[]

Ipad'le ne yapıyorsunuz?

evet sevgili duyurucular sorum bu, ipadle ne yapıyorsunuz iphone'da yapılamayan, oyun oynamaktan başka bu alet size ne sunuyor? fanboyluk yapmadan bi anlatın da dinleyeyim yahu.

1-misal derse girdik elimize kalemi alıp rahatça not alabilir miyiz, yazılan harfleri algılayıp pdf haline getirebilme falan gibi özellikler çıktı mı ?

2-açtım dizimag'i tıkladım izleyebiliyor muyum? İzleyebiliyorsam ve televizyonum da smart tv ise anında eşleyip görüntüyü wireless yoluyla tv ye aktarabilir miyim?

3-word-excel çalıştırıyor mu? (yardımcı programla çalışsa bile full kapasite çalışıyor mu yani? )

4-maile rarlı dosya geldi diyelim ki bunu açabilir miyim?

5-bunlar dışında aklınıza gelen önemli özellikler nelerdir?

sayfalarca entry okudum, işlevsel net bir entry yok, cevaplarınızı gidip sözlüğe yazıcam bu arada, öpüyorum, sevgiler.

 
ipad değil android tablet kullanılıyorum ama bildiğim kadarıyla yanıtlayayım.

1- kapasitif kalemler satılıyor, yazı yazılabilen uygulamalar da eminim vardır ama bu iş için Samsung Galaxy Note serisi çıkıyor, onun kadar işlevsel olabileceğini sanmıyorum.

2-İzlersiniz ama tvye aktarılır mı bilmiyorum.

3-Dosyaları açıyor-okutuyor ama bilgisayardaki kadar rahat bir yazı yazma-tablo oluşturma vs. performansı beklemeyin.

4-Android için programlar var, eminim ios için de vardır.

Sanırım iphone'unuz var, soruşunuzdan öyle anladım. Eğer öyleyse bu genel olarak "büyük ekran" deneyimi sunuyor. Yoksa ios işte ipod-iphone ve ipad'de aynı diye biliyorum.
  • rodriguez2  (10.09.12 01:32:18) 
Teni aldim new ipad iphone dan farki konusulmamasi, dahakolay yazi yazilmasi o kadar ha bi de buyukmekran ve bi yere giderken dizi& film izlemek icin nefis


  • skywalkeremre  (10.09.12 01:34:14) 
2- tv ye aktarim yapabilmek icin apple tv almaniz gerekiyor. direk aktarim yapamiyorsunuz sanirim


  • crucio  (10.09.12 01:36:39) 
1-hizli not almak icin cok uygun degil.ama ben butun is notlarimi ve planlarimi ipad uzerinden kullaniyorum.not almak yerine gayet basarili ses kayitlari alabilirsiniz.
2-dizi seyretmiyorum ama ozellikle yurtdisindayken turk tvlerini app ler uzerinden rahatca seyrediyorum.goruntu aktarimi ihtiyacim olmadi ama olsa elimdeki aparatlarla kolayca yapardim bunu.
3-gelen butun word excel dosyalari calisiyor problem yok
4-aciliyor
5-ayni zamanda isyerim sagladigi icin iphone da kullaniyorum ama ekran bana gore gercekten ufak oldugu icin alo demek ve mesaj yazmaktan baska isime yaramiyor.benim icin cok gerekli degil ve pil omru inanilmaz kotu.ipad e gelirsek sarji butun gunu kastira kastira kullansamda bana yetiyor.harita ozelliklerini cokca kullaniyorum.yogun seyahat durumumdan dolayi facetime gibi programlari cokca kullaniyorum.kamerasi cok basarili olmamasina ragmen gordugum birseyi aninda resimleyip gerekli yerlere gonderebiliyorum.vs vs vs sayacaklarimin tamamini birsuru aletle yapabilirim ama bu alette acilis zamani diye birsey yok surekli acik,tam gerektigi zamanda coken herhangi bir program yok.surekli calisiyor.ilk ciktigi hafta gadget merakimdan almistim.o gunden beri telefonumu cokca zaman biryerlerde unuttum ama bu aleti unutmadim.isimin bir kismi elektronik urunlerle ilgili oldugu icin soranlara soyledigim tek cumle su.bugune kadar verdigim parayi tamamiyle hakeden tek elektronik urun

islevsellik demissin,bir bilgisayarin yapabildigi pek cok seyi son kullanici adina yapabiliyor.evvelden tek eksiklik gordugum flash konusunda eskisi kadar sinirli degilim.buyuk bir eksiklik degil.
  • duptıs  (10.09.12 01:39:23) 
@skywalkeremre piki dizileri filmleri hala mp4 formatında mı indirmek zorundayız yoksa avi, oynatmaya başladı mı?


  • ekaterina  (10.09.12 01:42:54) 
Avplayer diye bi uygulama var her firmati oynatiyor arti srt de destekliyor


  • skywalkeremre  (10.09.12 01:46:46) 
1 - Kalemler var, el yazısı algılama yok. Dügün çalışanını görmedim herhangi bir platformda.
2 - Dizimag çatır çutur çalışıyor. Açtığınız bölüm gelince 2. part a tıklayıp sonra 1 e geri dönün. Sorunsuz çalışıyor. Site'nin bug'u.
3 - Word-excell muadili uygulamalar var.
4 - Açabilirsin yine ekstra uygulama yardımıyla
5 - Diğer duyuruna da yazdım, bitmiyor namussuzun şarjı. Bu alet yüzünden telefonumu bile kullanırken içim gidiyor, o şarj göstergesinin düşüşü rahatsız ediyor başka bütün cihazlarda.
  • skatheist  (10.09.12 03:16:23) 
ben de cevap vereyim. bugün elime geçti ama geçene kadar bayağı araştırmıştım.

1- stylus diyorlar bu kalemlere. onlarca çeşidi var. 10 liradan 60 liraya kadar olanlardan ön tarafı tükenmez arka tarafı stylus olanlara kadar bir sürü var. internetten alabilirsin.

2- dizitv kullanıyordum. dizimag'i denemedim henüz ama çalışıyordur büyük ihtimal çünkü html5 desteği vardı orada. dizileri sezon sezon indirirm ben daha çok, o yüzden AVPlayer diye bir uygulama ile izlemeyi düşünüyorum. altyazı desteği var ve bir sürü fasilitesi.

3- quickoffice var gözüme takılan office programlarında.

4- denemedim henüz ama ifile diye bir jailbreak tweak'i var. onla yapabilirsin sanırım.

5- bunların dışında ekrana bakıp büyüleniyorum. oyun oynuyorum, dergi, gazete, kitap okurum. ilk önce ipod'um sonra iphone'um oldu. en son da ipad. şahsen ipad'ten sonra diğer ikisi çok ezik gelmeye başladı. filmleri, dizileri istediğin formatta indir. avplayer açıyor. appstore'da dolaşırım, uygulama keşfederim. adobe photoshop touch diye bir şey çıkmış. pc'deki photoshop'un mini versiyonu ve bayağı iyi yine. yakında after effects de çıkar zaar. oyunlar zaten muazzam.

bunları sadece 9 saatte yaptım. ama daha önceden deneyim ve bilgim vardı.
  • empati kuramayan psikolog  (10.09.12 03:48:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.