[]

tezkere ile ilgili

şimdi bu tezkere'de malum sınır vs. belirtilmemiş. peki bu tezkere türkiye'ye sadece gerekli gördüğünde müdahele edebilme hakkı mı veriyor? yoksa abilerimiz "afganistan'a asker lazım canım göndersene ordan bin tane" dediğinde de bu tezkere dahilinde asker gönderme yetisi de veriyor mu?




 
evet muharrem ince'nin "siz bu tezkereyle cihana savaş ilan edersiniz" demesi de o sebeptendir. ister afganistan'a gönderir, ister kore'ye, iran'a...


  • ahmetdursun  (04.10.12 22:10:18) 
bu, sınırötesi operasyon tezkeresi. ve aslında sınır belirtmese de suriyeyi falan kapsıyor. afganistan falan başka sınır ihlalleri manasına gelir. nato'nun askerinin bulunduğu yerler orası ve başka türlü izinler gerektirir. diyor ki "tsk ulusal güvenliği tehdit ettiğini düşündüğü kişi ya da kişilerin sınırlarımız dışına kaçtığında sınırlarımız dışında da takip etmeye devam etsin ve başka ülkenin sınırlarını ihlal edip diplomatik açıdan riskli bir şey yapsın mı yapmasın mı?" k. ırak için evet dendi ve türk ordusu zaman zaman pkk'lıları takip ederken sınırı da geçiyor hatta bazen uçakla oralara falan da gidiyor. bunu yenilemek gündeme geldi (süresi doldu) dediler ki "yeniliyoruz madem ırak gibi suriye sınırını da ihlal ederek diplomatik risk alma yetkisi verelim orduya. eğer sınırlarımızı geçtiniz lan derlerse tsk değil meclis kararı sorumlu olsun. dost düşman bilsin ki biz izin verdik buna" bu tezkere evet oyu aldı ve artık türkiye ama silahlı kuvvetler, ama gerilla örgütler ama başkası olsun suriye tarafında bulunan ve türkiye'yi tehdit ettiğine inanılan kişi ya da mekanların yanına kadar gidebilecek. bu tezkere türkiye cumhuriyeti ve bağlı olduğu uluslararası kurumlar nazarında hafif bir meşruiyet kazandırıyor ama genel olarak savaş izni vermiyor. türkiye, elini kolunu sallaya sallaya şam'a giremez. bunun için çok başka bir tezkere gerekli. önce natoya bm'ye danışmak gerekir. onlar yok der sonra onlara da rest çekip gelip mecliste "giriyoz mu hacı" demeyi gerektirir. evet kararı alınırsa bismillah, gazanız mübarek olsun denir ve savaşa girilir ki o zaten çok özel bir durum olur. başka ülkelerin katılımlarına, durumlarına göre seferberlik falan bile olabilir çünkü bu dünya savaşı demek olur. bu yüzden savaş falan çıkmaz. ama türkiye suriye sınırının suriye tarafında kimi görse öldürebilir, bundan dolayı da başı ağrımaz uluslararası anlamda. bu tezkere bu demek işte. esad askerlerinin karakolu varmış türkiye'ye 30 km mesafede, artık olmayacak. ya kaldıracaklar ya da vurulacak. olayı bu.


  • metafor yapim teknikleri  (04.10.12 22:10:47 ~ 22:11:48) 
tezkerede "...hudut, şumul, miktar ve zamanı hükümetçe takdir edilmek kaydıyla" diyor ve "TSK'nın yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirmesi..."

tabiki birkaç top atışının dışında suriye'ye filan giremez türkiye. oradaki rus üssüne de bir top mermisi bilmem ne düşse ve bunu da türkiye'nin yaptığı iddia edilse?

nato-abd ve bop işbirlikçilerinin gözü yemiyor. türk kamuoyu da ikna olmadıbir türlü. kürsüden atıp tutmalar olmadı, uçağımız düştü, birkaç top daha düştü ve sonunda birkaç vatandaşımız hayatını kaybedince "Avusturya-Macaristan imparatorluğu veliahtı saraybosna'da bir sırp tarafından öldürülünce..." ahan da bahane!

herkes (iran-rusya-abd-nato-çin...) birbirini yokluyor da biz ne halt etmeye bu emperyalist puştluklara taraf olduk...

büyük güçlerle ilşki, bir ayıyla yatağa girmeye benzer. sabaha nasıl uyanacağınızı bilemezsiniz diye bir söz vardı.
  • ahmetdursun  (05.10.12 00:32:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.