[]

işi yokuşa sürmek

Selam hacı adayları,

Merak ettiğim bir şey var, acaba biz Türk insanları, bu gönül işlerini, aşk meşk, seks vs. yokuşa mı sürüyoruz? Normalde bu kadar komplike olmayan şeyleri komplike mi yapıyoruz? Birine bir şey sorduğunuzda, bir şeyler içelim, sevişelim vs. neden hiç bir zaman evet hayır cevabı yerine bakarız, belki, olabilir, bi ara gibi ucu açık cevaplar alıyoruz/veriyoruz.

Hayır demek bu kadar mı zor? Ya da aynı şekilde istiyorsanız (erkek kadın farketmeden) niye direk evet denmiyor da, iş uzuyor? Kafam basmıyor bunu, sabırlı değilim.

Yurtdışında yaşadım, yabancı kız arkadaşlarım oldu, friends with benefits durumlarım oldu fakat bizden başka işi zorlaştıranı görmedim.

Not olarak da ekleyeyim, salı akşamı tanıştığım birine, çarşamba akşamı internet üzerinden (telefonu vs yok) birşeyler içelim mi dedim, bilemiyorum gık mık diyor. Şimdi bu işi naza çekmek midir yoksa hayır demek midir arkadaş, neden bu kadar kararsızız ulan.

Hemen evet demeyeyim, biraz uğraştırayım kafasının amacı nedir?

Not, erkeğim, birileri çıkıp sen böyle bir sürü kişiyle konuşuyosundur diyecek. Evet hacı konuşuyorum, insanlara dan diye birşeyler içelim mi diye soruyorum. Zira boktan sanal platformlarda, yüzyüze görüşmek için 1.5 ay şuursuzca konuşabilen birisi değilim. Evlenme teklif etmiyorum, sevişelim demiyorum, en basiti, günde milyonlarca insanın yaptığı karşılıklı birşeyler içelim (kahve, çay, oralet, bira vs.) teklifinde bulunuyorum. Bu teklifin de gayet normal birşey olduğunu, karşımdaki insanın "evet, ya da hayır" demesi gerektiğini, bakarız, olabilir, belki gibi boktan cevaplar vermemesini istiyorum.

 
türk insanı olarak bizde bu kastıntı cidden mevcut. istisnalar mevcut, sayıları da aslında çok, ama toplum geneline baktığımızda bu kararsızlık, senin dediğin gibi yokuşa sürme mevcut, yüksek seviyede hatta.


  • madyb  (28.09.12 13:48:36) 
insanların kasıntı olmaları normal. biraz rahat davrandıklarında orospu damgası yiyorlar çünkü.


  • tabanzabonanza  (28.09.12 13:52:06) 
ince eleyip sık dokumak, şark kurnazlığı, kasıntılık, gelecek kaygısı ne ararsan var.

bir gece takılalım anlaşamazsak bay bay deriz YOK.

bir hatunla tanıstıgında elinde gelir durumunu bildiren ve mülklerini izah eden bir cetvelle dolaşman gerekiyor sanki !!
  • zirvelerin ozgurlugu  (28.09.12 13:52:48) 
kim damgalıyor tabanzabonanza ? Başkalarının görüşlerine bu kadar önem veriyorlarsa insanlar, o boktan ugg botlarını giymesinler ayaklarına, ya da gidip herkeste bir milyon tane kopyası olan gap tshirtlerini giymesin.

Genel konularda toplumun ne dediğini düşünen ya da ipleyen yok, ama iş ilişkiye geldi mi herkesin götü mü tutuşuyor aman orospu derler bana diye?

Mini etek giyenlere orospu diyenler yüzünden o zaman kimse mini etek giymesin? nasıl bir kafa bu?
  • bonjurkes  (28.09.12 13:56:32) 
direkt hayır ya da evet diyecek türk kızları da var emin ol.

diğer taraftan kızları da anlamak lazım. bi kişiyle dışarı çıktığı anda orospu damgası yapıştıran yakınları/çevresi olan bir kız nasıl evet diyebilir ki?

bu durumda temel suçlu biz erkeklerdir yine. şu saçma sapan zar işine bu kadar kafayı takmasak bence çok daha sevişgen bi ülke olurduk.
  • hosein  (28.09.12 14:00:14) 
yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. kız falan değilim. senin söylediklerine de katılıyorum. ben de yurt dışında yaşadım. ama maalesef türkiye'de durum bu dostum. yani bu kıyafet konusu değil. eğer bir erkeğin teklifini hemen kabul ederlerse, onların gözünde "hmm bak bu hatun yollu" durumuna düşmekten çekiniyorlar heralde.


  • tabanzabonanza  (28.09.12 14:01:02) 
karşındaki senden biraz saygı bekliyor. kendisini bir seks objesi olarak görmeni değil de, muhabbetini sevdiğin ama aynı zamanda arzuladığın biri olarak düşünülmek istiyor.
hayır yerine hık mık demesi de yine bununla bağlantılı.

  • neira  (28.09.12 14:25:18) 
ya konuyu kadın erkeğe niye çekiyorsunuz anlayamıyorum. bonjurkes de diyor ki erkek kadın farketmeden yapıyoruz bunu. konuda kalın da muhabbet devam etsin. bonjurkes'in ikinci mesajına da sonuna kadar katılıyorum bu arada. toplumu bu kadar ciddiye alıyorsa insanlar yapmamaları da gereken pek çok şey var, ama bilakis yapıyorlar.


  • madyb  (28.09.12 14:37:42) 
"Birşeyler içelim dedi beni yatağa atmak istiyor" ile "evet dedi kesin yatar benle" birbirini tamamlayan iki düşünce. İki taraf da tek suçlu değil ama olan bu. Sen de haklısın son derece doğal olan birşey neden bu kadar karışık hale geliyor ben de çözemedim. İnsanla birşeyler içeceksin, muhabbet edeceksin ki tanıyasın, kafalar uyuşuyor mu, cinsel çekim var mı anlayasın. Varsa ne güzeli yoksa hoşçakal. Ama sonuç olumsuz olduğunda oluşabilen çirkeflikler (iki taratan da gelir) insanları düz olmaktan kaçındırıyor. Maksat götü sağlama almak. Bence en azından.


  • peki madem  (28.09.12 14:38:47) 
nezaketten olamaz mı, "bilemiyorum ki" yi naza çekmek olarak algılamak da aynı derecede yokuşa sürmek değil mi sizce.
bilemiyorum mu dedi, peki tamam der geçersiniz, sizin teklifiniz ne kadar sıradansa onun yanıtının da o kadar sıradan olabileceğini düşünün bir de.

  • pinking of you  (28.09.12 15:19:18) 
pinking of you. "bilemiyorum ki" net bir cevap değil.

Birşeyler içmek ister misin? Ya da yatalım mı? Evet hayır sorularıdır. Eğer karşındakini görmek istiyorsan ya da ona karşı bir durumlar varsa "evet" dersin, eğer yok hacı işim olmaz dersen "hayır" dersin. Karşındakini nazikçe reddetmek diye birşey yoktur. Hayır demek nazikliktir.

Bilemiyorum ki demenin altından ise yüzlerce anlam çıkartabilirim, köşede tutmak istiyordur, sana karşı bir niyeti yoktur ama yine de işte konuşalım vakit geçsin olabilir. ya da dur bakalım hemen evet dersem beni zayıf görebilir gibi türlü fantastiklikler geliyor Türk insanının aklına
  • bonjurkes  (28.09.12 15:46:10) 
illa evlenmek mi gerek? herşeyin sonu evlilik mi olacak? ne bu evlilik merakı?


  • bonjurkes  (28.09.12 15:51:27) 
valla evet dedim dedim hep kolay gördüler sıkıldılar. hayır dedim ısrar ettiler sonrasında evet dedim yine bi bıkmalar falan. ben de şaşırdım. ikisinin arasını tutturucam diye 3.kolordu komutanı gibi planlar yapıyorum hep strateji düşünüyorum.


  • kullanicadi  (29.09.12 00:26:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.