[]

Almanya'da Master Vize Başvurusu Hk.

Merhaba arkadaşlar. Daha önce size burada örnek motivasyon/niyet mektubu paylaşmıştım yorum almak için. sonuç: kabul edildim! tüm yorumlarınıza/tavsiyelerinize teşekkür ediyorum öncelikle :)

şimdi gelelim vize sürecine. Aslında Almanya'da şu an master yapan/yapmış olan arkadaşlar bir adım öne çıksa da ben ona tüm sorularımı sorsam daha iyi olacak. Yine de soruları buraya yazayım:

- Vize başvuru formunda kalmak istediğiniz süre (von ...bist..) o süreyi biz neye göre dolduruyoruz? okulun bu yılki başlangıç bitiş tarihine göre mi? Yoksa yüksek lisans 2 yıl olduğu için mesela ekim 2012den haziran 2014e kadar diye mi yazacaz? Bir de başvuru sırasında oradan yıl sonunda ayrılacağımı gösteren dönüş biletini alıp onu da göstermem gerekir mi?

- Bir de sigorta poliçesi var. onun süresi de ilk gidişimizde toplam kalmak istediğimiz süreyi kapsayacak şekilde mi yoksa oraya gidip öğrenci olduktan sonra alınan almanya sigortasına kadar geçen 1-2 aylık zamanı mı kapsayacak?

- bir de bloke banka hesabı/taahhütname var. taahhütnameden kasıt orada yaşayan bir akrabanın yazılı dilekçesi ve maaş bordro ekleri gibi ek şeyler mi? Vizede red sıkıntısı çıkmaması için taahhütname mi yoksa hesap işini mi halledeyim?

- Okuduğum bölümde tüm dersler ingilizce olacak ama benden yine TestDaf isterler ? Bu sınavı geçmek için üniversitem kurs veriyor. Bölüme kayıdım gerçekleşmezse benim bu sınav için Almanca dersleri almamı sağlarlar mı?

yorumlarınızı/bilgilerinizi bekliyorum. yardımcı olursanız oradan geri gelirken çam sakız çoban armağanı bir güzellik yaparım elimden geldiğince :)

 
sigorta aylık yapılıyor galiba.türkiyede ki bazı bankalarda,akbank gibi,yapabiliyorsunuz.aylık 60 lira gibi birşey oldugunu duymuştum.


  • ehli suhan  (21.09.12 18:07:04 ~ 18:07:44) 
diğer sorular hakkında bilgisi olan? mümkün olduğunca hızlı bitirmem gerekiyor :/


  • schizophrenia  (21.09.12 19:14:39) 
-evet. zaten sana en basta kisa sureli bi vize verilecek, bi etkisi olmaz ne yazdiginin ama sen egitim sureni yaz
-seyahat sigortasi yaptir, 15 gunluk falan olsun, okula kayit sartlarindan biri almanya'da sigortan olmasi olacak, 70 euro falan bayilacaksin her ay
-ben taahutname ile yapmistim, ama hesap isi daha garanti, taahutnamenin kabul gormedigi oluyor
-kabul gelmisse daha bi sey istemez, kayit olursun, olmama ihtimalin yok
  • c non  (25.09.12 23:03:10 ~ 23:13:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.