[]

alkolun bünyeye olan etkisi

nedir sevgili dostlar?

niçin alkol alınca hareketlerimiz değişiyor, bilincimiz değişiyor? hangi hormonlara ya da salgı bezlerine etki ediyor alkol? şarap kafası, votka kafası, bira kafası gibi deyimler var ayrı ayrı. sonuçta alkol hep aynı değil midir?

"sarhoş olmak" deyimini tanımlasanız ne yazardınız? "alkol tüm kötülüklerin anasıdır" mı cidden? şuana dek sarhoş olup da pişman olduğum hiç olmadı benim. ya ben sarhoş olmak nedir bilmiyorum, ya da başkaları bu işin bokunu çıkarıyor. nedir düşünceleriniz?

 
sarhoşluk gerçekten bilmem mesela dün 70lik smirnoff içtim 2saatte felan ,biraz başım döndü o kadar . buzlukta iyice soğusun su bardağına doldur vodkayı sek tık tık iç süper oluyor.4-5 şişe yi 2kişi içerseniz artık alkolün kana karıştığını hissedersiniz. :D


  • tansu  (18.09.12 23:47:57) 
öncelikle, alkolden dolayı fiziksel&psikolojik zarar görmüş ve 1 sene önce alkolü bırakmış biri olarak, kimseye alkol kullanmasını tavsiye etmiyorum. aşağıdaki yazacaklarım da hayal ürünüdür zaten, kurgudur.

şarap ağır ağır etki eder bünyeye, kusunca fena eder harap eder.

bira, hareketli ortamların içeceğidir 3-4 tane içip konserlerde sapıtırsın; ama çok işetir. ya da gece yatmadan önce 2 tane çakıp gevşersin, uyursun.

votka, dondurma ile karıştırılıp (algida'nın 1 litreliği falan var ya) eritilmek suretiyle bir tatlı olarak bünyeye girer ve nispeten hızla yayılmaya başlar, şarap ve biraya nazaran bu sek içilmemelidir.

viski... alkolü bırakmadan önceki günlere özlem duymamı sağlayan tek içki.
  • sizofren hayaller  (18.09.12 23:59:55) 
cesaret geliyor adama. ayrıca duygusallaşabiliyor falan.


  • historien  (19.09.12 00:21:02 ~ 00:21:19) 
her alkolün veya diğer maddelerin farklı kafaları oluyor gerçekten de bazen 3 bira kafa yapmazken başka bir gün 2 bira kafayı güzelleştirebiliyor. nacizane tavsiyem kusabiliyorsan kus çok rahatlatıyor.

eğer günah diye bakmıyorsan kesinlikle alkol almak iyidir. nasıl yurt dışına çıkıp veya başka sosyal aktivitelerde bulunup kendini geliştiriyorsan alkol de öyle yaşanması gereken farklı bir tecrübe. bokunu çıkartmaya gerek yok, alkolden en çok ne kadar zevk alıyorsan o kadar tüketmek lazım.
  • dogushowbiz  (19.09.12 00:25:34) 
hacı beyincik soğanına etki ediyordu yamulmuyorsam,o yüzden işte dengede duramıyosun vs. ama hormon konularını bilemeyeceğim


  • GibsonRules  (19.09.12 00:26:00) 
merkezi sinir sistemini deprese edebilir(latincenin köpeği olduk) bunu da gaba reseptörleriyle etkileşimi sayesinde yapabiliyor diye tahmin ediliyormuş.

ondan sonra arka hipofizden vazopressin salınımı inhibe edebiliyormuş bu da çok idrar yapılmasına neden olur dehidrasyona neden olabilirmiş. oksitosin salınımı inhibe edip doğum sürecini etkileyebilirmiş. kortikotropin serbestlestirici hormon salgılanmasında artışa neden olup sempatik sinir uçlarında deşarjı attırıyormuş. daha çok vardır da ilk etapta bunlardan bahsetmiş rx.

alkol oranları ve beraber alındıkları mayalı içkiyle ya da şekerle kana karışma hızı değişkenlik gösteriyor olabilir. alkol alımı birden insanı elden ayaktan düşürmüyor bildiğiniz gibi önce bir kendine güvenme, konuşkanlıkta artma oluyor alınan miktar azken. o ara kişinin karakterine bağlı olarak değişik olaylar gelişebiliyor tabi.

bana göre dikkat dağılıp kontrolde azalma başlayınca alımı durdurmayı başaran insanlar en güzel sarhoş grubudur. gülüp eğlenilen, hani kafam iyiydi diye tabir edilen durum.. hoş herkese göre öyledir. geçen gün arkadaşlarla bi içmişiz kusmuk içinde uyandık, çok eğlendik diyen yoktur herhalde.
  • merena  (19.09.12 00:34:46 ~ 00:37:14) 
@ sizofren hayaller, peki tekila'yı nasıl bilirsiniz?


  • ahmetdursun  (19.09.12 02:12:55) 
böyle bir şey de var isterseniz :

learn.genetics.utah.edu
  • turk kelekom  (19.09.12 05:52:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.