[]

2.El Arac Alim Sureci

Selamlar,
2.el arac alim surecinin adim adim, ortalama masrafi ile anlatabilecek bir babayigit ariyorum. Ornegin biz karsi taraf ile anlastik, 10000 liraya aliyorum senin arabani dedim. Sonra? noter,kasko,trafik etc...

tesekkurler,

 
noterde satis masrafi saticiya ait olur. ondan sonrasi size ait.

kalan islemlerle kendiniz hic ugrasmayin bence.
noter satis belgesiyle bir takipciye gidip tüm isi onun halletmesi daha iyi bana göre.

200-250 ytl takipci + plaka + ruhsat degisimi tutuyordu en son.
100-150 ytl trafik sigortasi.
ihtiyaca göre kasko (1000-1500 ytl arasi)
  • trimpot  (24.11.08 13:26:31) 
noter alim/satim masrafi aliciya aittir.


  • fdegir  (24.11.08 13:46:49) 
Ben geçen sene araci alirken notere öyle bir para vermedim ama.
Benim sansima demek ki.

  • trimpot  (24.11.08 13:57:52) 
arac alirken noter vsodemeyi ben yapmistim diye hatirliyorum.

bu arada, ikinci el ev olsun, araba olsun bu masraflar/vergiler vs hep aliciya aittir benim bildigim kadariyla. bu isin raconu budur. (ya da ben fazla enayiymisim, hep bana odetmisler.) nasil gittigidiyor'da genelde kargo'yu alici oder, bunda da oyle galiba sanirim.
  • fdegir  (24.11.08 14:06:49 ~ 14:07:35) 
alım-satım masraflarını, aracı alan öder.
bence bir muameleci ile anlaşın. hiç başınız ağrımasın. noterden vekalet vereceksiniz muameleciye, ondan sonrasına karışmayacaksınız.
geçen sene muameleci tüm işlemleri 500 ytl civarında yapmıştı. trafik sigortası da dahil. bu sene biraz daha artmış olabilir.
  • erzi  (24.11.08 15:04:27) 
noter masrafini alici oder diye kesin bi sey yok ki arkadaslar. saticiyla anlasilir, aracin fiyati uzerinden pazarlik yapilacagina satici olarak alim-satim'i sen ode dersin, olur biter.

once notere gidilecek. turkiye'de alinan satilan her arabanin icinde bulundugu bi katalogdan sizin arabanin alim-satimi hesaplanacak. fiyat veremiyorum, degisken. birisi tarafindan odenecek iste bu.

neyse sonra siz bu uzerinde "su su tarihten itibaren aracimin butun vergisi zarti zurtu murat mc'ye aittir" minvalinden kagitla emniyete gideceksiniz. emniyetin etrafinda gezen cigirtkanlardan trafik sigortasi yaptirmayi unutmayacaksiniz. onu da yaptirdiktan sonra danismadan veya ilgili giseden bos ruhsat ve eski ruhsatin bilgilerini aktaracaginiz bos bi matbu form alacaksiniz. bunu 10 lira karsiligi orada doldurtacaksiniz. bununla beraber "arac devir" gisesine gidip, varsa guzel bayan bi polise bunlari teslim edeceksiniz. burda sizden bilmemne harci adi altinda bi para alinip, bi kagit verilecek, bugun git yarin gel, ruhsatini al denecek. bitti, hayirlisi olsun.

unutmadan, bunlari noter kagidinin tarihi uzerinden 1 ay gecmeden yapacaksiniz. yapmazsaniz da 89 lira ceza odemeye usenmeyeceksiniz, usenmeyeceksiniz ki; o arada aylardan ocak olup, motorlu tasitlar verginizin gunu gelmeyecek, o guzel bayan polis sizi siradan cikartamayacak. (basima geldi, ordan biliyorum :)
  • osuruklu  (24.11.08 21:03:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.