntem. ben başladığımda R ne Z ne bilmiyordum sonuna doğru türeve yeni formüller bulmaya kasıyordum. türkçe için yine edam kullanırsan 40 net garanti diyebilirim bir 5 soruluk eksiği olabilir hani her senenin süprizi oluyor ya. ama yine de çok sağlam. kitap kitap diye tutturmuştum ben de en başında ama olay başkaymış yukarıda bahsettiğim üzere.
  • taqster  (06.10.12 00:27:04 ~ 00:33:41) 
bazen sınavda sorulara bakınca bir süre 'bu ne lan' çekersin ya, işte ben bu krizi ygs ve lys'de büyük oranda atlattım. son 5 yılın sınav sorularını, zamanın sınav kuralları ve sürelerine göre ve yıl sırasıyla çözdüm. girdiğim yıl, önceki yıllarla hemen hemen aynıydı. dersane kitapları genelde rekabet için uçup kaçarlar. bu yüzden ösym mantığını çoğu zaman kaçırırlar.

buraya kadarki strateji soru mantığıyla ilgiliydi. bilgi ve tecrübeyi tamamen kendi deneyimlerinle bulman lazım. mesela bir kitap çok kaliteli sorular, veya çok güzel anlatımlara sahip olabilir. ama sevmedin mi kullanmak istemezsin. dandik de olsa, zorlayıcı olmasa da, keyif aldığın ve kendini geliştirdiğini hissettiğin kaynakları seç.
  • vizdilva  (06.10.12 01:08:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.