[]

internet kablosu..

Öncelikle durumu basitçe anlatayım.

Elimde iki tane bilgisayar var. Birisi masaüstü birisi laptop. Bazen ikisiyle birlikte internete girmek istiyorum.Ama interneti komşularla paylaştığımızdan ne modemde yeni bir kablo takacak bir yer var ne de ben iki katı para ödemek istiyorum

soru-1

Modem üst komşumda dolayısıyla benim modemle hiç ilgim yok. Sadece bana gelen bir tek internet kablosu var. Bana öyle bir alet lazım ki bu tek internet kablosundan bana iki çıkışlı internet versin istiyorum. Böyle bir alet var mı? Varsa nasıl bişeydir? Pahalımıdır ucuz mudur?

soru-2

eğer ki birinci soruya cevabınız 'evet var' ise internet performansında nasıl bir değişim olur. ben bu aleti kullanarak iki bilgisayarla internete girersem yavaşlama mutlaka olacaktır. Sorum tam olarak şudur ki ben bu aleti kullanarak sanki modeme iki ayrı kablo takmışım gibi mi çalışır yoksa tek tablodan gelen internetten mi paylaşılır?

 
1 evet
2 cihazın hub, switch ne dersen işte. 4 lüleri var en ucuzundan 20-30 lira mı neydi en son.
2. nin alt sorusu elbette modeme iki kablo takmış gibi olursun. eğer komşun modemden özel bir ayar yapmadıysa (mac adres filtresi, ya da şu portlu kullanıcı bu kadar mbit hıza erişebilsin gibi) ki zannetmiyorum. gelen hızı sömürürsün. komşunda bir bilgisayar olduğunu varsayıyorum sende de bir tane var ve bağlantınız 3 mbit, aynı anda yoğun olarak kullanmaktasınız. 1,5 - 1,5 paylaşırsınız ancak sen iki tane kullanırsan switch cihazı ile olay 1 komşu, 1 senin masaüstü, 1 mbit de senin laptop. karlı çıkarsın açıkçası ama bağlantıyı o kullanmazsa bu sefer 3 lük bağlantı senin 2 bilgisayar arasında 1,5 - 1,5 paylaşılır.

not: değerler, ortalama olsun diye böyle sallanmıştır. hata varsa uzman bir arkadaş elbette düzeltecektir.
  • phonex  (22.11.08 11:31:50) 
hub'lar var.10-15 ytl'ye edinebilirsin. 1'e 5 çıkış falan veriyorlar genelde en küçükleri bile. internet hızıda başka bir etken yok ise modemden toplam 5 kablo çıkıyor ise bu şekilde 6 çıkıyormuş gibi olur. yani sana gelen internetin yarısını almazsın toplamdan pay alırsın.


  • insantaklidiyapanmaymun  (22.11.08 11:32:55) 
soru-1: size 6 ya da 8 portlu bir switch lazim. o da fazla bir mebla degil. yaklasik 15-20 ytl civarinda.

soru-2: bu durumda genel modemin baglantisini paylasirsiniz.
  • trimpot  (22.11.08 11:33:58) 
peki ikili olanı var mıdır? Daha fazla bilgisayarım olmayacak ve interneti evden başkasına habersiz vermeyi düşünmediğim için sadece 2 li yeter bana.


  • ocanal  (22.11.08 11:37:56) 
ikili yok minimum dörtlü var zaten olsa da arada fiyat farkı olmaz ki sana en az iki li değil üçlü lazım çünkü komşudan gelen kabloyu da hub a takman lazım. diğerini de kullanmazsın zaten.


  • phonex  (22.11.08 11:45:39) 
Aynı sistem bizim evde var. Alt komşudan kabloyla aldığımız bağlantıyı switch vasıtasıyla ev arkadaşım ve bana pay ediyoruz. Üstelik alt komşuda bulunan modemin başka çıkışı olmadığı için oraya da bir switch taktık. Sonuç olarak; bir sorun yok, bağlantıyı da sömürüyoruz. Fazla ethernet port'u da göz çıkarmaz, laptop'ını kapan gelir, multiplayer oyun atarsınız falan. Güzel şeyler bunlar.

Burada da işine yarayabilecek ürünler mevcut: www.hepsiburada.com
  • shangrilla  (22.11.08 12:14:20 ~ 23.11.08 03:50:36) 
ben 1 giriş 2 çıkış olarak sanıyordum. Anladığım kadarıyla giriş çıkış fark etmediğinden en az 3 lü lazım. Verdiğiniz bu bilgiler için teşekkürler.


  • ocanal  (22.11.08 12:18:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.