[]

Tost Makinesi

Anneannem bugün Arzum'un bir tost makinesini almış. Tamamen dökümmüş, bundan etkilenmiş sanırım. Izgara gibi olan zımpırtısı(ismini bilmiyorum) çıkmıyor yerinden, dolayısıyla da yıkanma şansı yok. Temizlemek için özel bir aparatı var; bir çeşit kazıyıcı gibi. Ama döküm olduğu için hiçbir şekilde çizilme, aşınma durumu söz konusu olmuyormuş.

Biz çok beğenmedik. Görüntüsü çok güzel, çok şık ve kaliteli duruyor; ama daha fonksiyonlu bir makine alabilirdi. Onun da kafası karıştı; çünkü hiç araştırmadan direkt ilk gittiği yerden almış. Yarın da iade edip farklı bir makine almaya karar verdi. İnternette araştırıp, soruşturup fikir arayacağımı söyledim ona. Benden haber bekliyor olacak yarın.

Sizin kullanıp da memnun kaldığınız, tavsiye edebileceğiniz; mümkünse ısı ve yükseklik ayarlama özelleği olan bir makine istiyoruz. Anneannemin aldığı makine 160 küsür liraymış. Yani sanırım bu civara kadar olabilir fiyatı.

Önerilerinizi bekliyorum.


Aldığı makine link'tekinden sanırım:
www.arzum.com.tr

 
maydanoz olmak gibi olmasın ama, ben de o tarz eski usül döküm makineleri seviyorum aslında.tabi sizin zevkiniz.


  • nedensizce  (04.10.12 23:04:57) 
dökme makinanın tostu süper olur yalnız


  • exodia  (04.10.12 23:18:49) 
benim evimde kullandığım makine bu, vallahi döküm möküm, lezzetli olur olmaz hiç anlamıyorum o kısmından ama temizlemesi resmen işkence. suyun altına sokamıyosun elektrikli kısma su gelmesin diye, güzelce deterjanla yıkıyosun, bu kez deterjanı üzerinden temizlemesi zor. o kazıyıcı da sadece üzerinde kalan peynir gibi kalıntıları temizlemeye yarıyor. değiştirme şansınız varsa en başında kullanın bu şansınızı derim.


  • hypathia  (04.10.12 23:20:56) 
En iyi makineler onlardır. Ufak, portatif, çıkar takılır olanlar fonksiyonlu olabilir (waffle yapanı filan oluyor) ama onun kadar lezzetli tost yapmaz. Makinenin kendi ağırlığıyla basılan ve teflon olmayan bir yüzeyde kızaran tost en iyisi. Hem ızgara da yapılır üzerinde, bence iyi bir model.
Bu tip ızgaralar zaten yıkanmaz. Yağ ve fırça ile temizlenir. Su ve deterjan sürülmez. Fırın temizleyici spreylerle arada püskürtebilirsiniz ama her kullanımdan sonra değil.

  • cereal killer  (05.10.12 19:25:37 ~ 19:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.