[]

kısa yoldan SEO

şu 30 ytl'ye falan süper seo yaparız diyen sitelerin yaptığı şey nedir? bunun kolay bir yolu var mı? diyelim ki "gebze özalit" yazıldığında istediğimiz web sitesi google'da üst sıralarda yazmasını istiyoruz. yapmamız gereken meta-tag'lara bunu yazmak ve google'a kaydetmek dışında nedir?




 
pagerank' ı yüksek olan sitelerden backlink almak... bunu da webmaster forumlarında yapanlar var onlardan 3 aylık paketler halinde link alırsanız bir dahaki güncellemede sağlam bir PR alabilirsiniz böylece üst sıraya çıkarsınız. örnek webmaster forumları:
forum.iyinet.com
www.r10.net
  • prodeq  (29.11.08 22:03:26) 
kaç tane siteden almak yeterli olur peki backlink'i ?


  • nihilanth  (29.11.08 22:11:27) 
pagerank hesapları var yaklaşık hesaplanmış ama bunun garantisi yok aslında yani mutlaka fazlasıyla faydası oluyor ama google devamlı sistemi değiştirebildiği için tam sayı söylemek ne derece doğru olur bilemiyorum. ama bir anda fazla link almak da sandbox a götürebilir yani google tarafından banlanabilirsiniz. belki haftada bir link yerinde olabilir. ben de seo uzmanı olmadığımdan kesin bilgi veremiyorum.


  • prodeq  (29.11.08 22:22:37) 
ne kadar backlink alarak ne kadar yükseleceğiniz "yükselmek" istediğiniz kelimeye bağlıdır.
atıyorum "ibibikler derneği" kelimesinde yükselmek için backlink almanıza bile gerek yoktur. 1 hafta 10 gün gibi bi sürede zaten ilk sayfalarda olursunuz. ama kimse ibibikler derneği diye bişey aratmayacağı için işinize yaramaz. soru şu yükselmek istediğiniz kelimenin rekabet oranı nedir? örnek bazı kelimelerde (oyun, haber, sağlık, emlak) rekabet çok fazladır bu yüzden daha çok para artı zaman harcarsınız. ama sana şu kadar söyliyim seçtiğin kelime de rekabet çoksa parantez içinde verdiğim kelimeler gibi güçlü kelimelerse 30 50 100 ytl e bu işin içinden çıkamazsın. genelde seo yapan kişilerle 1. sayfa yada 1. sayfa ilk 5 yada ilk 3 gibi anlaşılır. ücretin yarısını alırlar genelde. ve kelimenin rekabet derecesine göre minimum 6 hafta süre isterler. iş bittiğinde paranın geri kalanını alırlar. ancak şunuda unutmamak gerek rekabet olan kelimelerde googledaki yerinizi korumanız için sürekli çalışmanız gerekebilir. çünkü başka bir site gelip sizin sitenizi sollayabilir. doğru mudur? doğrudur. arz ediyorum.

  • crystalsoul  (30.11.08 01:52:07 ~ 01:54:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.