[]

sakız reçelini nasıl kullansak?

geçen hafta alaçatı'dan sakız reçeli aldım ilk kez. ama nasıl değerlendirebilirim bilmiyorum. internette şöyle bi baktım kek, kurabiye ve muhallebiye katanlar varmış. kekte denemeyi düşünüyorum ama bi soriyim dedim, daha marjinal fikirleri olan var mı?




 
reçelden bir çay kaşığı dolusu alınır soğuk su dolu bardağın içine reçelli kaşık daldırılır ve kahvenin yanında servis edilir,geleneksel kullanım şekli budur


  • girl that you fear  (10.09.12 20:01:04) 
marjinal değil ama, un kurabiyesini sakızlı yap, çok güzel oluyo.
ve tabi ki sakızlı muhallebi...

  • anonimyususer  (10.09.12 20:05:09) 
muhallebi olsun, sütlaç olsun her şeyde çok iyi gider. bolsa keke falan da konur tabii. pasta kremasına da ekleyebilirsin.

edit: deneysel takılıp sakız likörü yapmayı deneyebilirsin.
  • whoosie  (10.09.12 20:10:10 ~ 20:12:41) 
Bir egeli olarak cevaplamaktan mutluluk duyacağım bir soru bu. Öncelikli önerim güzelim sakız reçelini pastanın ya da kekin içinde harcamaman yönünde olacak. çünkü marketten alacağın 1TL'lik damla sakızıyla da aynı lezzete erişebilirsin. (gerçi er bireyim, kekten filan anlamam ama harcama güzelim reçeli, tadını kendine sakla. çünkü o reçel konu komşuya dağıtılamayacak kadar değerli)

*ben genelde bir çay kaşığı boyutunda reçeli suyla dolu bardağın içine atıp kaşıkla yavaş yavaş yemekten hoşlanırım mesela. bence mükemmel bir zevk. hele sakız reçeli bittikten sonra bardağın içindeki suyu içmek ve o destansı tadı almak mükemmel bir duygu.

*piyasada satılan sakız reçelli türk kahveleri genelde dandik ve adi oluyor. eğer elinde güzel, kaliteli bir türk kahvesi varsa kendine en alasından sakızlı kahve yapabilirsin. hiçbir kafede, hiçbir yerde içemeyeceğin kadar güzel oluyor inan bana.

*alkol konusunda yerel tatları seviyorsan uzo'nun yanında mükemmel gidiyor. Bence denemelisin.
  • doktor sagbirakmayan  (10.09.12 20:11:27) 
zaten sakızlı muhallebi allahın emri :)
kurabiye de güzel olabilir harbiden ama ölçüyü nasıl belirlicez, var mı bi standartı?

  • kanzavuri  (10.09.12 20:14:02) 
aa likör yapmak güzel fikirmiş, zaten reçeli alırken liköre param yetmediği için üzülmüştüm, bi araştiriyim likör yapma olayını o zaman.

uzo'nun yanında bayaa kaşık kaşık mı yiyoruz nası oluyo o kısım?
  • kanzavuri  (10.09.12 20:18:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.