[]

30-40 bin YTL Arası Dizel ve Otomatik Vites Araba

Daha önce burada arabalarla ilgili atılıp tutuldu hatta atım tuttum. Civic şöyle iyidir, böyle iyidir dedim. Ama sanırım artık bu canavarın yakıt tüketimine dayanamıyoruz. Ortalama 35bin YTL ediyor şu an satsak elimizdeki Civic'i. Bu fiyat civarlarında önerebileceğiniz dizel ve otomatik vitesli arabalar nelerdir.

Araç sıfır olacak, ikinci ele pek sıcak bakmıyoruz. Ayrıca Civic Hybrid de demeyin lütfen. zira kendisi 50bin YTL.

not: şu an citroen c4 en yakın isim gibi görünüyor.

 
o sınıfta en ekonomik ve başalığı motor c4te de bulunan psa'nın 1.6 hdi ıdır. doğal olarak pejo 308de de kullanılan bu motor esasında ford focusta da kullanılmaktadır da adı duratorq tdci şeklindedir. hatta psa bu motoru başka bir markaya daha vermişti kompakt sınıfta ama hatırlayamadım şimdi. dert yakıt ekonomisiyse bu motora sahip araçlardan biri alınabilir. bence en başarılısı focustur ancak, yeni fiyatlandırma anlayışı dizelin sahip olduğu işletme maliyeti avantajını eritmekte bunu bilip de satın almak daha mantıklı. oldukça taze bir haber vardı radikalde.

www.radikal.com.tr
  • agk  (25.11.08 01:22:39) 
@agk
bu tip yazılar/haberler çıkmaya başladı ve özel bi amacı olduğunu düşünüyorum.
3 yıldır dizel araç kullanan bir olarak dizelin bakım masrafları doğru kullanıldığı sürece çok değil. hatta yetkili servislerde benzinlilerle hemen hemen aynı rakamları ödedim. performansları benzinlileri sollayacak kapasitelere geldi. ve yine az yakıyor. hepsinin yanında da verimli bir motor olduğundan çevreci de sayılabilir.

dizelden vazgeçmeyelim.

benim tavsiyem corolla d4d olur o segmentte. fransız arabalarının kronik sorunları oluyor. focus'un son modeli de çok tutmadı ama sebebini bilmiyorum. toyota için kötü diyen özellikle corolla için diyen duymadım.
  • hayo  (25.11.08 01:49:52) 
Yeni nesil corsalar da görülmeye değerdir.


  • fedaialkolik  (25.11.08 01:56:17) 
kia cerato'nun yeni modeli belki degerlendirmeye deger sevgili pidedostum.. dizeli var lakin otomatik viteslisi var midir yok mudur emin degilim. arastirmak lazim.


  • paradoxical  (25.11.08 06:53:57) 
otomatik vites, dizel c4 kullanmış ve hatta uzun yola gitmiş bir insan olarak şunları yazmak istedim.

+ az yakıyor, çok kaçıyor
+ ön panel pek çok insan tarafından şık bulunuyor, en azından farklı olduğu kesin
+ performansı iyi
+ yol sesi az
+ fiyat aralığı sizin istediğiniz gibi
+ çok tutulan bir araba olduğundan servisi vs yaygın
+ uzun yolda yormuyor

- ben ön paneli sevmedim, göstergeler dağınık geldi ama tercih meselesi
- ön koltuğa 1.95 boyunda bir adam oturunca arkada bacak mesafesi çok kısalıyor.
  • kahvegibi  (25.11.08 08:28:05) 
otomatik dizel alacaksanız opel e bakabilirsiniz. astra hb 1.3 dizel modellerde easytronic opsiyonu var. 3 bin ytl falan koyuyor arabanın fiyatının üstüne..

fakat honda civic ten sonra bilemiyorum yani.. sıralı lpg taktırın civic e, azalır yakıt tüketimi.. satmayın yazık.
  • metox  (25.11.08 11:28:08) 
volvo c30 dizel'e bakilmasini oneririm. ikinci el dusunuyosaniz- ki dusunmuyosunuz- 40bin ytl gibi bi fiyati olmasi lazim. fazlasi zaten verilmez. sifirlari normal sartlar altinda o fiyat araliginda, fakat euro yukseldigi icin 5bin ytl kadar yukseldi fiyati.


  • polifonik osuruk  (25.11.08 11:57:02) 
@agk: abim c4 kullanıyor ve bizim arabanın yakıt tüketimiyle arasında dağlar kadar fark var. bakımı da gayet standart.

@agk: focus oldum olası sevmem. corolla da sürekli makyaja gittiğinden pek düşünmüyorum sanırım.

@fedaikolik: corsalara oldum olası gıcık olurum. çarpışan oto gibi araba.
@pidekardeşi: kia mia ters bize ya :)
@kahvegibi: sanırım beni c4'e ikna ettin iyice :)
@metox: evet yeni sedan astralar da aslında çok hoşuma gitti. test etmek gerekir kendilerini. satma mevzusuna gelince, çok feci yakıyor şehir içinde be. bir de o şehir içi istanbul şehrinin içiyse feci. lpg taktırdıktan sonra da ben ne anladım civic'ten.
@polifonik osuruk: c30 çok çirkin de s40lar süper. ama pahalı o gavurlar da. bu arada euro'yu 1.75'e sabitlemişler.
  • teritori  (25.11.08 12:37:41) 
s40'i tavsiye etmiyorum, zira dizel olmayan 2.0 motorlu birtanesine sahibim. cok fazla enzin yakiyo. bunda kasasinin agir olmasinin da payi cok buyuk. kaldi ki zaten c30'u onerdikten sonra farkettim ki yedek parca ve servis masraflari cok yuksek oldugu icin gerek yok ne kadar ucuza bulunsa da. verimli dizeller sanirsam opel corsa ve astra serisi olarak nitelendirilebilir. citroenler de cok guzeldir fakat nedense gozumde hep bayan arabasi olarak kalmistir.


  • polifonik osuruk  (28.11.08 12:02:06) 
bugün c4 kullandım. vites geçişleri çok sert geldi. bayağı titretiyo yavruyu alttan :)


  • teritori  (30.11.08 21:52:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.