[]

Hazir corbalar ne kadar faydali?

Gurbet elde nezle oldum. Bunye de pek zayif. Bes mendil pakedi bitirdim iki gunde. Bu hazir corbalardan alsam, hani sicak suyla karistirilan. Bardakta icicem bi de. Faydali olur mu dersiniz?




 
panpa bardakta 5 dk. da hazır olanlardan değil de yarım saatte pişenlerden alma şansın var mı? o daha faydalı olur. yoksa da bardakta hazırlanandan al bari.


  • schizophrenia  (03.10.12 02:15:01) 
bir de içine mutlaka limon sık.


  • schizophrenia  (03.10.12 02:15:22) 
sıcak olduğu için içinizi ısıtır, sıcak bir şey içmeniz göğsünüze falan iyi gelir.
ama pek bir besleyiciliği olduğunu sanmıyorum.
bir kereden bir şey olmaz elbette, ama en çok katkı maddesi bulunan şeylerin başında gelir hazır çorbalar.
  • blatta hiberna  (03.10.12 02:15:25) 
şehriyeli tavık,
tarhana,
ezo gelin.

ve de bol bol bitki çayı.
  • 9kuyruklukedi  (03.10.12 02:16:27 ~ 02:16:51) 
öncelikle geçmiş olsun. sonralıkla çorbalar faydasız, imkanlar imkansız...


  • the last days of gravity  (03.10.12 02:31:44) 
msg nedeniyle hazır çorbalar içilmemeli, o kadar lezzetli gelme sebebi msg zaten. cipsler de malesef aynı şekilde.


  • orpheus  (03.10.12 02:57:00 ~ 02:57:32) 
bulabilirsen kaynamış suya bal ve limon ekle, ondan çok dah afaydalı olur.


  • april12th  (03.10.12 03:07:25) 
konudan bağımsız ama bir hafta önce aynı şekilde kilolarca mendil tükettim, ondan bilgi vereyim dedim. Benim soğuk algınlığıma doktor advil ve sudafed verdi, bir gecede burun akıntısı bitti. Bunlar ünlü markalar, yani bulunduğun ülkede olabilir. Değilse, birinin etken maddesi ibuprofen (200g) diğerinin de psödöefedrin (60 g). Belki eczaneden reçetesiz bulabilirsin, çok yaygın ilaçlardır bunlar.


  • whoosie  (03.10.12 08:09:34) 
en iyisişehriye çorbası yap sen.üstünede bol limon sıkkk tamamdırrr hemde kolayyy


  • duduulaş  (03.10.12 09:28:05) 
gurbet ellerde marketlerde, meyve suyu gibi sebze suyu da satılıyor. onlardan al, içine şehriye kat kaynat, istersen azcık da tavuk gögsü falan ekle. boool limon sık. iç. al sana hazır çorba.


  • halanne  (03.10.12 10:12:58) 
normal evde yaptigin, bakkal, manavdan aldigin sebzelerden yaptigin corba 100% saglikli desek hazir corba 50% sagliklidir.

su anda domates corbasi yapicam desen gitsen domates alsan ,hormonlu domates corban olur, icine katacagin en ufak sey, mesela süt, yogur, tuz, baharatta, kimyasallar olur, yine sagliksiz olur.

böyle abartiya kacmayin, "aayyyy hazir miaaa cok sagliksiaazzz" seklinde yorum yapanlara itibar etmeyin. her gün su iciyosunuz di mi damacanalardan, her gün cay iciyosunuz dimi, her gün hormonlu sebzeler yiyosunuz, icinde damla süt olmayan peynirler yiyosunuz, ne üdügü belirsiz etler yiyosunuz, deodorant sikiyo, makyaj yapiyosunuz di mi, hatta sigara, icki iciyosunuz di mi?

bunlari yapiyosaniz zaten yeterince zarar veriyosunuz vucuda corbanin faydasini düsünecek pozisyonda degilsiniz.

hele sigara icen adamlarin böyle sacma önerilerine aldirmayin bile...
  • serabetan  (03.10.12 12:57:39) 
İstanbuldayim ben bu arada, baska ulkede degil. Adana'da yasiyordum da iki hafta oncesine kadar, universite icin burdayim.


  • hjarteblod  (03.10.12 13:02:01 ~ 13:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.