[]

tek gözü kapanan kedi

1.5 aylık bir kedimiz var. düne kadar bir şeyi yoktu ama bu sabah sol gözünü hafif hafif kısmaya başladı. bu saatlerde de iyice açamaz oldu. orası kaşınıyor galiba, sürekli patisini yalayıp gözüne sürüyor. hafif çapaklı gibi de. gözünü patisiyle temizledikten sonra açabiliyor ama muhtemelen tekrar kapanacak.

yani nedir bu? bir hastalık mı, yoksa geçici bir şey mi? görselde yükleyebilirim isterseniz.


 
gözü mikrop kapmış olabilir, veterinere götürseniz? daha da çok minikmiş. ya da en azından arayıp sorun belki damla filan önerebilir.


  • clementine the tangerine  (13.09.12 14:44:29) 
Ya ne kadar doğru ne kadar yalnış bilmiyorum ama ben kedime insanlar için verilen antibiyotikli göz damlasından damlatmıştım (aciliyetten), baya işe yaramıştı ...


  • yqzkrttpli  (13.09.12 14:54:22) 
üşütmüş olabilir, bir veterinere göstermeniz en iyisi olur. bizimkinin hayatını kurtarmıştık böyle.


  • alyans  (13.09.12 15:07:19) 
ozellikle sokaktan gelen kedilerde hep gorulen durum; yavrucagizin gozunde enfeksiyon olusmus. veterinere gotururseniz damla-pomad tedavisi verir, birkac gunde de duzelir. verdigi damlayi-kremi saklayin; kolayca tekrarlayan bir enfeksiyon bu gozdekiler.


  • freefroglet  (13.09.12 15:24:09) 
Çay demleyin, ılıdıktan sonra pamuk veya peçete yardımıyla, çayla (tercihen leke yapmaması için yeşil çayla) hafifçe silin gözünü. Bu ilk yardım mahiyetinde bir müdahale.

Eczane varsa Gentagut göz ve kulak damlası var. Onu alın, insanlar için damla, reçetesiz satılıyor. Günde 4-5 defa eşit aralıklarla damlatın. Birkaç gün sonra hiçbir şeyi kalmayacaktır. Bizim ufaklığın da gözü kapanacak hale gelmişti, bu şekilde çözdük, en ufak sorunu kalmadı. Yavru kedilerde bahar dönemlerinde sıkça görülen bir durum bu.
  • ahmetcan44  (13.09.12 15:40:22) 
Kaczynski arkadaşın da söylediği üzere,

1) şayet bakteriyel bi enfeksiyonsa; ki yavru kedilerde yaygındır; günde iki kez ikişer damla Gentagut göz damlası (her eczanede bulunur, 2-3 liradır. insanlarda da, güvercinlerde de kedilerde de kullandığım yararlı bi damla. insanlarda 4 saatte bir, kedilerde 12 saatte bir kullanılıyor) kullanmanız lazım.

www.1ilac.com

damlayı kullanırken kafayı sabit tutun, kedi hareket ederse damla gözüne değip incitir. damlatıp hafif masaj/göz pakalarını kapalı tutup yumuşakça sıvazlama ile damlanın emilmesini sağlayın. 3 gün aralıksız günde 2 kez ikişer damla, unutmayın.

2) olur da kediniz iyileşmezse tedavi sonrasında, bu kez yavru kedilerde sıkça görülen Herpetik Viral Enfeksiyon için, yine Gentagut ayarında bi göz damlası olan Onadron damla kullanın.

www.1ilac.com

kullanım dozajı ve şekli aynıdır. benim erkek kedimde aynısı oluyodu. uykudan uyandığında sağ gözü çapaktan dolayı herhalde kapalı kalıyordu. Gentagut işe yaramadı bende, Onadron etkili oldu. siz ama yine de Gentaguttan başlayın.

muhtemelen bunlar çözüm olacaktır. ama bi sakatlık olursa veterinere danışmakta fayda var.

kaynak: kişisel deneyim. veteriner değilim, ama çok kedim oldu, hala da çok kedim var.
  • davsan  (15.09.12 08:43:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.