[]

Mühendislikte Bir Adım Öne Çıkmak:(

gece gece düşündüm yine. yav ben şimdi makinadan mezun olsam, 180 tane adam var makinada. bi iş başvurusuna gitsem atıyorum aselsana, niye beni alsın ki adam ya da neden digerini alsın ki? aramızda bir farg galmalı o fargınlan da çok iyi olmalı yani kısaca. ne yapayım a dostlar? solid mi ögreneyim ögreneyim hadi desem nasıl ögreneyim videolarla olur mu bu iş?

bi yol yordam gösterin bea odtünün bi halt yapacagı yok bize ögrete ögrete sacma sapan cizim programı ögretiyor.

stajlar deseniz torpil işi kim bilir nerde yapcam. proje yap falan deseniz olm ne projesi derim havadan fikir mi iniyo insanlara?

en son arkadaşın garajında motosiklet yapmaya karar verdim. garaj kısmı önemli.

 
ekstra dil, yurtdışı deneyimi (erasmus olur, exchange olur, interrail bile olur, farklı kültürleri tanıma açısından) ve sağlam bi network.


  • sagopa kajmer mahlas kafkef  (11.09.12 03:30:37) 
solidi bilmeyen kalmadı makinacı kardeş. çizim programı kasmak çok mainstream artık. ingilizce şart, yurtdışı deneyimi de vizyonunu genişletir. ama her şeyden önemlisi torpil araştır. bulduğuna yabış tabir yerindeyse. ama odtülü olman büyük avantaj. çünkü hiç bi sik bilmeyen odtülü 2 yıl tecrübeli mühendise denk güzel ülkemde (: öyle de bi sistem var burada asdghkjl.


  • japon askeri  (11.09.12 08:39:40 ~ 08:40:56) 
Kardeşim İTÜ mezunu. Ben Uludağ. Onun işine yarayan noktalar sırasıyla:

1 Sosyal Kulüplerde aktif olarak çevre edinmek, sosyal yetenek kazanımları
2 Okurken çalışarak hem deneyim kazanmak hem de CV
3 Stajları iyi firmalarda yapmak
4 Yurt dışı deneyimi kazanmak

ODTÜ'lü olarak bu maddelerle en iyi yerlerde olursun.
  • arandur  (11.09.12 08:51:29) 
endüstrici olarak tavsiyelerim

sertifika geyiklerine gelme, hepsi para tuzagi ögrencilikte.

kluplerle cevre yap iyi is teklifleri alicaksin

stajlarini cok iyi yerlerde yap, p&g, bcg gibi.

yapabiliyorsan yurt disinda staj yap, bmw, daimler, thyssen, toyota etc.

stajlari torpilsiz adam akilli olursan bulabiliyosun, ben buldum öyle.

kesinlikle ama kesinlikle sosyal ol, bence en büyük arti bu, zaten cevrendekilerle sekilleniceksin, kafandaki adamlari bulcaksin.

bence en büyük artin yazilim ögrenmek olur, yazilim ögrenmeye calis, ufkunu acar.

start up gruplarina takil. vizyon sahibi olursun.
  • serabetan  (11.09.12 10:22:04) 
aselsan falan gibi diyorsan okuldan sağlam bi hocanın/ların yakınlarında dolaşman, fikir alışverişinde bulunman, yaptığın işe hakim olman en önemlisi. orada torpil olmaz.
aselsan olmasa da olur diyorsan, şimdiden ailende akrabalarında komşunda kim varsa araştır, onlar da araştırsınlar, sektör önemli değil. kim ne iş yapıyor öğren. gerekirse okula gitme onların yanına git. ne iş yapmak istediğini,seçeneklerini şartlarını öğren. sürekli o abilerle iletişimde ol. stajını ayarlasınlar. bayramda mesaj falan at onlara. çay içmeye git. okul bitene kadar bekleme. 3. sınıfın sonunda parttime başla inceden.

kısacası okul bitene kadar çalışmak istediğin sektörü bul ve tecrübe edin. senin elinden tutanları unutma, utandırma. çok nadir bulunuyor öyle insanlar.
gerisini 2 ayda halledersin.
  • umut  (11.09.12 10:29:48) 
ayrica aselsan cok zorluk cikarmadan hatta gayet kolay aliyor diye biliyorum, odtü bilkentlileri.


  • serabetan  (11.09.12 11:06:43) 
aselsanda torpilin krali var pasa bulmaya bak, ama topilsiz de alirlar isleri kim yapacak sonra


  • iplikci  (11.09.12 11:46:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.