[]

Yeni araçlardaki fren sorunsalı

Geçenlerde bir yakınımın 2011 model Astrasını kullandım ve fren hassasiyetinden nefret ettim. Dokunuır dokunmaz zorrt öne fırlatıyor adamı. Yani çok ama çok hassas ve ben bunu hiç sevmedim. Sert fren yapmamak için ayak ön tarafı ile milim milim ilerlemek ve bu yüzden optimal fren mesafesini kaçırmak ayrı stress yaptı, ani fren ihtiyaçlarında o ayarlamayı yapacak süre olmaması yüzünden sert fren ayrı rahatsız etti. Herhalde deim böyle bir araç alırsam ilk yapacağım iş fren mesafesini ayartlatmak olurdu.

Sizlerin düşüncesi ne?


 
zamanla alisirsin. aslinda hic de zort diye one firlamiyor. hafifce basarak yavasliyorsun iste.


  • roadrunnerr  (18.09.12 15:02:27) 
sen şimdi böyle teknik meknik tabirlerle girmişsin ama özet geçiyim sen Fren yapmayı bilmiyorsun.
Fren dediğin hassas olur. Dokunur dokunmaz tepki verir. Adı üzerinde Fren bu gaz ile karıştırmayalım.
Ayrıca kim bilir nasıl bir ayakkabı ile kullandın aracı? Üstelik muhtemelen ilk defa kullandın. Meeh boşversene hiç frene laf atma yarın öbürgün o hassasiyete şükrettiğinde anlarsın adamlar iyimi yapmış kötümü.
  • skywalkeremre  (18.09.12 15:08:08) 
Araba kullanıldıkça frenleme daha uysal oluyor, ama bu normaldir. Balata eskimesi, hidrolik vs. Yeni araçlarda frenleme ilk başta serttir evet.


  • dokuzeylul  (18.09.12 15:08:28) 
zaman icinde alisiliyor... yillarca 77 model bir arac kulladiktan sonra 2-3 yasinda yepyeni bir arac kullandigimda bana da degisik dahasi alisilmadik gelmisti dogal olarak.. zaman icinde onun hassasiyetine alisip dozunda ve net fren yapabiliyorsunuz.. alismak hic uzun sürmüyor..


  • pollyx  (18.09.12 15:11:08) 
@skywalkeremre

Muhteşem şekilde araba kullanamayan ve fren nedir pek bilmeyen tek türk erkeği olarak şunu belirteyimki benim kendi aracımda bu sorun yok. Bu kadar milimetrik olmasını sevmediğimi belirttim kısaca.

Senin gibi muhteşem araba kullanan, frenin kitabını yazmış muhteremlerin fikirlerini sordum sadece
  • beholderrulez  (18.09.12 15:13:01) 
abi o genelde markadan markaya ve şanzıman tipine göre değişiyor.
99 sonrası renault'larda da çok serttir fren tepkileri. o dönemlerdeki ford'larda da tam tersi yumuşaktır, durmayacak hissine kapılır insan. vw ve toyota iyidir mesela.
yakındığınız konu pedalın gerginliği doğru anladıysam, ama fren mesafesine etkileri olumsuz olabileceğinden ben ayarlanacağını düşünmüyorum, veya ayarlanmasına izin vereceklerini sanmıyorum. biliyorsunuz bir çok yardımcı sistem çalışıyor frenler üzerinde. onları da ayarlamak gerekebilir, ve bu da zahmetli bir iştir, yapılabilecek olsa bile "garanti dışı kalır" deyip geçiştirirler.

bu arada ben teknik tabir göremedim soruda.
  • gkhncnzdgn  (18.09.12 15:29:47) 
daha önceden eski bir tip araç kullanıyorsan muhtemelen aracın frenine kökleyerek basıyorsun. halbu siki yeni nesil araçlarda abs var normal basarsanız durur zaten. çok sert basarsanızda alttan takır tukur sesler geldiğini göreceksiniz ki adına da derler abs.


  • ground  (18.09.12 15:35:54) 
sizinkine buldu da bunuyo denir. ne güzel işte zart diye duruyor araç. geçenlerde son model symbol kullandım, şantiyeden çıkana kadar zorlandım, fren inanılmaz hızlı şekilde cevap veriyordu. ama bikaç dur-kalktan sonra alıştım. siz de alışırsınız eminim.

sakın ha ayarlatmaya kalkmayın, iki gün sonra gazetenin 3. sayfasında sizi okumayalım.
  • hosein  (18.09.12 15:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.